Bewuzt Tandartsverzekering

bewuzt.png€ 107,95p/m Naturapolis

  Plus- en minpunten

 • add_circle_outline

  Als online verzekeraar kan Bewuzt een lage, scherpe premie aanbieden

 • add_circle_outline

  No-claimkorting op je aanvullende opties

 • remove_circle_outline

  Kosten worden niet volledig vergoed (max. 75%)

Bewuzt is een online verzekeraar die onder de vleugels van verzekeraar VGZ opereert. Deze verzekeraar wordt gekenmerkt door eenvoud, je kan er een basiszorgverzekering afsluiten en kiezen uit een drietal aanvullende modules.

Tabeloverzicht: Bewuzt tandartsverzekeringen

In onderstaande tabel wordt inzichtelijk gemaakt welke tandartsverzekeringen je bij Bewuzt kan afsluiten, welke dekking deze bieden en overige relevante informatie.

Bewuzt Tand Goed Tand Beter
Vergoeding tandartskosten? Ja Ja
Wat wordt er precies vergoed? 75% van de nota tot max. €250,- per jaar 75% van de nota tot max. €500,- per jaar
Vergoeding Orthodontie Geen Geen
Acceptatie-
voorwaarden
Geen Geen
Premie per maand €10,50 €23,50
Bekijken

info_outlinePremies, voorwaarden en vergoedingen gelden voor 2020

In detail: Tandartsverzekeringen Bewuzt

Eén van de aanvullende modulen, of opties zoals deze bij Bewuzt worden genoemd, is de module Tand. Bij deze module kan onderscheid worden gemaakt tussen Tand Goed en Tand Beter. Laatstgenoemde variant kent een uitgebreidere dekking. Indien je meer tandartskosten verwacht te maken, kan Tand Beter uitkomst bieden. Dit pakket biedt een hogere maximale jaarlijkse vergoeding voor je tandartskosten.

De tandartsverzekeringen van Bewuzt bieden je geen vrije zorgkeuze, indien je kiest voor een tandarts waar Bewuzt geen zorgcontract mee heeft worden maximaal de marktconforme prijzen vergoed.

Worden techniekkosten vergoed?

De vergoedingen voor tandheelkundige zorg bij Bewuzt zijn inclusief techniek- en materiaalkosten.

Wat wordt er vergoed voor orthodontie?

De tandartsverzekeringen van Bewuzt bieden geen vergoeding voor orthodontiekosten.

Vergoeding buitenland?

De tandheelkundige kosten die je maakt in het buitenland komen ook voor vergoeding in aanmerking. Wel geldt, net als bij de vergoeding van tandartskosten in Nederland, de maximale jaarlijkse vergoeding.

Uitsluitingen?

Bij Bewuzt komen de volgende behandelingen niet voor vergoeding in aanmerking:

 • Afspraken die niet zijn nagekomen
 • Orthodontiekosten
 • Verdoving onder algehele narcose

Acceptatievoorwaarden?

Voor de tandartsverzekeringen van Bewuzt gelden geen acceptatievoorwaarden. Dat betekent dat je zonder tandartsverklaring, een verklaring waarin de staat van je gebit wordt uiteengezet om te beoordelen of er eventueel dure behandelingen aan zitten te komen, een aanvullende module Tand kan afsluiten.

Losse Tandartsverzekering?

Het is bij Bewuzt niet mogelijk een losse tandartsverzekering af te sluiten. Je kan er dus voor kiezen de module Tand Goed of Tand Beter af te sluiten, deze modulen dien je echter wel in combinatie met de basisverzekering af te sluiten.

Wordt er onderscheid gemaakt op basis van leeftijd?

Bij de tandartsverzekeringen van Bewuzt wordt geen onderscheid gemaakt op basis van leeftijd.

Welke verzekeringspakketten biedt Bewuzt nog meer aan?

Naast de module Tand kan je bij Bewuzt ook de module Fysio of de module Buitenland afsluiten. Zoals eerder aangestipt biedt Bewuzt geen aanvullende pakketten aan.

Bewuzt Fysio

Deze aanvullende module biedt tot op bepaalde hoogte een vergoeding voor de kosten van fysiotherapie. Je kan, net als bij de tandartsverzekeringen van Bewuzt, kiezen uit twee varianten.

Bewuzt Buitenland

Indien je in het buitenland spoedeisende medische hulp nodig hebt, vergoedt de basisverzekering van Bewuzt slechts tot maximaal de in Nederland geldende tarieven voor een vergelijkbare behandeling. Je kan kiezen uit twee varianten, een met dekking in heel Europa en een met werelddekking.

Bewuzt Alternatief

Op zoek naar een vergoeding voor behandelkosten die je maakt bij je acupuncturist of homeopaat? De aanvullende module ‘alternatief’ biedt een vergoeding voor deze en andere vormen van alternatieve geneeswijzen.

Direct naar Bewuzt

Nuttige informatie? Deel nu deze pagina

Copyright © 2020 Tandartsverzekering.nl