Netto vergoeding

Hoeveel kan ik besparen met een tandartsverzekering?

Het voordeel dat je van een tandartsverzekering kan hebben is eenvoudig te berekenen. De vergoeding van een tandartsverzekering is aan een maximum gebonden, de ‘maximale vergoeding’. Het verschil tussen wat je jaarlijks aan premie betaald en de maximale jaarlijkse vergoeding is de netto vergoeding. Dit bedrag geeft weer hoeveel financieel voordeel je daadwerkelijk van een tandartsverzekering kunt hebben.

Netto vergoeding = jaarlijkse premie – maximale vergoeding

Wanneer levert een tandartsverzekering mij voordeel op?

Je hebt al voordeel van een tandartsverzekering wanneer je tandartkosten hoger zijn dan de jaarlijkse premie. Het omslagpunt (break even point) van een tandartsverzekering wordt bepaald door de hoogte van de jaarlijkse premie en het vergoedingspercentage. Bedenk  dat wanneer je tandartsverzekering niet de volledige rekening vergoed, maar slechts een deel daarvan, het omslagpunt hoger komt te liggen.

Voorbeeld: Tandartsverzekering met 75% vergoeding tot € 250,-

Omslagpunt: 250/75 x 100= € 333,-

Voor een tandartsverzekering met een vergoeding tot 100% is het redelijk eenvoudig na te gaan wat het omslagpunt is. Wanneer een tandartsvergoeding een deel van de behandelingen tot 100% en het overige deel tot 80 à 75% vergoed wordt dit lastiger. Zeker voor duurdere behandelingen is het raadzaam de polisvoorwaarden na te gaan en te checken of een behandeling ook daadwerkelijk vergoed wordt.

Bekijk hier de netto vergoedingen van de verschillende tandartsverzekeringen Tandartsverzekeringen vergelijken

Nuttige informatie? Deel nu deze pagina

Copyright © 2023 Tandartsverzekering.nl