Nationale Nederlanden Tandartsverzekering

Nationale Nederlanden behoort tot de vijf grootste zorgverzekeraars in Nederland. De Nationale Nederlanden groep is actief in de financiële dienstverlening en biedt voornamelijk verzekeringen en bancaire producten aan. Naast zorgverzekeringen biedt Nationale Nederlanden ook diverse andere soorten verzekeringen aan, denk hierbij aan woon- of vervoersverzekeringen.

Nationale Nederlanden 2024 premie berekenen:

Selecteer eerst de basiszorgverzekering, daarna kunnen aanvullende pakketten en/of tandartsverzekering geselecteerd worden.

  Plus- en minpunten

 • add_circle_outline

  100% vrije zorgkeuze

 • add_circle_outline

  Second opinion van een topspecialist via Best Doctors®

 • add_circle_outline

  Hoge vergoedingen voor orthodontie in de aanvullende pakketten

 • add_circle_outline

  Relatief hoge basispremie

In detail: Tandartsverzekeringen Nationale Nederlanden

Bij Nationale Nederlanden kun je kiezen uit vier verschillende tandartsverzekeringen. Inhoudelijk verschillen de tandartsverzekeringen niet zozeer, het verschil zit hem in het maximale bedrag wat je jaarlijks vergoed krijgt. De TandenGaaf verzekeringen, zoals de tandartsverzekeringen van Nationale Nederlanden genoemd worden, bieden je de keuze uit een relatief lage tot zeer hoge jaarlijkse vergoedingen.

Het gaat om Tandengaaf 250, 500, 1000 en 1500, de namen verwijzen ook direct naar de maximale jaarlijkse vergoeding. In bovenstaand tabeloverzicht staan de vergoedingen van de verschillende TandenGaaf verzekeringen vermeld.

Worden techniekkosten vergoed?

Hoewel dit niet expliciet staat vermeld in de polisvoorwaarden, blijkt uit de genoemde voorbeelden in de voorwaarden dat bijvoorbeeld bij het aanbrengen van een kroon of implantaat geldt dat de techniek- en materiaalkosten volledig voor vergoeding in aanmerking komen.

Wat wordt er vergoed voor orthodontie?

Orthodontiekosten worden niet vergoed vanuit de tandartsverzekeringen van Nationale Nederlanden. Wel komen deze kosten voor vergoeding in aanmerking vanuit de aanvullende verzekeringspakketten die Nationale Nederlanden aanbiedt. Zie de tabel onderaan de pagina voor de exacte vergoedingsbedragen.

Uitsluitingen?

Bepaalde behandelingen/zaken worden uitgesloten van vergoeding. Het gaat onder meer om de kosten van:

 • Tandartsabonnementen
 • Het bleken van tanden/kiezen
 • Orthodontie

Acceptatievoorwaarden?

Voor de aanvullende tandartsverzekeringen TandenGaaf 1000 en 1500 gelden acceptatievoorwaarden. Onder overlegging van een tandartsverklaring, waarin je tandarts constateert dat je binnen nu en 2 jaar geen hoge tandartsrekeningen verwacht, wordt je pas toegelaten tot deze twee verzekeringsvarianten.

Losse Tandartsverzekering?

Je kunt bij Nationale Nederlanden geen tandartsverzekering los van de basisverzekering afsluiten. Wel is het mogelijk de tandartsverzekeringen los van eventuele andere aanvullende verzekeringspakketten af te sluiten.

Wordt er onderscheid gemaakt op basis van leeftijd?

Er wordt bij Nationale Nederlanden geen onderscheid gemaakt op basis van leeftijd in bijvoorbeeld de bepaling van de hoogte van de premie.

Kun je het gehele jaar door een tandartsverzekering afsluiten?

Dit staat niet expliciet vermeld in de voorwaarden van de tandartsverzekeringen van Nationale Nederlanden. Je sluit de verzekering echter tegelijkertijd af met de basisverzekering, wat betekent dat dit alleen tijdens de overstapperiode kan.

Direct naar Nationale Nederlanden

info_outlinePremies, voorwaarden en vergoedingen gelden voor 2024

Nuttige informatie? Deel nu deze pagina

Copyright © 2023 Tandartsverzekering.nl