Beste tandartsverzekering

Het kenmerk van de beste tandartsverzekering is dat deze verzekering qua dekking en premie het beste aansluit op de voor jou noodzakelijke mondzorg. Wat de beste tandartsverzekering is kan per persoon dus verschillen, je kunt bijvoorbeeld bij je tandarts of andere mondzorgverlener te rade gaan voor advies voor de meest passende en beste tandartsverzekering. Ook kun je de eigen tandartsrekeningen van de afgelopen jaren erbij pakken om inzicht te krijgen in de jaarlijkse gemiddelde tandartskosten en hierop je tandartsverzekering afstemmen.

In dit artikel geven we je een aantal belangrijke aandachtspunten mee voor het afsluiten van de beste tandartsverzekering.

Top 3 verzekeraars 2024:

Verzekeraar Vergoeding Voorwaarden
Onvz 100% tot € 2000,- p/j Hoogste dekking Naar ONVZ
FBTO 100% tot € 750,- p/j Hoogste dekking met geen acceptatievoorwaarden Ga naar FBTO
Ziezo 75% – 100% tot € 250,- p/j Laagste premie Ga naar Ziezo

Tandartsverzekeringen vergelijken

Aandachtspunten bij het afsluiten van de beste tandartsverzekering

Bij de zoektocht naar de beste tandartsverzekering is het belangrijk met de volgende aandachtspunten in het achterhoofd verschillende tandartsverzekeringen met elkaar te vergelijken.

Welke tandartszorg heb je (waarschijnlijk) nodig?

Op het moment dat je zelf of in samenspraak met je tandarts een idee hebt van de gemiddelde jaarlijkse tandartskosten of indien je weet dat er een aantal behandelingen aan zitten te komen als gevolg van bijvoorbeeld achterstallig onderhoud, kun je gericht gaan zoeken naar een tandartsverzekering die qua dekking op de te verwachten kosten en behandelingen aansluit.

Een handige tool om deze vergelijking te maken is de vergelijker op onze website. Aan de hand van de vergoeding die je zoekt, bijvoorbeeld €500,- per jaar, rollen er een aantal verzekeraars die een tandartsverzekering met deze vergoeding aanbieden uit de vergelijking. Ook kun je een aantal bijzondere, te verwachten behandelingen invoeren om te kijken in hoeverre deze behandelingen volledig voor vergoeding in aanmerking komen of er bijvoorbeeld een wachttijd geldt.

Vergelijk de dekking en premie van verschillende tandartsverzekeringen

Nu je deze pakketten met de voor jou beste tandartsverzekeringen in kaart hebt gebracht, is het belangrijk de premie voor deze verzekeringen met elkaar te vergelijken in samenhang met de dekking. Let vooral op:

  • De dekkingsgraad: veel tandartsverzekeringen bieden voor controle en preventie 100% dekking, maar voor overige behandelingen tussen de 75% en 80%;
  • De maximale vergoeding: er zijn tandartsverzekeringen die vanaf €250,- tot €1.500,- vergoeden;
  • Vergoedingen: ben je op zoek naar bijzondere vergoedingen zoals orthodontie? Bekijk dan goed of deze vergoeding in het pakket voorkomt;
  • Acceptatievoorwaarden & wachttijd: let er op of er voor de verzekering acceptatievoorwaarden Ook kan het zijn voor dat voor bepaalde behandelingen een wachttijd van bijvoorbeeld een jaar geldt. Op het moment dat je bijvoorbeeld een kroon of brug nodig hebt kan dat het jaar van afsluiten dus nog niet voor vergoeding in aanmerking komen;
  • De premie: bekijk de premie in samenhang met de geboden dekking en eventueel geldende voorwaarden en zoek de premie uit die het beste aansluit op jouw tandartszorgbehoefte.

Beste tandartsverzekering bij een goed gebit

Wanneer je de tandarts alleen bezoekt voor de (half)jaarlijkse controle, kun je met een andere tandartsverzekering uit de voeten dan iemand die een slecht gebit heeft. Er zijn zelfs speciale tandartsverzekeringen die gericht zijn op preventieve mondzorg. Vaak hebben deze een zeer lage premie en krijg je er soms zelfs een elektrische tandenborstel bij cadeau. Je kunt er bovendien voor kiezen om maar een gedeelte van de tandartsrekening vergoed te krijgen door de verzekeraar. Door te kiezen voor een vergoeding van 75% of 80%, betaal je maandelijks een lagere premie dan wanneer je alles vergoed krijgt.

Heb je een goed gebit en ben je jong? Dan kun je kiezen voor een lage maximale vergoeding, tot €250,-. Wanneer je ouder wordt en de kans op gebitsproblemen toeneemt, kun je alvast preventief kiezen voor een iets hogere maximale vergoeding. Het is namelijk zo dat wanneer je eenmaal klachten ontwikkelt, je vaak niet direct kunt overstappen van tandartsverzekering: voor verzekeringen met een hoge maximale vergoeding geldt vaak een wachttijd of dien je een medische acceptatie te ondergaan.

