Beste tandartsverzekering

Het kenmerk van de beste tandartsverzekering is dat deze verzekering qua dekking en premie het beste aansluit op de voor jou noodzakelijke gebitszorg. Wat de beste tandartsverzekering is kan per persoon dus nogal verschillen, je kunt bijvoorbeeld bij je tandarts of andere mondzorgverlener te rade gaan voor advies voor de meest passende en beste tandartsverzekering. Ook kun je de eigen tandartsrekeningen van de afgelopen jaren erbij pakken om inzicht te krijgen in de jaarlijkse gemiddelde tandartskosten en hierop je tandartsverzekering afstemmen.

In dit artikel geven we je een aantal belangrijke aandachtspunten mee voor het afsluiten van de beste tandartsverzekering.

Tandartsverzekeringen vergelijken

Aandachtspunten bij het afsluiten van de beste tandartsverzekering

Bij de zoektocht naar de beste tandartsverzekering is het belangrijk met de volgende aandachtspunten in het achterhoofd verschillende tandartsverzekeringen met elkaar te vergelijken.

Welke tandartszorg heb je (waarschijnlijk) nodig?

Op het moment dat je zelf of in samenspraak met je tandarts een idee hebt van de gemiddelde jaarlijkse tandartskosten of indien je weet dat er een aantal behandelingen aan zitten te komen als gevolg van bijvoorbeeld achterstallig onderhoud, kun je gericht gaan zoeken naar een tandartsverzekering die qua dekking op de te verwachten kosten en behandelingen aansluit.

Een handige tool om deze vergelijking te maken is de vergelijker op onze website. Aan de hand van de vergoeding die je zoekt, bijvoorbeeld €500,- per jaar, rollen er een aantal verzekeraars die een tandartsverzekering met deze vergoeding aanbieden uit de vergelijking. Ook kun je een aantal bijzondere, te verwachten behandelingen invoeren om te kijken in hoeverre deze behandelingen volledig voor vergoeding in aanmerking komen of er bijvoorbeeld een wachttijd geldt.

Vergelijk de dekking en premie van verschillende tandartsverzekeringen

Nu je deze pakketten met de voor jou beste tandartsverzekeringen in kaart hebt gebracht, is het belangrijk de premie voor deze verzekeringen met elkaar te vergelijken in samenhang met de dekking. Let vooral op:

  • De dekkingsgraad: veel tandartsverzekeringen bieden voor controle en preventie 100% dekking, maar voor overige behandelingen tussen de 75% en 80%;
  • De maximale vergoeding: er zijn tandartsverzekeringen die vanaf €250,- tot €1.500,- vergoeden;
  • Vergoedingen: ben je op zoek naar bijzondere vergoedingen zoals orthodontie? Bekijk dan goed of deze vergoeding in het pakket voorkomt;
  • Acceptatievoorwaarden & wachttijd: let er op of er voor de verzekering acceptatievoorwaarden Ook kan het zijn voor dat voor bepaalde behandelingen een wachttijd van bijvoorbeeld een jaar geldt. Op het moment dat je bijvoorbeeld een kroon of brug nodig hebt kan dat het jaar van afsluiten dus nog niet voor vergoeding in aanmerking komen;
  • De premie: bekijk de premie in samenhang met de geboden dekking en eventueel geldende voorwaarden en zoek de premie uit die het beste aansluit op jouw tandartszorgbehoefte.

Aan de hand van deze aandachtspunten ben je goed in staat om de voor jou beste tandartsverzekering af te sluiten. Indien je op zoek bent naar een tandartsverzekering met hoge dekking zonder acceptatievoorwaarden, hebben wij een handig overzicht voor je opgesteld. Benieuwd welke verzekeraars bij ons het beste uit de bus komen? Vergelijk dan aan de hand van jouw wensen!

Tandartsverzekeringen vergelijken

Nuttige informatie? Deel nu deze pagina

Copyright © 2020 Tandartsverzekering.nl