Tandartsverzekering kiezen in 4 stappen

Kies een tandartsverzekering die bij jouw past.

Tandartsverzekeringen zijn behoorlijk uiteenlopend in dekkingen en voorwaarden. Door de grote variëteit in aanbod kan het lastig zijn te bepalen welke tandartsverzekering aansluit bij jouw persoonlijke situatie. Kies aan de hand van de volgende stappen de beste tandartsverzekering voor jouw gebit.

1 Welke tandartskosten verwacht ik?

Prognose maken voor aankomend jaar

Probeer in kaart te brengen welke kosten je in de toekomst kunt verwachten. Door inzicht te krijgen in de staat van je gebit kun je een inschatting gaan maken in de te verwachten kosten. Vraag aan je tandarts welke behandeling je aankomend jaar kan verwachten. Tandartsen zijn tegenwoordig verplicht een offerte voor te leggen wanneer een behandeling meer dan € 250,- gaat kosten. Probeer dus samen met je tandarts in kaart te brengen welke kosten je in de toekomst aan je gebit zal hebben.

2 De hoogte van de dekking bepalen.

Welke kosten kan en wil ik zelf dragen?

Kies een verzekering die bij je past. Bij tandartsverzekeringen is het belangrijk dat er een goede balans bestaat tussen maximale jaarlijkse vergoeding en de te verwachten kosten. Verzekeraars bieden verschillende tandartsverzekeringen aan die variëren in jaarlijkse maximale vergoeding. Heb je een goed gebit dan zal € 250,- jaarlijkse vergoeding voldoende zijn. Verwacht je een dure behandeling dan zal € 500,- á € 750,- beter passen. Heb je een slecht gebit dan is het verstandig een hogere dekking te kiezen aangezien deze tandartsverzekeringen vaak acceptatie voorwaarden hanteren.

3 Tandartsverzekering bij huidige zorgverzekeraar?

Overstappen of bij huidige zorgverzekeraar blijven.

Je kunt een tandartsverzekering bij een andere verzekeraar afsluiten dan je huidige zorgverzekeraar. Je kunt er dus voor kiezen om zorg- en tandartsverzekering bij verschillende partijen onder te brengen. In de praktijk zal het echter eenvoudiger zijn een totaal pakket bij één verzekeraar af te sluiten. Wanneer je in aanmerking komt voor een collectiviteitskorting kan het tevens ook nog een hoop geld besparen.

Wanneer je voor jezelf bepaald hebt welke dekking je aansluit bij je persoonlijke situatie en tevens hebt bepaald wat je gaat doen op het gebied van de zorgverzekering kun je gaan bepalen welke verzekeringen in aanmerking komen.

4 Kinderen meeverzekerd?

Wat is er gedekt vanuit de basisverzekering?

Kinderen zijn vanuit de basisverzekering voor de meest voorkomende tandartskosten verzekerd. De meeste voorkomende tandartsbehandelingen vallen onder de basisverzekering voor jongeren tot 18 jaar. Voor orthodontie en overige behandelingen kan een aanvullende tandartsverzekering worden afgesloten.

Vergelijk tandartsverzekeringen

Nuttige informatie? Deel nu deze pagina

Copyright © 2024 Tandartsverzekering.nl