Tandartsverzekeringen vergelijken

Welke tandartskosten wil je in 2017 verzekeren?Selecteer je vergoeding:

Aanvullende tandartsverzekeringen vergelijken voor 2017

Vergelijk in het bovenstaande schema eenvoudig tandartsverzekeringen en bespaar op de kosten van tandheelkundige zorg. Hoe werkt het schema?

Maximale vergoeding

Ten eerste selecteer je de gewenste maximale vergoeding. De maximale vergoeding is het bedrag wat je in totaal jaarlijks kunt declareren bij je aanvullende tandartsverzekering. Krijg je minder dan 100% vergoed dan houdt dit in dat je van elke tandartsrekening een deel zelf moet betalen. Over het algemeen kan je kiezen voor een vergoeding tot €250,-, €500,-, €750,-, €1.000,- of €1.500,-.

Een voorbeeld: je krijgt een maximale vergoeding van €250,- tegen een vergoedingspercentage van 75%. Na een tandartsbezoekje krijg je een rekening van €60,- op de deurmat. Van deze rekening wordt 75% vergoed door je verzekeraar: €45,-. Je houdt nog €250 – €45 = €205,- aan vergoeding over.

Netto vergoeding

De netto vergoeding is het verschil tussen wat je jaarlijks betaalt aan premie en de maximale jaarlijkse vergoeding. De hoogte van dit bedrag geeft aan hoeveel je jaarlijks kunt besparen met een tandartsverzekering.

Een voorbeeld: je betaalt €12,- per maand aan premie voor je aanvullende tandartsverzekering. Op jaarbasis is dit €144,-. Deze tandartsverzekering biedt een maximale jaarlijkse vergoeding van €250,- tegen een vergoedingspercentage van 100%. Je netto vergoeding (in feite je winst als je de maximale vergoeding volledig benut) is €106,-.