De beste tandpasta voor gevoelige tanden

Het is best ingewikkeld om een tube tandpasta te kopen. Ieder merk komt met andere beloftes, zoals tandpasta die zorgt voor een stralend witte lach of juist gevoelige tanden tegengaat. In de supermarkt of drogist is het moeilijk om een weloverwogen keuze te maken. Daarom vergelijkt Tandartsverzekering.nl de 5 beste tandpasta’s voor gevoelige tanden. De onderstaande tandpasta’s zijn geselecteerd op hun werking tegen gevoelige tanden.

1

Sensodyne Rapid Relief

€ 8,-

De eerste tandpasta in dit lijstje is gelijk ook de favoriet van de redactie van Tandartsverzekering.nl. Sensodyne is gespecialiseerd in tandpasta’s voor gevoelige tanden. De pasta helt om gevoelige tanden te verlichten én voorkomt dat de pijn terug komt. De prijs is hoger dan de meeste tubes tandpasta, maar Sensodyne Rapid Relief maakt de belofte van minder gevoelig tandvlees zeker waar!

MEER INFORMATIE

2

Elmex Sensitive Professional Repair & Prevent

€ 3,65

Het eerste dat opvalt wanneer de tandpasta van Elmex voor gevoelige tanden vergeleken wordt met die van Sensodyne is het prijskaartje. De tube van Elmex kost een kwart van de prijs van de eerder genoemde tube. Naast fluoride bevat deze tandpasta ook zink, wat bacteriën doodt en plak tegengaat. Elmex Sensitive Professional Repair & Prevant werkt nog beter in combinatie met de tandspoeling voor gevoelige tanden.

MEER INFORMATIE

3

Vitis Sensitive

€ 7,25

De tandpasta van Vitis Sensitive vormt een beschermlaag om het blootliggende tandoppervlak heen. Hierdoor vermindert het pijnlijke gevoel dat opspeelt na eten of drinken van iets kouds of warms. Daarnaast versterkt Vitis Sensitive het tandglazuur en voorkomt het gaatjes. De prijs van €6,87 maakt het een economische aankoop vergeleken met de versie van Sensodyne.

MEER INFORMATIE

Beste manier om tandpasta te gebruiken

Voordat verschillende soorten tandpasta vergeleken kunnen worden is het verstandig om te kijken naar de beste manier om tandpasta te gebruiken. Er bestaan veel misverstanden over het gebruiken van tandpasta. De ene zweert bij een hele streep tandpasta, een ander kiest voor een toefje. Maar, wat is eigenlijk de beste manier om je tanden te poetsen?

Meer tandpasta betekent niet dat dit ook meer effect heeft. Integendeel, tandartsen adviseren om maximaal een streep van één centimeter per poetsbeurt te gebruiken. Een andere algemene opvatting die niet geheel waar is, is dat grondig spoelen na het poetsen de werking van tandpasta ten goede komt. Het kan helemaal geen kwaad om licht te spoelen, waardoor kleine delen tandpasta in de mond blijven zitten. Op deze manier wordt de werking van de tandpasta versterkt.

Voor gevoelige tanden en tandhalzen is het verder belangrijk dat er minstens twee keer per dag gepoetst wordt. Een elektrische tandenborstel met druksensoren helpt ook om ervoor te zorgen dat het tandvlees niet onnodig belast wordt. Lees hieronder meer over de best geteste tandpasta’s voor gevoelig tandvlees.

Tandpasta voor gevoelige tanden

Gevoelige tanden worden vaak ervaren wanneer iemand hete of juist koude dranken drinkt, waardoor er een pijnlijk gevoel opspeelt in het tandvlees. Vaak wordt dit veroorzaakt doordat het tandvlees zich terugtrekt. Dit zorgt dat tandwortels bloot komen te liggen, waardoor ze extra gevoelig worden. Tandvlees dat is teruggetrokken kan niet meer terug komen, wel kan ervoor gezorgd worden dat het niet nog verder terug gaat. Verder is het belangrijk dat de tandpasta fluoride bevat, dit versterkt het tandglazuur.

Nuttige informatie? Deel nu deze pagina

Copyright © 2024 Tandartsverzekering.nl