Salland Tandartsverzekering

salland.png€ 101,5p/m Naturapolis

  Plus- en minpunten

 • add_circle_outline

  De premie van de basispremie, aanvullende verzekeringen en de tandartsverzekeringen veranderen niet

 • add_circle_outline

  De tandartsverzekeringen bieden een uitgebreide vergoeding van bijna alle behandelingen inclusief techniekkosten en (gedeeltelijk) orthodontie

 • add_circle_outline

  Geen risicoselectie en leeftijdsdiscriminatie

 • add_circle_outline

  Hoewel Salland op landelijk niveau zijn verzekeringen aanbiedt, zet het zich extra in voor de regio Deventer

Deze regionale zorgverzekeraar maakt onderdeel uit van Eno, voorheen coöperatie Salland. Salland streeft naar het aanbieden van zorg die toegankelijk en betaalbaar is. Daarbij staat de klant en zijn gezondheid centraal. Naast een zorgverzekering biedt Salland ook reisverzekeringen aan.

Tabeloverzicht: Salland tandartsverzekeringen

Deze tabel maakt op gedetailleerde wijze inzichtelijk welke tandartsverzekeringen je bij Salland kan afsluiten, de dekking en overige relevante informatie.

Salland TandExtra TandPlus TandTop
Vergoeding tandartskosten? Ja Ja Ja
Wat wordt er precies vergoed? 80% van de tandheelkundige behandelkosten tot max. €250,- per jaar 80% van de tandheelkundige behandelkosten tot max. €500,- per jaar 80% van de tandheelkundige behandelkosten tot max. €1000,- per jaar
Vergoeding Orthodontie Geen Geen Geen
Acceptatie-
voorwaarden
Geen Geen Ja
Premie per maand €11,- €20,- €35,-

info_outlineDeze tabel is voor het laatst bijgewerkt op 15-12-2016.

In detail: Salland Tandartsverzekeringen

Indien je een besluit een tandartsverzekering bij Salland af te sluiten, kan je kiezen uit drie verschillende varianten. De eerste variant is TandExtra, een basale tandartsverzekering met een lage premie. Je kan ook kiezen voor uitgebreidere vergoedingen tot een hoger maximumbedrag, de tandartsverzekeringen TandPlus en TandTop bieden dan uitkomst.

Bovendien kan je bij Salland tijdens je verzekeringsjaar alsnog een tandartsverzekering afsluiten of je verzekering upgraden. In dat geval geldt wel een wachttijd van 6 maanden voordat je aanspraak kan maken op de nieuwe vergoedingen. De tandartsverzekeringen van Salland bieden je vrije zorgkeuze, je kan dus zelf kiezen naar welke tandarts je gaat. Wel heeft Salland contracten met bepaalde zorgverleners, indien je niet voor een dergelijke gecontracteerde zorgverlener kiest dien je eerst zelf de rekening voor te schieten.

Worden techniekkosten vergoed?

Bij Salland komen de techniek- en materiaalkosten voor de meest voorkomende behandelcodes voor vergoeding in aanmerking. Wil je precies weten welke codes dit zijn? Kijk dan in de polisvoorwaarden van de tandartsverzekeringen van Salland.

Wat wordt er vergoed voor orthodontie?

De tandverzekeringen van Salland bieden ook een vergoeding voor orthodontiekosten. Deze vergoeding is gelijk aan de vergoedingspercentages die worden gehanteerd voor de tandheelkundige behandelingen bij de tandarts. In de bovenstaande tabel kan je hier meer specifieke informatie over vinden.

Vergoeding buitenland?

Ben je tijdelijk op reis in het buiteland en heb je spoedeisende tandheelkundige zorg nodig? Bij Salland krijg je in dat geval deze zorg vergoed. Niet alle behandelingen komen echter voor vergoeding in aanmerking, indien je precies wilt weten welke behandelingen je vergoed krijgt kan je kijken op de door Salland gepubliceerde lijst spoedeisende mondzorg.

Acceptatievoorwaarden?

Voor de tandartsverzekeringen TandExtra en TandPlus en gelden geen acceptatievoorwaarden. Indien je kiest voor de variant TandTop, kan Salland acceptatievoorwaarden hanteren. Je dient in dat geval een tandartsverklaring te overleggen. Je tandarts beschrijft in zo’n verklaring of er binnen afzienbare tijd bepaalde dure tandheelkundige behandelingen plaats zullen moeten vinden. Op basis van deze verklaring wordt bepaald of je al dan niet wordt toegelaten tot de aanvullende verzekering.

Losse Tandartsverzekering?

Het is niet mogelijk een losse tandartsverzekering af te sluiten bij Salland. Het is wel mogelijk de tandartsverzekering los van de overige aanvullende verzekeringspakketten af te sluiten. Het is echter niet mogelijk één van de tandartsverzekeringen zonder het basispakket af te sluiten.

Wordt er onderscheid gemaakt op basis van leeftijd?

Er wordt bij de tandartsverzekeringen van Salland geen onderscheid gemaakt op basis van leeftijd.

Kan je het gehele jaar door een tandartsverzekering afsluiten?

Bij Salland bestaat de mogelijkheid tijdens je verzekeringsjaar alsnog een tandartsverzekering afsluiten of je verzekering te upgraden. In dat geval geldt wel een wachttijd van 6 maanden voordat je aanspraak kan maken op de nieuwe vergoedingen.

Welke verzekeringspakketten biedt Salland nog meer aan?

Naast de drietal tandartsverzekeringen biedt Salland ook nog een viertal aanvullende verzekeringen aan. Het gaat om de pakketten Start, Extra, Plus en Top. Ook hier zijn de pakketten oplopend meer of minder uitgebreid. Je krijgt onder meer een vergoeding voor zaken als fysiotherapie, anticonceptie of alternatieve geneeswijzen. Deze pakketten bieden echter geen vergoeding voor tandarts- of orthodontiekosten.

Tabeloverzicht: Salland Aanvullende pakketten

In de volgende tabel wordt aangegeven in hoeverre tandarts- en orthodontiekosten in de aanvullende verzekeringspakketten van Salland worden vergoed.

Salland Start Extra Plus Top
Vergoeding tandartskosten? Nee Nee Nee Nee
Wat wordt er precies vergoed? N.v.t. N.v.t. N.v.t. N.v.t.
Vergoeding Orthodontie Geen Geen Geen Geen
Acceptatie-
voorwaarden
Geen Geen Geen Geen
Premie per maand €5,85 €8,50 €19,95 €32,50

info_outlineDeze tabel is voor het laatst bijgewerkt op 15-12-2016.

Direct naar Salland of bekijk de vergoedingen

Nuttige informatie? Deel deze pagina online

Copyright 2017 Tandartsverzekering.nl