Promovendum Tandartsverzekering

promovendum.png€ 115,50p/m Naturapolis

  Plus- en minpunten

 • add_circle_outline

  Je krijgt een gratis tandongevallenverzekering cadeau bij het afsluiten van de basisverzekering.

 • add_circle_outline

  Bij de aanvullende verzekering kun je orthodontie volledig vergoed krijgen.

 • remove_circle_outline

  Alle tandartsverzekeringen geven 100% vergoeding tot het afgesproken maximum.

 • remove_circle_outline

  Relatief hoge premies voor de tandartsverzekeringen.

Promovendum richt zich op hoogopgeleiden, maar iedereen kan een zorgverzekering afsluiten bij deze verzekeraar. De premie van de basiszorgverzekering is relatief laag. Ter aanvulling op de basis zorgverzekering kun je verschillende aanvullende verzekeringen afsluiten, waarbij je de keus hebt uit drie verschillende tandartspakketten.

Direct naar Promovendum

Tabeloverzicht: Promovendum tandartsverzekeringen

Deze tabel geeft op duidelijke wijze weer welke tandartspakketten Promovendum aanbiedt, de precieze dekking en overige relevante informatie.

promovendum Primair Royaal Optimaal
Vergoeding tandartskosten? Ja Ja Ja
Wat wordt er precies vergoed? 100% van de behandelingen tot max. €250,- per jaar 100% van de behandelingen tot max. €500,- per jaar 100% van de behandelingen tot max. €500,- per jaar, daarna 70% tot een max. van €850,
Vergoeding Orthodontie Geen Geen Geen
Acceptatie-
voorwaarden
Geen Geen Ja
Premie per maand €15,90 €29,90 €43,90
Bekijken

info_outlinePremies, voorwaarden en vergoedingen gelden voor 2020

In detail: Promovendum Tandartsverzekeringen

Indien je een zorgverzekering bij Promovendum afsluit, kun je ervoor kiezen deze uit te breiden met een tandartsverzekering. Je kunt kiezen uit drie verschillende varianten, Primair, Royaal en Optimaal. Afhankelijk van je wensen, kun je de keuze laten vallen op een meer of minder uitgebreide variant.

De verzekeringen van Promovendum bieden je overigens geen vrije zorgkeuze, wel heeft Promovendum met meer dan 32.000 zorgverleners afspraken gemaakt. De keuze is dus alles behalve beperkt. Wat betreft de tandarts kun je bij elke tandarts in Nederland terecht, dit staat expliciet vermeld wanneer je een tandartsverzekering wilt afsluiten bij Promovendum.

Worden techniekkosten vergoed?

In de voorwaarden van de Promovendum zorg- en tandartsverzekeringen wordt niet duidelijk vermeld of de techniek- en materiaalkosten voor vergoeding in aanmerking komen. Uit de voorwaarden blijkt echter dat alle behandelingen (met uitzondering van de hieronder genoemde uitsluitingen) volledig worden vergoed.

Wat wordt er vergoed voor orthodontie?

De Promovendum tandartsverzekeringen bieden geen vergoeding voor orthodontiekosten. Wel is het mogelijk in een andere aanvullend pakket een vergoeding voor orthodontiekosten te krijgen.

Vergoeding buitenland?

Bij de Promovendum tandartsverzekeringen krijg je alleen de kosten van Nederlandse zorgaanbieders vergoed.

Uitsluitingen?

In de volgende situaties ontvang je vanuit je Promovendum tandartsverzekering geen vergoeding van de gemaakte tandheelkundige kosten:

 • Je bent je afspraak niet nagekomen
 • Je maakt orthodontiekosten

Acceptatievoorwaarden?

Voor de Promovendum tandartsverzekeringen Primair en Optimaal gelden geen acceptatievoorwaarden. Wil je de tandartsverzekering Royaal afsluiten dan zijn er wel acceptatievoorwaarden en dien je voordat je de verzekering af kan sluiten een vragenlijst in te vullen over de status van je gebit en gezondheid.

Losse tandartsverzekering?

De tandartsverzekeringen van Promovendum zijn onlosmakelijk verbonden aan de basiszorgverzekering. Wel bestaat de mogelijkheid de tandartsverzekeringen los van eventuele overige aanvullende verzekeringen af te sluiten.

Kun je het gehele jaar door een tandartsverzekering afsluiten?

Indien je al verzekerd bent bij een andere verzekeraar en wilt overstappen naar Promovendum, kan dat tot uiterlijk 31 december van het lopende verzekeringsjaar. De verzekering gaat dan vanaf 1 januari lopen. Hetzelfde geldt voor de tandartsverzekeringen.

Welke verzekeringspakketten biedt Promovendum nog meer aan?

Naast de tandartsverzekeringen biedt Promovendum ook verschillende aanvullende verzekeringspakketten aan.

Primair

De meest basale aanvullende verzekering van Promovendum met vergoedingen voor onder meer fysiotherapie en anticonceptie. Daarnaast wordt met dit pakket ook zorg in het buitenland vergoed en alternatieve geneeswijzen.

Royaal

Ben je op zoek naar iets hogere vergoedingen? Dan biedt het pakket Royaal uitkomst, in dit pakket krijg je namelijk hogere vergoedingen.

Ideaal

Ideaal is een uitgebreider pakket. Zo krijg je naast fysiotherapie, anticonceptie, alternatieve geneeswijzen en buitenlandse zorgkosten bijvoorbeeld ook kraamzorg vergoed.

Excellent

Het Excellent pakket is het meest uitgebreide aanvullende pakket van Promovendum. Dit pakket biedt als enige een vergoeding voor orthodontiekosten. Ben je ouder dan 18 dan geldt hiervoor echter een wachttijd van twee jaar. Dit houdt in dat je tijdens de wachttijd premie betaalt, maar de orthodontiekosten nog niet gedekt worden.

Tabeloverzicht: Promovendum aanvullende pakketten

In dit tabeloverzicht wordt inzichtelijk gemaakt in hoeverre de aanvullende pakketten van Promovendum tandarts- of orthodontiekosten vergoeden.

Promovendum Primair Royaal Ideaal Excellent
Vergoeding tandartskosten? Nee Nee Nee Nee
Vergoeding Orthodontie Geen Geen Geen Orthodontie tot 18 jaar 80% en orthodontie vanaf 18 jaar 100% met een max. van €1.135,- voor de hele verzekeringsduur
Acceptatie-
voorwaarden
Geen Geen Geen Geen, wel een wachttijd van twee jaar
Premie per maand €8,90 €13,90 €27,90 €59,90

info_outlinePremies, voorwaarden en vergoedingen gelden voor 2020

Direct naar Promovendum

Nuttige informatie? Deel nu deze pagina

Copyright © 2020 Tandartsverzekering.nl