PNO Zorg Tandartsverzekering

pno.png

  Plus- en minpunten

 • add_circle_outline

  100% vrije zorgkeuze. Dit houdt in dat je vrij bent in het kiezen van welke arts, ziekenhuis of andere zorgverlener je bezoekt

 • add_circle_outline

  Collectiviteitskorting voor iedereen

 • add_circle_outline

  Ruime keuze uit vier verschillende tandartsverzekeringen met uitgebreide dekking en relatief hoge vergoedingen

PNOzorg basisverzekering

BasisverzekeringTypePremie 2021Premie 2022Verschil
PNOzorgRestitutie€ 134,50€ 134,50€ 0,00

De vereniging PNO is een zorgverzekeraar zonder winstoogmerk. In samenwerking met de zorgverzekeraar ONVZ biedt PNO onder eigen label zorgverzekeringen aan. PNO biedt je de keuze uit een vier verschillende tandartsverzekeringen. Elke verzekering tracht zo goed mogelijk aan te sluiten op de zorgwensen van de verzekerde. Zo kun je kiezen voor een meer of minder uitgebreide dekking, afhankelijk van de tandartskosten die je verwacht te maken.

Onderstaande tabel geeft een goed beeld van een aantal specifieke kenmerken van de verschillende tandartsverzekeringen, waaronder de dekking.

Naam verzekeringDekkingGoed om te wetenPrijs per maand
Tandplus A100% tot € 200 per jaar, waarvan max. €75 preventieve mondzorgDirecte acceptatie€ 12,69
Tandplus B100% tot € 500 per jaar, waarvan max. €150 preventieve mondzorgMedische acceptatie€ 28,97
Tandplus C100% tot € 1.250 per jaar, waarvan max. €250 preventieve mondzorgMedische acceptatie€ 39,52
Tandplus Preventief100% tot € 2.000 per jaar (max. €300,- vullingen en tandvleesbehandelingen)Directe acceptatie, 1 Philips elektrische tandenborstel elke 3 jaar, 1 opzetborstel per kwartaal€ 30,92
Naar PNOzorg
PNOZorgDekking Tandartsverzekering
PNOzorg Tandplus PreventiefU krijgt van elke rekening van de tandarts voor controle en preventie een vergoeding van 100%.

U krijgt voor overige behandelingen 100% vergoed tot maximaal € 2.000 per jaar, waarvan maximaal € 300 voor vullingen en tandvleesbehandelingen samen.

U krijgt een vergoeding voor kosten van de tandarts na een ongeval. Wij vergoeden maximaal € 10.000.

Bij Tandfit Preventief krijgt u eens per 3 jaar een Philips DiamondClean Smart tandenborstel. En elk kwartaal een opzetborsteltje.

U bent wereldwijd verzekerd.
PNOzorg Tandplus AU krijgt van elke rekening van de tandarts een vergoeding van 100%. Wij vergoeden maximaal € 200 per jaar. Hieronder vallen onder andere de controle bij de tandarts, gebitsreiniging, wortelkanaalbehandeling, kronen en bruggen. Een eigen bijdrage die u betaalt voor een kunstgebit of bijzondere tandheelkunde valt hier ook onder.

Van de € 200 kunt u maximaal € 75 besteden aan preventieve mondzorg, zoals gebitsreiniging.

U krijgt een vergoeding voor kosten van de tandarts na een ongeval. Wij vergoeden maximaal € 2.500, en maximaal 1 ongeval per kalenderjaar.

U bent wereldwijd verzekerd.
PNOzorg Tandplus BU krijgt van elke rekening van de tandarts een vergoeding van 100%. Wij vergoeden maximaal € 500 per jaar. Hieronder vallen onder andere de controle bij de tandarts, gebitsreiniging, wortelkanaalbehandeling, kronen en bruggen. Een eigen bijdrage die u betaalt voor een kunstgebit of bijzondere tandheelkunde valt hier ook onder.

Van de € 500 kunt u maximaal € 150 besteden aan preventieve mondzorg, zoals gebitsreiniging.

U krijgt een vergoeding voor kosten van de tandarts na een ongeval. Wij vergoeden maximaal € 5.000, en maximaal 1 ongeval per kalenderjaar.

