iHulp nodig?

+ Keuzehulp
Wijzig je voorkeur

Tandartsverzekering vergelijken 2024

Waarom een tandartsverzekering?

Vanuit de basiszorgverzekering worden tandartskosten alleen vergoed voor kinderen tot de leeftijd van 18 jaar. Voor volwassenen komen de meeste tandartskosten niet voor vergoeding in aanmerking vanuit de basisverzekering, alleen in specifieke bijzondere gevallen en behandelingen bij een kaakchirurg. Voor een vergoeding van alle overige kosten kan je een aanvullende tandartsverzekering afsluiten, bij je eigen zorgverzekeraar of indien gewenst bij een andere zorgverzekeringsmaatschappij. Tot slot worden de kosten aan je gebit als gevolg van een ongeval niet vergoed vanuit je basis- of aanvullende tandartsverzekering. Om hier een vergoeding voor te krijgen dien je een aparte tandongevallenverzekering af te sluiten.

Veranderingen in 2024

Op inhoudelijk gebied verandert de tandartsverzekering in 2024 weinig. Aan het basispakket van de zorgverzekering worden autotransplantaten (chirurgische behandeling waarbij een eigen tand of kies op een andere plaats in je gebit wordt aangebracht) toegevoegd. Voor deze behandeling geldt echter wel het verplicht of vrijwillig eigen risico.

Aanvullende tandartsverzekeringen 2024 vergelijken

Bekijk en vergelijk in bovenstaand overzicht in hoeverre je tandartsverzekering is veranderd en of overstappen loont. Wellicht kan je kan besparen op de kosten van tandheelkundige zorg en een meer passende dekking vinden. Hieronder zijn de stappen beschreven die je moet volgen om de tandartsverzekering te vinden die bij jou past!

Maximale vergoeding

Ten eerste selecteer je de gewenste maximale vergoeding. De maximale vergoeding is het bedrag dat je in totaal jaarlijks kunt declareren bij je aanvullende tandartsverzekering. Krijg je minder dan 100% vergoed dan houdt dit in dat je van elke tandartsrekening een deel zelf moet betalen. Over het algemeen kan je kiezen voor een vergoeding tot €250,-, €500,-, €750,-, €1.000,- of €1.500,-. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van de staat van je gebit en de tandartskosten die je verwacht te maken voor het komende jaar.

Een rekenvoorbeeld: je krijgt een maximale vergoeding van €250,- tegen een vergoedingspercentage van 75%. Na een tandartsbezoek krijg je een rekening van €60,- op de deurmat. Van deze rekening wordt 75% vergoed door je verzekeraar: €45,-. De overige €15,- betaal je zelf. Je houdt vervolgens nog €250 – €45 = €205,- aan vergoeding over voor de rest van het kalenderjaar.

Netto vergoeding

De netto vergoeding is het verschil tussen het totaalbedrag wat je jaarlijks betaalt aan premies en de maximale jaarlijkse vergoeding van de betreffende zorgverzekeraar. Hoe groter dit bedrag, hoe meer jij op jaarbasis kan besparen door een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten!

Een voorbeeld: je betaalt €12,- per maand aan premie voor je aanvullende tandartsverzekering. Op jaarbasis is dit €144,-. Deze tandartsverzekering biedt een maximale jaarlijkse vergoeding van €250,- tegen een vergoedingspercentage van 100%. Je netto besparing over dat jaar is dan €106,-.

Acceptatievoorwaarden

Wordt je direct toegelaten tot je tandartsverzekering of dien je eerst een vragenlijst in te vullen of een tandartsverklaring te overleggen? In het laatste geval heb je te maken met acceptatievoorwaarden. Met name voor tandartsverzekeringen met een hoge maximale jaarlijkse vergoeding hanteren zorgverzekeraars deze voorwaarden. Indien je groot onderhoud aan je gebit verwacht en op zoek bent naar een hoge vergoeding, is de kans op toelating bij verzekeraars met acceptatievoorwaarden klein. Benieuwd welke zorgverzekeraars geen acceptatievoorwaarden hanteren? Bekijk dan onze pagina over acceptatie tandartsverzekering.

Beoordeling Tandartsverzekering.nl: gemiddeld een 9,1

Dit is het onafhankelijke cijfer dat wij van onze bezoekers krijgen, gebaseerd op 3453 beoordelingen. Wij doen er alles aan om onze dienstverlening elk jaar weer op een hoger niveau te krijgen. Alle suggesties en ideeën zijn welkom. Laat het ons weten!Naar de tandartsverzekering vergelijker