Ditzo Tandartsverzekering

ditzo.png€ 107,90p/m Combinatiepolis

ditzo.png€ 114,95p/m Vrije keus polis

  Plus- en minpunten

 • add_circle_outline

  Goedkoopste zorgverzekering met 100% vrije keuze voor ziekenhuizen en huisartsen

 • add_circle_outline

  Mogelijkheid om je jaarpremie in één keer te betalen

 • add_circle_outline

  Drie jaar op rij de meest klantgerichte verzekeraar

 • remove_circle_outline

  Maximale jaarlijkse vergoeding tandartsverzekering € 500,-

Ditzo, onderdeel van de Nederlandse verzekeringsgroep ASR, is een online verzekeraar die naast een zorgverzekering ook verschillende andere soorten verzekeringen aanbiedt, zoals een aansprakelijkheids- of inboedelverzekering.

Tabeloverzicht: Ditzo Tandartsverzekeringen

Het onderstaande tabeloverzicht geeft een meer gedetailleerd overzicht van de verschillende vergoedingen die de tandartsverzekeringen van Ditzo bieden.

Ditzo TandGoed TandBeter TandBest
Vergoeding tandartskosten? Ja Ja Ja
Wat wordt er precies vergoed? 75% van normale en specialistische tandheelkundige behandelingen tot max. €250,- per jaar 100% van normale en specialistische tandheelkundige behandelingen tot max. €250,- per jaar 100% van normale tandheelkundige behandelingen en 75% overige behandelingen tot max. €500,- per jaar
Vergoeding Orthodontie Geen Geen Geen
Acceptatie-
voorwaarden
Geen Geen Geen
Premie per maand €11,75 €15,95 €31,95
Bekijken

info_outlinePremies, voorwaarden en vergoedingen gelden voor 2020

In detail: Ditzo Tandartsverzekering

Bij Ditzo heb je verschillende keuzemogelijkheden, je kunt kiezen uit de tandartsverzekeringen TandGoed, TandBeter en TandBest. Afhankelijk van de tandartskosten die je verwacht te maken het komende jaar, kun je kiezen voor een meer of minder uitgebreide dekking.

In het pakket TandGoed krijg je voor sommige behandelingen een beperkte vergoeding. In de TandBeter en TandBest pakketten krijg je voor het gros van de behandelingen een volledige vergoeding tot een hoger maximumbedrag. Indien je kiest voor een tandartsverzekering bij Ditzo, kun je zelf kiezen naar welke tandarts je wilt gaan. Ditzo is een groot voorstander van vrije zorgkeuze en biedt derhalve alle vrijheid om zelf een zorgverlener te kiezen.

Worden techniekkosten vergoed?

Techniekkosten worden, afhankelijk van de tandartsverzekering die je hebt afgesloten, voor 75% of 100% vergoed. Het gaat onder meer om de volgende tandheelkundige behandelingen: het maken van een röntgenfoto, wortelkanaalbehandelingen, verdoving of plaatsen van kronen en bruggen.

Wat wordt er vergoed voor orthodontie?

Orthodontiekosten komen in de tandartsverzekeringen van Ditzo niet voor vergoeding in aanmerking.

Zijn er behandelingen uitgesloten van vergoeding?

Kaakchirurgische behandelingen die worden uitgevoerd door de kaakchirurg komen niet voor vergoeding in aanmerking vanuit één van de aanvullende tandartsverzekeringen. Deze worden vergoed vanuit je basisverzekering.

Acceptatievoorwaarden?

Ditzo hanteert geen acceptatievoorwaarden voor zijn tandartsverzekeringen. Deze voorwaarden worden in de regel gehanteerd voor verzekeringen met een hoge dekking om misbruik te voorkomen. Indien iemand op korte termijn hoge tandartskosten verwacht, kan een verzekeraar deze persoon weigeren. Bij Ditzo kun je dus ook zonder tandartsverklaring de verzekering met de hoogste dekking afsluiten.

Losse Tandartsverzekering?

Bij Ditzo kun je geen losse tandartsverzekering afsluiten. Hoewel het niet nodig is ook een aanvullende pakket af te sluiten, dien je de tandartsverzekering wel in combinatie met de basisverzekering af te sluiten.

Wordt er onderscheid gemaakt op basis van leeftijd?

Bij Ditzo wordt geen onderscheid gemaakt op basis van leeftijd in bijvoorbeeld de hoogte van de premie.

Kun je het gehele jaar door een tandartsverzekering afsluiten?

Het is bij Ditzo slechts mogelijk per 1 januari van het nieuwe verzekeringsjaar een tandartsverzekering in te laten gaan.

Welke aanvullende pakketten biedt Ditzo nog meer aan?

Naast drie tandartsverzekeringen kun je bij Ditzo ook een drietal aanvullende zorgverzekeringen afsluiten. Deze pakketten vergoeden naast zaken als fysiotherapie of anticonceptie gedeeltelijk de kosten van orthodontie.

Ditzo ZorgGoed

Het meest voordelige aanvullende pakket van Ditzo biedt vergoedingen voor de meest voorkomende zorgkosten die buiten het basispakket vallen. Denk hierbij aan fysiotherapie of spoedeisende medische hulp in het buitenland. Het pakket biedt voor zowel tandarts- als orthodontiekosten geen vergoeding.

Ditzo ZorgBeter

Het meest gekozen aanvullende pakket is ZorgBeter. In dit pakket krijg je hogere vergoedingen voor onder meer anticonceptie en worden de kosten van orthodontie tot op bepaalde hoogte vergoed.

Ditzo ZorgBest

Indien je kiest voor comfort en meer zekerheid, biedt het ZorgBest pakket uitkomst. Dit pakket biedt extra hoge vergoedingen voor zaken als fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen en orthodontie.

Tabeloverzicht: Ditzo Aanvullende pakketten

Onderstaande tabel biedt inzicht in hoeverre tandarts- en orthodontiekosten worden vergoed in de overige aanvullende pakketten van Ditzo.

Ditzo ZorgBewust ZorgGoed ZorgBeter
Vergoeding tandartskosten? Nee Nee Nee
Vergoeding Orthodontie Geen Geen Orthodontie tot 18 jaar 75% tot max. €500,- voor de gehele looptijd van de verzekering
Acceptatie-
voorwaarden
Geen Geen Geen
Premie per maand €5,95 €7,95 €9,95

info_outlinePremies, voorwaarden en vergoedingen gelden voor 2020

Direct naar Ditzo

Nuttige informatie? Deel nu deze pagina

Copyright © 2020 Tandartsverzekering.nl