Tips & Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je een overzicht van handige tips en veelgestelde vragen omtrent de tandartsverzekering en mondzorg in het algemeen.

Bespaartips

Hoe kan je besparen op tandarts- en andere mondzorgkosten? Uiteraard begint alles bij een goede gebitsverzorging. Bekijk vervolgens of je überhaupt veel kosten maakt bij de tandarts of dat je voordeliger uit bent deze kosten sporadisch uit eigen zak te betalen. Bepaal, samen met je tandarts, welke tandartsverzekering het beste aansluit op de te verwachten mondzorg. Zorg ervoor dat je tijdig dekkingen voor prijzige behandelingen afsluit, met name kronen, bruggen of orthodontie. Voor deze behandelingen geldt namelijk doorgaans een wachttijd.

Op deze pagina vind je het complete overzicht van bespaartips

Beste tandartsverzekering

Wat is de beste tandartsverzekering? Een eenvoudig antwoord op deze vraag is niet te geven. Wat precies de beste tandartsverzekering is, is afhankelijk van verschillende factoren. Je kan hierbij denken aan de gezondheid van je gebit, de gewenste dekking, de hoogte van de premie en bijvoorbeeld of acceptatievoorwaarden worden gehanteerd.

Bekijk hier alle belangrijke aandachtspunten voor de beste tandartsverzekering

Declareren mondzorg

Na een bezoek aan de tandarts volgt onvermijdelijk de rekening. De volgende stap is de gemaakte kosten declareren bij je zorgverzekeraar. Moet je eerst zelf het bedrag van de rekening voorschieten? En kan ik online of via de post de declaratie indienen? Welke kosten kan ik allemaal declareren en hoelang duurt het ongeveer voordat de rekening is betaald?

Op deze en andere vragen lees je het antwoord op onze pagina declareren mondzorg

Klachten

Het kan voorkomen dat je, om wat voor reden dan ook, niet tevreden bent met de behandeling bij je tandarts of andere mondzorgverlener. Wat kan je doen als je een klacht wilt indienen? Neem in eerste instantie contact op met je tandarts of andere mondzorgverlener en leg je klacht voor. Mochten jullie er samen tijdens een verhelderend gesprek niet uitkomen, kan je het TIP (Tandheelkundig Informatie Punt) bellen.

Meer informatie over het indienen van klachten

Tips om je tanden te bleken

Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor het verkleuren van je gebit, waaronder voeding en je levensstijl. Producten als koffie, wijn en frisdrank tasten de kleur van je gebit aan. Ook bepaalde gewoonten, zoals roken, kunnen tot tandverkleuring leiden. Hoe kan je nu het beste je tanden bleken? Kan ik dat gewoon thuis doen of is het beter een bezoek te brengen aan mijn tandarts? En hoe veilig en effectief is het bleken van tanden?

Lees hier meer over handige tips om je tanden te bleken

Tips voor een gezond gebit

Een gezond gebit is van groot belang voor je algehele gezondheid. Niet alleen kan een ongezond gebit op den duur leiden tot klachten in je mond, ook kan het de uitstraling van je tanden en kiezen negatief beïnvloeden. Hoe kan ik mijn gebit het beste verzorgen? Welke invloed hebben het aantal eet- en drinkmomenten op mijn gebit? En hoe houd ik mijn gebit het beste schoon? Naast de tandarts kan je ook de mondhygiënist bezoeken om de gezondheid van je gebit in de gaten te houden.

Lees hier het complete overzicht van tips om je gebit gezond te houden

Veelgestelde vragen

De mondzorg en tandartsverzekeringen bevatten veel ingewikkelde begrippen en soms moeilijk te doorgronden informatie. Op Tandartsverzekering.nl ontvangen wij veel vragen van onze bezoekers. Deze veelgestelde vragen, of FAQ (Frequently Asked Questions), hebben wij in een handig overzicht met vraag en antwoord opzet gebundeld. Staat (het antwoord op) je vraag er niet tussen, laat het ons vooral weten.

Bekijk hier het overzicht van veelgestelde vragen

Nuttige informatie? Deel nu deze pagina

Copyright © 2024 Tandartsverzekering.nl