CZ Tandartsverzekering

cz.png€ 114,95p/m Naturapolis cz.png€ 120,95p/m Zorg op maat polis cz.png€ 127,45p/m Restitutiepolis

  Plus- en minpunten

 • add_circle_outline

  Keuze uit verschillende soorten basisverzekeringspolissen

 • add_circle_outline

  Tandartsverzekeringen met hoge vergoedingen voor orthodontie

 • add_circle_outline

  Via Mijn CZ online je zorgverzekering beheren, declaraties indienen en vele contactmogelijkheden om je zorgvragen te stellen.

 • remove_circle_outline

  Slechts keuze uit twee tandartsverzekeringen, minder goed af te stemmen op je zorgbehoefte

In de top 3 grootste Nederlandse zorgverzekeraars, met zo’n 3,4 miljoen klanten, treffen wij CZ (Centraal Ziekenfonds) aan. Deze zorgverzekeraar maakt, naast de verschillende sublabels CZdirect, Delta Lloyd en OHRA, onderdeel uit van de CZ-groep. Het is mogelijk drie verschillende basiszorgverzekeringen bij CZ af te sluiten: een tweetal naturapolissen of een restitutiepolis. Laatstgenoemde polis geeft je volledige vrijheid in het kiezen van je zorgverleners. De zorgverzekeringen zijn uit te breiden met diverse aanvullende zorgverzekeringen, waaronder twee tandartsverzekeringen: ‘Tandarts’ en ‘Uitgebreide Tandarts’.

Tabeloverzicht: CZ tandartsverzekering

De basiszorgverzekering biedt alleen vergoeding voor een aantal vormen van bijzondere tandheelkunde. Indien je een vergoeding voor reguliere tandartskosten wil ontvangen, dien je een tandartsverzekering af te sluiten. De tandartsverzekeringen van CZ, die je naast de basisverzekering kan afsluiten, onderscheiden zich met name door de hoge vergoeding voor orthodontie. In onderstaand overzicht lees je de exacte vergoedingen die ‘Tandarts’ en ‘Uitgebreide Tandarts’ bieden.

CZ Tandarts Uitgebreide Tandarts
Vergoeding tandartskosten? Ja Ja
Wat wordt er precies vergoed? 100%-75% tot max. €450,- per jaar 100-75% tot max. €1.150,- per jaar
Vergoeding Orthodontie Tot 22 jaar 80% tot max. €2.045 en vanaf 22 jaar 80% tot max. €345 Tot 22 jaar 80% tot max. €2.045 en vanaf 22 jaar 80% tot max. €345
Acceptatie-
voorwaarden
Geen Ja, tandartsverklaring
Premie per maand €22,10 €39,85
Bekijken

info_outlinePremies, voorwaarden en vergoedingen gelden voor 2020

In detail: CZ Tandartsverzekering

Hoe zit het precies met de vergoeding van orthodontie, techniekkosten, spoedeisende tandheelkundige hulp in het buitenland en eventuele acceptatievoorwaarden? Hieronder worden de tandartsverzekeringen van CZ tot in detail besproken.

Worden techniekkosten vergoed?

Bij zowel Tandarts als Uitgebreide Tandarts vallen de techniekkosten onder de totale vergoeding voor de behandelkosten. Deze kosten krijg je dus volledig vergoed, met inachtneming van het vergoedingspercentage en de maximale vergoeding van je tandartsverzekering.

Wordt orthodontie vergoed?

Zowel Tandarts als Uitgebreide Tandarts bieden een ruime vergoeding voor orthodontie tot 22 jaar (80% tot max. €2.045) en vanaf 22 jaar (80% tot max. €345 eenmalig).

Tandarts in het buitenland

De vergoeding van tandartskosten via het pakket Tandarts of Uitgebreide Tandarts is niet beperkt tot de Nederlandse grens. Ook in Duitsland en België kan je, onder dezelfde voorwaarden, naar de tandarts gaan. Ook spoedeisende tandheelkundige zorg in het buitenland wordt tot max. €275,- per jaar vergoed.

Uitsluitingen

Bij CZ zijn de volgende zaken uitgesloten van verzekering:

 • Mondzorg-abonnementen
 • Algehele narcose en lachgassedatie
 • Uitwendig bleken van tanden
 • Myofunctionele apparatuur

Kun je een losse tandartsverzekering afsluiten?

Ja en nee. Het is namelijk niet mogelijk om los een aanvullende verzekering af te sluiten als je geen basisverzekering hebt. Maar andersom kan het wel, want als je al een aanvullende verzekering bij CZ hebt lopen, dan kun je ervoor kiezen om enkel de basisverzekering op te zeggen. Hierdoor blijft de aanvullende (tandarts)verzekering lopen. Let wel, je betaalt in dit geval een toeslag van 25% op de premie van de aanvullende verzekering.

Worden er acceptatievoorwaarden gehanteerd?

Alleen bij de tandartsverzekering ‘Uitgebreide Tandarts’ geldt het vereiste dat je eerst een tandartsverklaring dient te overleggen. Aan de hand van deze verklaring, die je tandarts op basis van de staat van je gebit en de te verwachten kosten maakt, wordt bepaald of je wordt toegelaten tot de verzekering.

Wordt er bij CZ onderscheid gemaakt op basis van leeftijd?

Nee, bij CZ wordt geen onderscheid gemaakt op basis van de leeftijd van de verzekerde.

Direct naar CZ

Nuttige informatie? Deel nu deze pagina

Copyright © 2020 Tandartsverzekering.nl