Tandartsverzekering 2021 nauwelijks duurder, soms zelfs goedkoper

Ieder jaar kunnen mensen vanaf midden november tot het einde van het jaar overstappen van zorgverzekeraar. De focus ligt bij het vergelijken van premies doorgaans op de basiszorgverzekering. Zonde, want uit onderzoek van zorginstituut Vektis blijkt dat zo’n 8 op de 10 Nederlanders ook een aanvullende zorgverzekering afsluit. Hiervan kiest driekwart voor een aanvullende tandartsverzekering. … Lees verder “Tandartsverzekering 2021 nauwelijks duurder, soms zelfs goedkoper”

Vegan tandpasta

Bij een vegan lifestyle gaat het niet alleen om wat je eet en drinkt, vaak probeert men ook diervrije verzorgingsproducten te gebruiken. In het geval van tandpasta kan het soms lastig zijn om met zekerheid vast te stellen of de tandpasta geen dierlijke producten bevat. De meeste tandpasta’s bevatten namelijk een waslijst aan verschillende ingrediënten. … Lees verder “Vegan tandpasta”

Mondzorgverleners mogen extra kosten in rekening brengen

De tarieven van tandartsen en andere mondzorgverleners zijn door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) vastgelegd. Bij elke behandeling hoort een code, waaraan een bepaald tarief is gekoppeld. Dit is het maximale tarief dat een tandarts voor een bepaalde behandeling mag rekenen. Op deze manier zorgt de NZa ervoor dat mondzorgkosten transparant blijven en niet boven het … Lees verder “Mondzorgverleners mogen extra kosten in rekening brengen”

Tandarts en coronamaatregelen

Nu de reguliere mondzorg weer is hervat, willen veel patiënten weten welke (extra) maatregelen genomen worden om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Bij tandartsen was een goede hygiëne altijd al erg belangrijk. Om deze reden werden materialen altijd al zeer goed gereinigd en gedesinfecteerd en droegen tandartsen altijd al een mondkapje. Toch hebben tandartsen … Lees verder “Tandarts en coronamaatregelen”

Tandpasta zonder fluoride

Mondverzorging vereist kwalitatieve producten om goede resultaten te kunnen behalen. De juiste tandpasta is essentieel om de tanden correct te kunnen reinigen. Tandartsen raden om deze reden tandpasta met fluoride aan. Echter, steeds meer mensen maken zich zorgen of deze fluoride tandpasta geen schadelijke effecten heeft op de gezondheid. Tandpasta zonder fluoride is om deze … Lees verder “Tandpasta zonder fluoride”

Corona crisis en bezoek aan de tandarts

De corona crisis heeft vergaande gevolgen. Niet alleen voor degene die het virus krijgen, maar ook voor alle andere Nederlanders. Zo hebben de nieuwe regels die door de overheid zijn ingesteld ook gevolgen voor uw tandartsbezoek. Zo zal er tot 6 april as. geen spoedeisende mondzorg worden verleend. Periodieke controle tijdens de corona crisis Heeft … Lees verder “Corona crisis en bezoek aan de tandarts”

Nuttige informatie? Deel nu deze pagina

Copyright © 2024 Tandartsverzekering.nl