Mondzorg voor alleenstaande

Een alleenstaande hoeft zich alleen maar te bekommeren om zijn of haar eigen gebit. Bij het afsluiten van een passende tandartsverzekering is het om deze reden van groot belang in te schatten welke mondzorg je verwacht nodig te hebben. Bij een periodieke controle kan je de tandarts of andere mondzorgverlener vragen om de staat van je gebit in kaart te brengen. Aan de hand hiervan kan je een tandartsverzekering kiezen die qua dekking aansluit op de te verwachten mondzorgkosten.

Tandartsverzekering als alleenstaande

Ben je bang dat je duurder uit bent als alleenstaande, dan is dit gelukkig niet waar op het gebied van een tandartsverzekering. Als stel kun je wel korting krijgen op de basiszorgverzekering door middel van collectiviteit, maar op de aanvullende zorgverzekering is dit niet van toepassing. Hierdoor maakt het niet uit of je als alleenstaande of als koppel een tandartsverzekering afsluit, per persoon betaal je hetzelfde.

Vergelijk alle tandartsverzekeringen

Acceptatieplicht

Wil je als alleenstaande een tandartsverzekering afsluiten, dan kan het zijn dat je aan acceptatievoorwaarden moet voldoen. Dit houdt in dat je een vragenlijst moet invullen of, in zeldzame gevallen, voor een keuring bij de (tand)arts langs moet, voordat de verzekeraar je aanneemt als nieuwe klant. Vaak zijn dergelijke acceptatievoorwaarden alleen van toepassing wanneer je een polis wilt met een hoge dekking. Verzekeraars doen dit om uit te sluiten dat je een tandartsverzekering afsluit, terwijl je al ernstige tandproblemen hebt.

Lees hier meer over de acceptatie

Tandartsverzekering als alleenstaande ouder

Ben je alleenstaande ouder en wil je een tandartsverzekering, dan is het goed om te weten dat de zorgverzekering en aanvullende verzekering die je afsluit, ook van toepassing is op je kind indien deze jonger is dan 18 jaar. Dit geldt alleen als je kind bij jou op de polis is bijgeschreven. Ben je gescheiden en staat je kind bij je ex-partner op de polis bijgeschreven, dan is de verzekering van je ex-partner op je kind van toepassing. Staat je kind wel bij jou op de polis en sluit je een tandartsverzekering af, dan zal je kind hier waarschijnlijk weinig beroep op doen. Het is namelijk zo dat kinderen tot 18 jaar via de basisverzekering verzekerd zijn voor standaard tandartskosten. Hier valt het volgende onder:

  • Standaard controles
  • Incidentele consulten
  • Het verwijderen van tandsteen
  • Fluoridebehandelingen voor kinderen vanaf 6 jaar
  • Sealen van kauwvlakken
  • De behandeling van ontstoken tandvlees
  • De verdoving tijdens het vullen van gaatjes
  • Wortelkanaalbehandelingen
  • Het vullen van gaatjes
  • Het maken van röntgenfoto’s

Orthodontie wordt niet vanuit de basisverzekering vergoed, hiervoor kan een aanvullende verzekering wel nuttig zijn.

Orthodontie vergelijken

Verzekeraars

Ben je alleenstaand en heb je precies inzichtelijk welke mondzorg je wenst, dan wil je vast weten welke verzekering het meest voordelig is voor jouw situatie. Midden november worden de premies van de tandartsverzekeringen bekend en geven wij vier voorbeelden van de meest voordelige verzekeringen en hun pakket aanbod wat betreft de tandartsverzekeringen voor alleenstaanden. Wil je je nu graag al verder oriënteren? Bekijk dan hier alle verzekeraars.

Let op: sommige verzekeraars willen eerst de conditie van het gebit beoordelen, voordat zij een verzekering aangaan. Lees hier meer over deze zogenaamde acceptatievoorwaarden.

Vergoeding specifieke behandeling

Heb je al een tandartsverzekering of heb je een gebitsprobleem en ben je op zoek welke verzekeraar hiervoor de hoogste dekking biedt? Bekijk dan het overzicht op onze pagina over vergoedingen.

Vergelijk alle tandartsverzekeringen

Nuttige informatie? Deel nu deze pagina

Copyright © 2024 Tandartsverzekering.nl