ZEKUR Tandartsverzekering

zekur.png€101,95p/m Naturapolis

zekur.png€121,50p/m Restitutiepolis

  Plus- en minpunten

 • add_circle_outline

  Lage premie voor de naturapolis

 • add_circle_outline

  Zekur hanteert geen acceptatievoorwaarden

 • remove_circle_outline

  Slechts één soort losse tandartsverzekering

 • remove_circle_outline

  Lage maximale vergoeding tandartsverzekering (€ 250,-)

Verzekeraar ZEKUR biedt zowel zorg-, woon als autoverzekeringen en is onderdeel van Univé. Maar wat is dan het grote verschil tussen ZEKUR en Univé? Het afsluiten van een verzekering, het aanschaffen van medicijnen, alles is bij ZEKUR digitaal. ZEKUR is een online verzekeraar met een geringe keus in zorgpakketten. Dit zorgt ervoor dat de premies scherp geprijsd zijn.

Direct naar ZEKUR

Tabeloverzicht: ZEKUR Tandartsverzekeringen

Als je 18 jaar of ouder bent worden je tandartskosten niet vanuit de basisverzekering vergoed. ZEKUR biedt drie losse aanvullende verzekeringen waarmee je het basispakket kunt uitbreiden, waaronder een tandartsverzekering. Met de module ‘ZEKUR Tand’ ben je verzekerd tot een maximaal bedrag van €250,- per jaar. Daarmee is deze aanvulling vooral geschikt als de jaarlijkse tandartskosten die je verwacht laag zijn. Er worden geen acceptatievoorwaarden gehanteerd. Een toelichting op de dekking van ZEKUR Tand vind je in onderstaande tabel:

zekur ZEKUR Tand
Vergoeding tandartskosten? Ja
Wat wordt er precies vergoed? 75% tot max. €250,- per jaar
Vergoeding orthodontie Nee
Acceptatievoorwaarden Nee
Premie per maand €12,95
Bekijken

info_outlinePremies, voorwaarden en vergoedingen gelden voor 2020

In detail: Tandartsverzekeringen ZEKUR

In vergelijking met andere tandartsverzekeringen is de premie van ZEKUR Tand gemiddeld. Ten opzichte van andere verzekeraars is de keuze met betrekking tot een tandartsverzekering bij ZEKUR beperkt. De maximale vergoeding is standaard €250 en het vergoedingspercentage is 75%. De netto vergoeding van 75% houdt in dat driekwart van je tandartskosten vergoed worden. De overige 25% komt voor je eigen rekening.

Komen orthodontiekosten voor vergoeding in aanmerking?

De vergoeding van de kosten voor orthodontie vallen niet onder de aanvullende tandartsverzekering. ZEKUR biedt echter naast de losse modules een meer uitgebreid verzekeringspakket, namelijk Extra ZEKUR. Hierbij worden de orthodontiekosten tot een maximaal bedrag van €1.000,- vergoed. Dit geldt echter enkel voor jongeren onder de 18 jaar en met een netto vergoeding van 75%.

Worden techniekkosten vergoed?

Ja. Bij zowel de losse module Tand als het aanvullende pakket Extra ZEKUR worden techniekkosten vergoed. De kosten voor algehele narcose worden echter niet vergoed.

Welke verzekeringspakketten biedt ZEKUR nog meer aan?

Er zijn drie losse verzekeringen waarmee je het basispakket kunt uitbreiden:

 • Tand
 • Fysio (maximaal 9 behandelingen per jaar)
 • Buitenland en Reis (inclusief doorlopende reisverzekering)

Naast de module Tand biedt ZEKUR een ander verzekeringspakket met onder andere een vergoeding voor tandheelkundige kosten, namelijk ‘Extra ZEKUR’. De maximale vergoeding per jaar is hierbij €500,-. Daarnaast worden in dit pakket onder andere acnebehandelingen vergoed en zijn de vergoedingen voor o.a. fysiotherapie en spoedeisende zorg in het buitenland ruimer dan bij de losse aanvullende verzekeringen.

Tabeloverzicht: ZEKUR Aanvullend pakket

In de onderstaande tabel kun je in een overzicht zien wat de vergoeding van orthodontie- en tandartskosten is in het aanvullende pakket.

Zekur EXTRA Zekur
Vergoeding tandartskosten? Ja
Wat wordt er precies vergoed? 75% tot max. €500,- per jaar. Incl. techniekkosten, excl. kosten orthodontie en algehele narcose.
Vergoeding orthodontie Ja, tot 18 jaar. Eenmalig 75% tot max. €1.000,- per jaar
Acceptatievoorwaarden Nee
Premie per maand €33,95

info_outlinePremies, voorwaarden en vergoedingen gelden voor 2020

Vergoeding buitenland

Het aanvullende pakket Extra ZEKUR biedt een vergoeding voor de kosten van spoedeisende zorg in het buitenland. Voor een ruimere vergoeding in het buitenland biedt ZEKUR een losse verzekering genaamd Buitenland. Mocht je spoedeisende hulp nodig hebben, dan ben je hiermee ook verzekerd voor de kosten die hoger uitvallen dan de gebruikelijke kosten in Nederland.

Direct naar ZEKUR

Nuttige informatie? Deel nu deze pagina

Copyright © 2020 Tandartsverzekering.nl