Best geteste elektrische tandenborstel 2018

Het poetsen van onze tanden behoort tot de dagelijkse routine van het verzorgen van ons lichaam. Het gebit is immers een belangrijk onderdeel van ons lichaam en kan ook behoorlijk wat invloed hebben op onze algehele gezondheid. Het poetsen van je tanden kan op verschillende manieren. Sommige mensen doen het bijvoorbeeld het liefst gewoon met de hand terwijl anderen niets anders meer willen dan een elektrische tandenborstel. Wanneer je echter een elektrische tandenborstel wil kopen, heb je ontzettend veel keuze. Daardoor is het lang niet altijd even eenvoudig om de goede keuze te maken. Daarom bespreken we hieronder verschillende elektrische tandenborstel. Welke komen het beste uit de verschillende tests die georganiseerd werden? Wat is het verschil tussen een elektrische tandenborstel van Philips, Oral B en andere merken? En zijn er ook bepaalde keurmerken die gehanteerd worden? Het wordt hieronder allemaal besproken.

1

Oral-B Genius 9000N White

Vanaf € 130,-

 • Poetsbeleving
 • Poetsresultaat
 • Prijs-kwaliteitverhouding

De Oral-B Genius 9000N White elektrische tandenborstel wordt door verschillende partijen als beste getest. Wat opvalt bij deze tandenborstel zijn de vele extra’s waar die mee komt; een reisetui met ingebouwde usb lader, een smartphonehouder en een set met verschillende tandenborstels. De tandenborstel zit in een hoog rpijsklassement, wij vroegen ons af of je dit terugvind in het poetsgedrag en resultaat.

 • add_circle_outline

  Maakt het gebit goed schoon

 • add_circle_outline

  Poets op een hoge frequentie

 • add_circle_outline

  Druksensor geeft aan wanneer je te veel druk geeft

 • remove_circle_outline

  Veel trillingen en lawaai

 • remove_circle_outline

  Verliest tijdens het poetsen tandpasta via de opening in de borstel

meer info

2

Philips Sonicare DiamondClean

Vanaf € 148,-

 • Poetsbeleving
 • Poetsresultaat
 • Prijs-kwaliteitverhouding

De Philips Sonicare DiamondClean elektrische tandenborstel wordt door Coolblue aanbevolen. Deze elektrische tandenborstel valt in dezelfde prijsklasse als de Oral-B Genius 9000N en daar hebben wij deze dan ook mee vergeleken. Wat opvalt aan de Philips Sonicare DiamondClean is de prettige poetsbeleving en het poetsresultaat.

 • add_circle_outline

  Prettige poetsbeleving

 • add_circle_outline

  Maakt de tanden zeer goed schoon

 • add_circle_outline

  Elegante en handige lader

 • remove_circle_outline

  Relatief duur

meer info

Win een elektrische tandenborstel Laat een bericht achter over wat jij de beste tandenborstel vindt en waarom. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een van de elektrische tandenborstels die wij zullen verloten.

Beste elektrische tandenborstel consumentenbond

De consumentenbond voerde een onafhankelijke test uit om te kijken wat de beste elektrische tandenborstel zou zijn. Daarbij werd er gekeken naar verschillende criteria zoals het verwijderen van tandplak, de gebruiksduur van de elektrische tandenborstel en het gebruiksgemak. Uit dat onderzoek blijkt onder andere dat je niet perse een dure elektrische tandenborstel hoeft te kopen. Daar wordt echter wel direct bij gezegd dat duurdere tandenborstels vaak wel over handige extra's beschikken. De Consumentenbond heeft tal van verschillende elektrische tandenborstels bekeken en beoordeeld op eerder genoemde criteria. Uit de test komt vervolgens een duidelijke winnaar. Dat is de Oral-B Genius houder samen met de 3D White opzetborstel. Ze zijn relatief duur maar doen wel exact waar je een tandenborstel voor aanschaft. Het plak wordt goed verwijderd van de tanden en bovendien kent deze elektrische tandenborstel een hoog gebruikersgemak. Je krijgt dus wel degelijk waar voor je geld.

Beste elektrische tandenborstel Coolblue

Coolblue beoordeelt elektrische tandenborstels onder andere op prijs-kwaliteit verhouding. Daarnaast wordt er gekeken of de borstel aansluit bij de behoeftes van gebruikers. Op grond daarvan zijn er enkele elektrische tandenborstels door Coolblue gekozen die er absoluut bovenuit springen. Opvallend is dat ook bij Coolblue met de Oral-B Genius als beste elektrische tandenborstel aan komt zetten. Daarbij zijn zowel de White als de Black versie gekozen. Coolblue roemt vooral de poetsdruksensor en de vele extra's bij deze elektrische tandenborstel zoals verschillende poetsstanden en een dubbele timer.

Andere tests

Er zijn natuurlijk nog tal van andere tests te vinden die verschillende elektrische tandenborstels met elkaar vergelijken. Daarbij is het opvallend te noemen dat telkens Oral-B En Philips boven komen drijven als de beste keuzes. Verschillende websites kijken daarnaast ook nog welke elektrische tandenborstels de beste koop zijn. In dat geval komen ze vaak bij een lager prijssegment aan, omdat je voor elektrische tandenborstels van Oral-B en Philips nu eenmaal meer betaalt. Wanneer er echter puur naar de kwaliteit van de tandenborstels wordt gekeken, zijn er op internet nauwelijks onafhankelijke testen te vinden die een andere elektrische tandenborstel dan van Philips of Oral-B bovenaan heeft staan.

Verschil Philips en Oral-B met overige merken

Maar wat zorgt er nu eigenlijk voor dat deze twee merken ver boven de andere elektrische tandenborstels uitsteken? Dat heeft vanzelfsprekend te maken met de prestaties van deze tandenborstels. Ze zijn uitstekend in staat om tanden schoon te krijgen en tandplak te verwijderen. Dat komt voornamelijk door de techniek waar de elektrische tandenborstels gebruik van maken. Zo maakt Oral-B gebruik van een Trizone techniek. De meeste tandenborstels maken oscillerende en pulserende bewegen maar bij Trizone komt daar nog een zijwaarts roterende beweging bij. Daardoor is de tandenborstel nog meer in staat de tanden schoon te maken. Philips maakt op haar beurt met Sonicare gebruik van een sonische techniek waarbij vooral heel veel vuil tussen en van de tanden verwijderd wordt. De functionaliteit onderscheidt deze merken dus van de rest. Daar betaal je uiteraard ook een prijs voor en dat is dus het tweede grote verschil. Verder beschikken de elektronische tandenborstels van Oral-B en Philips over veel extra handige functies.

Welke is de beste?

Uiteindelijk verschilt het per persoon welk e elektrische tandenborstel je het beste vindt en welke het beste bij je past. Sommige mensen vinden al die extra’s namelijk niet zo nodig en kiezen het liefst voor een simpele versie. Wanneer je echter veel eisen stelt aan de wijze waarop een elektrische tandenborstel het tandplak verwijdert, kom je toch al snel weer bij de topmerken uit. Er zijn op de markt van elektrische tandenborstels ook verschillende keurmerken beschikbaar waarbij je verzekerd bent van een bepaalde kwaliteit. Daarbij zegt het natuurlijk al ontzettend veel als talloze verschillende testen allemaal dezelfde merken als beste kiezen.

Tandartsverzekeringen zonder medische acceptatievoorwaarden

Bekijk hier de tandartsverzekeringen met de hoogste vergoeding waarbij je zonder vragen direct geaccepteerd wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nuttige informatie? Deel deze pagina online

Copyright 2017 Tandartsverzekering.nl