U bent wereldwijd verzekerd.
PNOzorg Tandplus CU krijgt van elke rekening van de tandarts een vergoeding van 100%. Wij vergoeden maximaal € 1.250 per jaar. Hieronder vallen onder andere de controle bij de tandarts, gebitsreiniging, wortelkanaalbehandeling, kronen en bruggen. Een eigen bijdrage die u betaalt voor een kunstgebit of bijzondere tandheelkunde valt hier ook onder.

Van de € 1.250 kunt u maximaal € 250 besteden aan preventieve mondzorg, zoals gebitsreiniging.

U krijgt een vergoeding voor kosten van de tandarts na een ongeval. Wij vergoeden maximaal € 5.000, en maximaal 1 ongeval per kalenderjaar.

U bent wereldwijd verzekerd.
Naar PNOzorg

In detail: tandartsverzekeringen PNO

PNO biedt ruime keuze uit vier verschillende tandartsverzekeringen, een groot voordeel van deze keuzemogelijkheden is dat je een dekking kunt uitkiezen die aansluit op jouw zorgbehoefte. Bij het afsluiten van een tandartsverzekering kunnen desalniettemin verschillende (vergoeding specifieke) vragen rijzen.

Acceptatievoorwaarden

PNO hanteert acceptatievoorwaarden voor bijna alle tandartsverzekeringen. Wil je een tandartsverzekering afsluiten bij PNO? Dan dien je je enkele vragen omtrent de staat van je gebit in te vullen voor de verzekeraar. Op basis hiervan zal PNO bepalen of je als verzekerde wordt toegelaten.

Losse tandartsverzekering?

PNO is een van de weinige verzekeraars waarbij je een losse tandartsverzekering kunt afsluiten. Dat betekent dat je de tandartsverzekering los van de basisverzekering of een andere aanvullende verzekering kunt afsluiten. Je betaalt hiervoor wel een hogere premie, namelijk 50% meer.

Uitsluitingen

Bepaalde behandelingen worden niet vergoed door PNO, dit kan per pakket verschillen. Hieronder een aantal behandelingen die uitgesloten zijn van vergoeding:

 • Behandelingen met voornamelijk een cosmetisch karakter, bijvoorbeeld het bleken van elementen.
 • De aanschaf van een implantaat;
 • De eigen bijdrage voor een overkappingsprothese; indien deze niet reeds worden vergoed door je basisverzekering.

Wordt er onderscheid gemaakt op basis van leeftijd?

Er wordt bij het afsluiten van een tandartsverzekering bij PNO geen onderscheid gemaakt op basis van leeftijd.

Kun je het gehele jaar door een tandartsverzekering afsluiten?

Bij PNO is het mogelijk de verzekering elke eerste dag van de maand in te laten gaan. Uiteraard met uitzondering van de tandartsverzekeringen waar acceptatievoorwaarden voor gelden.

Aanvullende pakketten die ook mondzorg vergoeden

Bij PNO kun je, naast de vier tandartsverzekeringen, ook een viertal aanvullende verzekeringen afsluiten. Deze verzekeringen bieden onder meer dekking voor zaken als fysiotherapie of anticonceptie. In hoeverre vergoeden deze verzekeringen bepaalde tandheelkundige kosten, zoals orthodontie?

Naam verzekeringOrthodontie tot 18Orthodontie boven 18Goed om te wetenPrijs per maand
BuitenlandGeen dekkingGeen dekkingDirecte acceptatie€ 3,49
ExcellentGeen dekkingGeen dekkingMedische acceptatie€ 134,66
OntzorgPlusGeen dekkingGeen dekkingDirecte acceptatie€ 4,18
Optimaal€ 2.000 per kind (€1.000 per jaar tot max. 2 jaar start behandeling)Geen dekkingMedische acceptatie€ 43,01
PlusGeen dekkingGeen dekkingDirecte acceptatie€ 20,60
StartGeen dekkingGeen dekkingDirecte acceptatie€ 7,90
Top€ 3.000 per kind (€1.000 per jaar tot max. 3 jaar start behandeling)100% tot € 500 per jaarMedische acceptatie€ 64,87
Naar PNOzorg

info_outlinePremies, voorwaarden en vergoedingen gelden voor 2022

Direct naar PNO Zorg

Nuttige informatie? Deel nu deze pagina

Copyright © 2021 Tandartsverzekering.nl