Acceptatievoorwaarden ONVZ

De basisverzekering en drie aanvullende verzekeringen van ONVZ zijn voor iedereen toegankelijk. Als de basisdekking niet genoeg zekerheid biedt is het mogelijk om tandartsverzekering met een hogere jaarlijkse vergoeding af te sluiten.

Voor de excellente verzekeringen met een hogere dekking heeft de ONVZ bepaalde acceptatievoorwaarden opgesteld. Aan de hand van een vragenlijst met gezondheidsvragen wordt gekeken of de aanvrager voldoet aan deze acceptatievoorwaarden. Om ervoor te zorgen dat de premie voor bestaande verzekerden betaalbaar blijft.

Op deze pagina vind je meer informatie over de acceptatievoorwaarden van ONVZ. Deze informatie is indicatief en gebaseerd op de voorwaarden van 2019. Deze pagina wordt geupdate wanneer de nieuwe gezondheidsvragen van ONVZ bekend zijn gemaakt. De definitieve en meest recente vragen zijn te vinden op de website van ONVZ.

Hoe werkt de acceptatieprocedure?

De gezondheidsvragen zijn een essentieel onderdeel van de excellente verzekeringen van ONVZ. Zonder deze acceptatievoorwaarden was het niet mogelijk geweest voor ONVZ om deze verzekeringen aan te bieden. De verzekeraar stelt uitsluitend gezondheidsvragen wanneer je een van de volgende verzekeringen af wil sluiten: Optifit, Topfit, Superfit, Tandfit B, Tandfit C en Tandfit D. Op basis van de antwoorden die gegeven zijn op de gezondheidsvragen kan ONVZ bepalen of je in aanmerking komt voor een excellente verzekering. Als dit niet het geval is kan de verzekeraar een aanbod doen dat wel aansluit op je persoonlijke situatie.

Wat zijn de gezondheidsvragen van ONVZ?

De gezondheidsvragen van ONVZ zijn vooral gericht op voorziene kosten. Van deze kosten weet je zelf dat je in de toekomst behandelingen nodig hebt en dus zorgkosten gaat maken. Hieronder worden enkele voorbeelden van gezondheidsvragen met betrekking tot tandheelkunde weergegeven.

Bent u, of een van de personen die u wilt verzekeren, behandeld door een tandarts voor het aanbrengen van een kroon, inlay, brug, implantaat, (gedeeltelijke) prothese of een wortelkanaalbehandeling?
O Nee
O Ja

Heeft u, of een van de personen die u wilt verzekeren, ontbrekende tanden en/of kiezen? (met uitzondering van verstandskiezen)
O Nee
O Ja

Heeft de tandarts aangegeven, of verwacht u, dat voor u, of voor een van de personen die u wilt verzekeren, voor komend jaar een behandeling plaats gaat vinden voor het aanbrengen en/of vervangen van een kroon, inlay, brug, implantaat, vullingen, (gedeeltelijke) prothese of voor een wortelkanaalbehandeling?
O Nee
O Ja

Heeft u, of een van de personen die u wilt verzekeren, in de afgelopen 3 jaar een behandeling aan het tandvlees gehad? Of heeft uw tandarts of mondhygiëniste aangegeven dat een dergelijke behandeling nodig is?
O Nee
O Ja

Zijn u, en de personen die u wilt verzekeren vrij van klachten als het gaat om tanden, kiezen en tandvlees?
O Nee
O Ja

Lees verder voor de meest actuele informatie over de tandartsverzekeringen van ONVZ.

Nuttige informatie? Deel nu deze pagina

Copyright © 2024 Tandartsverzekering.nl