PNO Zorg Tandartsverzekering

pno.png€ 129,98p/m Restitutiepolis

  Plus- en minpunten

 • add_circle_outline

  100% vrije zorgkeuze. Dit houdt in dat je vrij bent in het kiezen van welke arts, ziekenhuis of andere zorgverlener je bezoekt

 • add_circle_outline

  Collectiviteitskorting voor iedereen

 • add_circle_outline

  Ruime keuze uit vier verschillende tandartsverzekeringen met uitgebreide dekking en relatief hoge vergoedingen

De vereniging PNO is een zorgverzekeraar zonder winstoogmerk. In samenwerking met de zorgverzekeraar ONVZ biedt PNO onder eigen label zorgverzekeringen aan. PNO biedt je de keuze uit een vier verschillende tandartsverzekeringen. Elke verzekering tracht zo goed mogelijk aan te sluiten op de zorgwensen van de verzekerde. Zo kun je kiezen voor een meer of minder uitgebreide dekking, afhankelijk van de tandartskosten die je verwacht te maken. Je kunt kiezen uit: Tandarts Start, Tandarts Standaard, Tandarts Extra en Tandarts Compleet.

Onderstaande tabel geeft een goed beeld van een aantal specifieke kenmerken van de verschillende tandartsverzekeringen, waaronder de dekking.

PNO Tandarts Start Tandarts Standaard Tandarts Extra Tandarts Compleet
Vergoeding tandartskosten? Ja Ja Ja Ja
Wat wordt er precies vergoed? 80% van de kosten van tandheelkundige zorg (exclusief kunstgebit) tot max. €250,- per jaar 80% van de kosten van tandheelkundige zorg (inclusief kunstgebit) tot max. €500,- per jaar 80% van de kosten van tandheelkundige zorg (inclusief kunstgebit) tot max. €850,- per jaar 89% van de kosten van tandheelkundige zorg (inclusief kunstgebit) tot max. €1100,- per jaar
Vergoeding Orthodontie Geen Vanaf 18 jaar 80% tot max. €800,- voor de gehele verzekeringsduur Vanaf 18 jaar 80% tot max. €1200,- voor de gehele verzekeringsduur Vanaf 18 jaar 80% tot max. €1600,- voor de gehele verzekeringsduur
Vergoeding techniekkosten 80% 80% 80% 80%
Acceptatie-
voorwaarden
Geen Geen Ja, vragenlijst Ja, vragenlijst
Premie per maand €13,40 €24,25 €37,50 €48,95
Bekijken

info_outlinePremies, voorwaarden en vergoedingen gelden voor 2019

In detail: tandartsverzekeringen PNO

PNO biedt ruime keuze uit vier verschillende tandartsverzekeringen, een groot voordeel van deze keuzemogelijkheden is dat je een dekking kunt uitkiezen die aansluit op jouw zorgbehoefte. Bij het afsluiten van een tandartsverzekering kunnen desalniettemin verschillende (vergoeding specifieke) vragen rijzen.

Acceptatievoorwaarden

PNO hanteert acceptatievoorwaarden voor de tandartsverzekeringen Tandarts Extra en Tandarts Compleet. In dat geval dien je enkele vragen omtrent de staat van je gebit in te vullen voor de verzekeraar. Op basis hiervan zal PNO bepalen of je als verzekerde wordt toegelaten.

Losse tandartsverzekering?

PNO is een van de weinige verzekeraars waarbij je een losse tandartsverzekering kunt afsluiten. Dat betekent dat je de tandartsverzekering los van de basisverzekering of een andere aanvullende verzekering kunt afsluiten. Je betaald hiervoor wel een hogere premie, namelijk 50% meer.

Uitsluitingen

Bepaalde behandelingen worden niet vergoed door PNO, dit kan per pakket verschillen. Hieronder een aantal behandelingen die uitgesloten zijn van vergoeding:

 • Behandelingen met voornamelijk een cosmetisch karakter, bijvoorbeeld het bleken van elementen.
 • De aanschaf van een implantaat;
 • De eigen bijdrage voor een overkappingsprothese; indien deze niet reeds worden vergoed door je basisverzekering.

Wordt er onderscheid gemaakt op basis van leeftijd?

Er wordt bij het afsluiten van een tandartsverzekering bij PNO geen onderscheid gemaakt op basis van leeftijd.

Kun je het gehele jaar door een tandartsverzekering afsluiten?

Bij PNO is het mogelijk de verzekering elke eerste dag van de maand in te laten gaan. Uiteraard met uitzondering van de tandartsverzekeringen waar acceptatievoorwaarden voor gelden.

Aanvullende pakketten die ook mondzorg vergoeden

Bij PNO kun je, naast de vier tandartsverzekeringen, ook een viertal aanvullende verzekeringen afsluiten. Deze verzekeringen bieden onder meer dekking voor zaken als fysiotherapie of anticonceptie. In hoeverre vergoeden deze verzekeringen bepaalde tandheelkundige kosten, zoals orthodontie?

PNO PNO Start PNO Standaard PNO Keuze PNO Extra PNO Compleet
Vergoeding tandartskosten? Nee Nee Nee Nee Nee
Vergoeding Orthodontie Geen Geen Orthodontie tot 18 jaar tot max. €500,- voor de hele verzekeringsduur 100% vergoeding 100% vergoeding
Acceptatie-
voorwaarden
Geen Geen Ja Ja Ja
Premie per maand €6,75 €10,92 €22,06 €42,24 €67,42

info_outlinePremies, voorwaarden en vergoedingen gelden voor 2019

Direct naar PNO Zorg

Nuttige informatie? Deel nu deze pagina

Copyright © 2019 Tandartsverzekering.nl