De Amersfoortse Tandartsverzekering

deamersfoortse.png€ 122,50p/m Naturapolis

  Plus- en minpunten

 • add_circle_outline

  Verzekeraar gericht op ondernemers, werkgevers en medewerkers

 • add_circle_outline

  Vier verschillende tandartsverzekeringen waardoor je het kunt afstemmen op jouw behoeften

 • remove_circle_outline

  Hoge basispremie

De Amersfoortse, onderdeel van het Nederlandse verzekeringsconcern ASR, profileert zich als verzekeraar voor ondernemers en diens werknemers. De verzekeraar is echter ook populair onder particulieren die geïnteresseerd zijn in aanvullende zorgverzekeringen met hoge vergoedingen. Naast de zorgverzekering biedt de Amersfoortse ook pensioen- of inkomensverzekeringen.

Tabeloverzicht: De Amersfoortse Tandartsverzekeringen

Indien je een tandartsverzekering wilt afsluiten bij de Amersfoortse heb je de keuze uit verschillende tandartsverzekeringen: Tandarts Start, Tandarts Extra en Tandarts Uitgebreid. Afhankelijk van de staat van je gebit en de tandartskosten die je verwacht te maken het komende jaar kan je kiezen voor een meer of minder uitgebreid pakket. In onderstaand overzicht wordt de dekking van de verschillende tandartsverzekeringen inzichtelijk gemaakt.

Amersfoortse Tandarts Start Tandarts Extra Tandarts Uitgebreid
Vergoeding tandartskosten? Ja Ja Ja
Wat wordt er precies vergoed? 100% tot maximaal €250,- per jaar, 75% voor specialistische behandelingen 100% tot maximaal €500,- per jaar, 75% voor specialistische behandelingen 100% tot maximaal €750,- per jaar, 75% voor specialistische behandelingen
Vergoeding orthodontie Geen Geen Geen
Acceptatievoorwaarden Geen Ja, vragenlijst Ja, vragenlijst
Premie per maand (18 t/m 24 jaar) €13,75 €21,00 €26,50
Premie per maand (25 jaar en ouder) €16,00 €25,00 €31,00
Bekijken

info_outlinePremies, voorwaarden en vergoedingen gelden voor 2020

In detail: Tandartsverzekeringen De Amersfoortse

In onderstaand overzicht worden de tandartsverzekeringen van De Amersfoortse tot in detail uit gepluisd. Vergoedingen waar nogal eens onduidelijkheid over bestaat, uitsluitingen, eventuele acceptatievoorwaarden en korting- en afsluitmogelijkheden zullen de revue passeren.

Vergoeding techniekkosten

Op het moment dat techniekkosten in rekening worden gebracht, komen deze onder dezelfde voorwaarden als de behandeling zelf voor vergoeding in aanmerking. Bij het plaatsen van een kroon krijg je bij De Amersfoortse bijvoorbeeld 75% tot €250, €500 of €750 vergoed (afhankelijk van de gekozen maximale vergoeding en het resterende bedrag daarvan). Dit percentage en maximale vergoedingsbedrag geldt ook voor de techniekkosten.

Vergoeding Orthodontie

De tandartsverzekeringen van De Amersfoortse bieden geen vergoeding voor orthodontiekosten.

Vergoeding tandheelkundige hulp buitenland

Op het moment dat je spoedeisende tandheelkundige hulp in het buitenland nodig hebt, bieden de tandartsverzekeringen van De Amersfoortse onder dezelfde voorwaarden als het afgesloten pakket in Nederland een vergoeding.

Uitsluitingen

De volgende tandheelkundige behandelingen en omstandigheden zijn uitgesloten van vergoeding bij De Amersfoortse:

 • Tandartsabonnementen;
 • Orthodontiekosten;
 • Facings (V15, R72, R73, R78 en R79) zonder medische indicatie;
 • Tandenbleken (E97, E98) zonder medische indicatie;
 • Niet nagekomen afspraken.

Hanteert De Amersfoortse acceptatievoorwaarden?

Voor de tandartsverzekeringen Tandarts Extra, Uitgebreid en Optimaal gelden acceptatievoorwaarden. Dat betekent dat, voordat je tot de verzekering wordt toegelaten, er een medische selectie plaatsvind om de staat van je gebit in kaart te brengen. De staat van je gebit wordt aan de hand van een vragenlijst beoordeeld. Bij achterstallig onderhoud zal de verzekeraar niet happig zijn op het toelaten tot de verzekering.

De Amersfoortse losse tandartsverzekering

De Amersfoortse is één van de weinige zorgverzekeraars die losse tandartsverzekeringen aanbiedt. Niet alleen is het mogelijk de tandartsverzekeringen in aanvulling op een zorgverzekering bij een andere zorgverzekeraar af te sluiten, ook is het mogelijk de tandartsverzekering geheel los van een Nederlandse basiszorgverzekering af te sluiten. Voor het afsluiten van een losse tandartsverzekering (los van de basisverzekering) wordt een hogere premie in rekening gebracht.

Wordt er bij De Amersfoortse onderscheid gemaakt op basis van leeftijd?

Ja, indien je tussen de 18 of 24 jaar bent en een tandartsverzekering afsluit bij De Amersfoortse krijg je extra korting op de premie.

Is het mogelijk het hele jaar door een tandartsverzekering af te sluiten?

De tandartsverzekeringen van De Amersfoortse kunnen het gehele jaar door worden afgesloten.

Biedt De Amersfoortse ook andere aanvullende verzekeringen aan met tandheelkundige dekking?

De aanvullende verzekeringen Start, Uitgebreid en Optimaal bieden een vergoeding voor orthodontie:

Amersfoortse Aanvulling Start Aanvulling Uitgebreid Aanvulling Optimaal
Vergoeding orthodontie tot 18 jaar Eenmalig 80% tot maximaal €1.000,- met een wachttijd van 1 jaar Eenmalig 80% tot maximaal €2.000,- met een wachttijd van 1 jaar Eenmalig 100% tot maximaal €2.500,- met een wachttijd van 1 jaar
Vergoeding orthodontie vanaf 18 jaar Geen Eenmalig 80% tot maximaal €1.000,- met een wachttijd van 1 jaar Eenmalig 100% tot maximaal €1.500,- met een wachttijd van 1 jaar
€9,25 €22,75 €38,25

info_outlinePremies, voorwaarden en vergoedingen gelden voor 2020

Direct naar De Amersfoortse

Nuttige informatie? Deel nu deze pagina

Copyright © 2020 Tandartsverzekering.nl