Tandartsverzekeringen vergelijken

Beste tandartsverzekering bij een slecht gebit

Een zwak of kwetsbaar gebit heeft meer mondzorg nodig en zonder tandartsverzekering lopen de kosten snel op. Wie van zichzelf weet dat het komend jaar de tandarts frequent zal worden bezocht, doet er verstandig aan te zoeken naar een verzekeraar met een hoge maximale vergoeding. De meeste verzekeraars vergoeden maximaal €1000,- of €1500,-. Een enkele verzekeraar vergoed nog meer. Dergelijke tandartsverzekeringen hebben een hoge premie, variërend van €30,- tot €60,- of meer. Maar wie een snelle rekensom maakt (12 x €60,- = €720,-), ziet dat de premie een stuk onder de maximale vergoeding ligt. In het geval van ernstige gebitsproblemen loont een goede tandartsverzekering dus zeker.

Helaas kun je meestal niet zomaar een tandartsverzekering afsluiten op het moment dat de gebitsproblemen ontstaan. Voor de verzekeringen met een hoge maximale vergoeding gelden vrijwel altijd medische acceptatievoorwaarden of een wachttijd.

Tandartsverzekeringen vergelijken

Wat is de beste tandartsverzekering met directe acceptatie?

Wie afgelopen jaar ernstige tandproblemen heeft ontwikkeld en wil overstappen naar een tandartsverzekering met een hoge maximale vergoeding, is op zoek naar een tandartsverzekering zonder acceptatievoorwaarden of wachttijd. Welke tandartsverzekering heeft de hoogste vergoeding zonder acceptatievoorwaarden? Tot een maximale vergoeding van €750,- zijn deze verzekeraars nog makkelijk te vinden. Zo kun je bij de volgende verzekeraars een tandartsverzekering afsluiten zonder acceptatievoorwaarden:

Verzekeraar Vergoeding Acceptatievoorwaarden
FBTO 100% tot € 750,- per jaar Geen acceptatie- voorwaarden Ga naar FBTO
HEMA 80% tot € 750,- per jaar Geen acceptatie- voorwaarden Ga naar HEMA

info_outlineVerzekeraars met hoogste vergoeding zonder acceptatievoorwaarden 2024

Wil je een hogere maximale vergoeding? Dan wordt dit lastiger: vrijwel alle verzekeraars hanteren een wachttijd of bepaalde voorwaarden. Indien je op zoek bent naar een tandartsverzekering met hoge dekking zonder acceptatievoorwaarden, hebben wij een handig overzicht voor je opgesteld. Benieuwd welke verzekeraars bij ons het beste uit de bus komen? Vergelijk dan hier:

Tandartsverzekeringen vergelijken

Beste tandartsverzekering voor orthodontie

Mondzorg en orthodontie worden lang niet altijd door dezelfde verzekering vergoed. Wanneer je als volwassene op zoek bent naar een verzekering om een beugel vergoed te krijgen, kun je vaak beter ook naar andere aanvullende pakketten kijken. Hieronder leggen we uit hoe je orthodontie vergoed kan krijgen. Hierbij wordt er onderscheid gemaakt tussen kinderen en volwassenen:

Orthodontie onder de 18 jaar

Als kind ben je automatisch meeverzekerd met je ouders. Ben je onder de 18 jaar en heb je een beugel nodig? Dan kan dit zowel door de tandartsverzekering van je ouders vergoed worden als door een ander aanvullend pakket. De maximale vergoeding wisselt sterk per verzekeraar. Wanneer je als ouder verwacht dat je kind een beugel nodig heeft, is het verstandig om tijdig uit te zoeken hoe dit zit bij je verzekeraar. Als je overstapt, heb je namelijk vaak met een wachttijd of medische acceptatie te maken.

Orthodontie boven de 18 jaar

Orthodontie voor volwassenen wordt vaak niet gedekt door een tandartsverzekering. Slechts enkele pakketten doen dit wel. Daarnaast zijn er sommige aanvullende zorgverzekeringen die orthodontie voor volwassenen vergoeden. Wij hebben uitgezocht welke pakketten dit zijn, of ze een wachttijd of voorwaarden hebben en hoeveel ze maximaal vergoeden.

Wanneer je op zoek bent naar een verzekering voor dekking van orthodontie kosten, hebben wij een handig overzicht voor je opgesteld. Benieuwd welke verzekeraars het beste bij je wensen passen? Vergelijk dan nu!

Orthodontie vergelijken

Nuttige informatie? Deel nu deze pagina

Copyright © 2024 Tandartsverzekering.nl