Ditzo Tandartsverzekering

Ditzo, onderdeel van de Nederlandse verzekeringsgroep ASR, is een online verzekeraar die naast een zorgverzekering ook verschillende andere soorten verzekeringen aanbiedt, zoals een aansprakelijkheids- of inboedelverzekering.

Ditzo 2024 premie berekenen:

Selecteer eerst de basiszorgverzekering, daarna kunnen aanvullende pakketten en/of tandartsverzekering geselecteerd worden.

  Plus- en minpunten

 • add_circle_outline

  Goedkoopste zorgverzekering met 100% vrije keuze voor ziekenhuizen en huisartsen

 • add_circle_outline

  Mogelijkheid om je jaarpremie in één keer te betalen

 • add_circle_outline

  Drie jaar op rij de meest klantgerichte verzekeraar

 • remove_circle_outline

  Maximale jaarlijkse vergoeding tandartsverzekering € 500,-

In detail: Ditzo Tandartsverzekering

Bij Ditzo heb je verschillende keuzemogelijkheden, je kunt kiezen uit de tandartsverzekeringen TandGoed, TandBeter en TandBewust. Afhankelijk van de tandartskosten die je verwacht te maken het komende jaar, kun je kiezen voor een meer of minder uitgebreide dekking.

In het pakket TandGoed krijg je voor sommige behandelingen een beperkte vergoeding. In de TandBeter en TandBest pakketten krijg je voor het gros van de behandelingen een volledige vergoeding tot een hoger maximumbedrag. Indien je kiest voor een tandartsverzekering bij Ditzo, kun je zelf kiezen naar welke tandarts je wilt gaan. Ditzo is een groot voorstander van vrije zorgkeuze en biedt derhalve alle vrijheid om zelf een zorgverlener te kiezen.

Worden techniekkosten vergoed?

Techniekkosten worden, afhankelijk van de tandartsverzekering die je hebt afgesloten, voor 75% of 100% vergoed. Het gaat onder meer om de volgende tandheelkundige behandelingen: het maken van een röntgenfoto, wortelkanaalbehandelingen, verdoving of plaatsen van kronen en bruggen.

Wat wordt er vergoed voor orthodontie?

Orthodontiekosten komen in de tandartsverzekeringen van Ditzo niet voor vergoeding in aanmerking.

Zijn er behandelingen uitgesloten van vergoeding?

Kaakchirurgische behandelingen die worden uitgevoerd door de kaakchirurg komen niet voor vergoeding in aanmerking vanuit één van de aanvullende tandartsverzekeringen. Deze worden vergoed vanuit je basisverzekering.

Acceptatievoorwaarden?

Ditzo hanteert geen acceptatievoorwaarden voor zijn tandartsverzekeringen. Deze voorwaarden worden in de regel gehanteerd voor verzekeringen met een hoge dekking om misbruik te voorkomen. Indien iemand op korte termijn hoge tandartskosten verwacht, kan een verzekeraar deze persoon weigeren. Bij Ditzo kun je dus ook zonder tandartsverklaring de verzekering met de hoogste dekking afsluiten.

Losse Tandartsverzekering?

Bij Ditzo kun je geen losse tandartsverzekering afsluiten. Hoewel het niet nodig is ook een aanvullende pakket af te sluiten, dien je de tandartsverzekering wel in combinatie met de basisverzekering af te sluiten.

Wordt er onderscheid gemaakt op basis van leeftijd?

Bij Ditzo wordt geen onderscheid gemaakt op basis van leeftijd in bijvoorbeeld de hoogte van de premie.

Kun je het gehele jaar door een tandartsverzekering afsluiten?

Het is bij Ditzo slechts mogelijk per 1 januari van het nieuwe verzekeringsjaar een tandartsverzekering in te laten gaan.

Direct naar Ditzo

info_outlinePremies, voorwaarden en vergoedingen gelden voor 2024

Nuttige informatie? Deel nu deze pagina

Copyright © 2024 Tandartsverzekering.nl