ONVZ Tandartsverzekering

onvz

  Plus- en minpunten

 • add_circle_outline

  100% vrije zorgkeuze (restitutiepolis) waardoor je altijd zelf je zorgverlener kunt kiezen

 • add_circle_outline

  Tandartsverzekeringen met €1500 jaarlijkse vergoeding tegen een scherpe premie

 • remove_circle_outline

  Relatief hoge basispremie

ONVZ Basisverzekering

BasisverzekeringTypePremie 2020Premie 2021Verschil per jaar
ONVZ Vrije KeuzeRestitutie€ 133,00€ 134,50€ 18,00

Een zorgverzekeraar die de tand des tijds heeft doorstaan: ONVZ is reeds in 1933 gestart met het aanbieden van zorgverzekeringen. De organisatie heette toentertijd nog Onderlinge Nationale R.K. ONVZ is een verzekeraar zonder winstoogmerk en werkt naast de eigen zorgverzekering met zorglabels PNOzorg en VvAA zorgverzekeringen.

Tabeloverzicht: ONVZ Tandartsverzekeringen

Naast een basisverzekering met vrije zorgkeuze biedt ONVZ zijn verzekerden de keuze uit vijf aanvullende tandartsverzekeringen. Het is mogelijk een zeer ruime vergoeding af te sluiten: tot wel €1.500,- per jaar. De gewenste dekking is afhankelijk van je zorgbehoefte: hoeveel tandartskosten verwacht je te maken het komende jaar? Maak voor jezelf deze afweging en bekijk welk pakket daar het beste bij past.

ONVZDekkingGoed om te wetenPrijs per maand
Tandfit Preventief100% controle en preventie Andere tandheelkundige zorg: 100% tot € 2.000, waarvan max. € 300 voor vullingen en tandvleesbehandelingen samen + Elektrische tandenborstel + opzetborsteltjesDirecte acceptatie€ 30,92
Tandfit A75% tot € 250 per jaarDirecte acceptatie€ 12,69
Tandfit Bperiodieke controle: 100%; overig: 75% tot € 750 per jaarMedische acceptatie€ 28,97
Tandfit Cperiodieke controle: 100%; overig: 75% tot € 1.500 per jaarMedische acceptatie€ 39,52
Naar ONVZ
ONVZDekking Tandartsverzekering
ONVZ Tandfit A75% van elke rekening voor tandartskosten voor algemene tandheelkundige zorg wordt vergoed tot maximaal € 250 per kalenderjaar. Dit is inclusief materiaal- en techniekkosten.

De eigen bijdrage voor een kunstgebit of mondzorg in bijzondere situaties valt hier ook onder.

Tandartskosten na een ongeval wordt vergoed tot maximaal € 2.500, 1 ongeval per kalenderjaar.
ONVZ Tandfit B100% van elke rekening voor tandartskosten van preventieve behandelingen wordt vergoed. Hieronder valt onder andere de periodieke controle bij de tandarts en gebitsreiniging.

Daarnaast wordt 75% van de kosten vergoed van andere algemene tandheelkundige zorg (inclusief materiaal- en techniekkosten). De eigen bijdrage voor een kunstgebit of mondzorg in bijzondere situaties valt hier ook onder.

Tot maximaal € 750 per kalenderjaar.

Tandartskosten na een ongeval wordt vergoed tot maximaal € 5.000, 1 ongeval per kalenderjaar.
ONVZ Tandfit C100% van elke rekening voor tandartskosten van preventieve behandelingen wordt vergoed. Hieronder valt onder andere de periodieke controle bij de tandarts en gebitsreiniging.

Daarnaast wordt 75% van de kosten vergoed van andere algemene tandheelkundige zorg (inclusief materiaal- en techniekkosten). De eigen bijdrage voor een kunstgebit of mondzorg in bijzondere situaties valt hier ook onder.

Tot maximaal € 1.500 per kalenderjaar.

Tandartskosten na een ongeval wordt vergoed tot maximaal € 5.000, 1 ongeval per kalenderjaar.
Naar ONVZ

info_outlinePremies, voorwaarden en vergoedingen gelden voor 2021

In detail: Tandartsverzekeringen ONVZ

Uit bovenstaande tabel wordt duidelijk tot op welke hoogte de verschillende tandartsverzekeringen van ONVZ tandheelkundige kosten vergoeden. De exacte vergoeding is afhankelijk van het soort behandeling, het vergoedingspercentage en het maximale vergoedingsbedrag van de afgesloten tandartsverzekering. Voor de Tandfit Preventief, B en C en pakketten geldt 100% vergoeding van controle en preventie. Dit houdt onder meer in dat onderstaande voor vergoeding in aanmerking komt:

 • De periodieke controle;
 • Preventieve instructies of voorlichtingen;
 • Reiniging van het gebit;
 • Fluoridebehandelingen;
 • Röntgenfoto’s;
 • En sealbehandelingen voor vergoeding in aanmerking komen.

De overige pakketten, met uitzondering van Tandfit D dat 100% vergoed, vergoeden tot 75% van overige tandheelkundige behandelingen tot een bepaald maximumbedrag. Het gaat onder meer om:

 • Het vullen van gaatjes;
 • Tandextractie;
 • Verdoving;
 • Tandvleesbehandelingen;
 • Wortelkanaalbehandelingen;
 • Kronen, bruggen en implantaten.

Tandfit Preventief, gericht op het voorkomen van overige tandheelkundige behandelingen, is hierbij een uitzondering. Dit pakket vergoedt 100% van de controle en preventie behandelingen, maar vergoedt ‘bijzondere’ behandelingen niet. Denk hierbij aan kronen, bruggen, wortelkanaalbehandelingen, volledige narcose en implantaten.

Worden techniekkosten vergoed?

De techniekkosten komen bij de ONVZ tandartsverzekeringen niet altijd volledig voor vergoeding in aanmerking. Indien je bijvoorbeeld het Tandfit A pakket hebt afgesloten, krijg je de techniekkosten 75% tot maximaal €250,- vergoed.

Wordt orthodontie vergoed?

Orthodontie is uitgesloten van vergoeding in de aanvullende tandartsverzekeringen van ONVZ. Enkele aanvullende pakketen vergoeden daarentegen wel orthontiekosten. Zie hiervoor de tabel onder aan de pagina.

Wordt mondzorg in het buitenland vergoed?

Bezoek je een tandarts of andere mondzorgverlener in het buitenland? ONVZ vergoedt deze kosten onder dezelfde verzekeringsvoorwaarden als die gelden in Nederland. Je krijgt dus de vergoeding van Tandfit A, B, C of D tot maximaal het in Nederland geldende marktconforme of wettelijke tarief van de behandeling in kwestie.

Welke uitsluitingen gelden er?

De ONVZ tandartsverzekeringen bieden geen vergoeding voor:

 • Bleken van elementen;
 • Orthodontie;
 • Het vervaardigen en plaatsen van een snurkbeugel (MRA).

Gelden er acceptatievoorwaarden?

Voor de aanvullende tandartsverzekeringen Tandfit B, C en D gelden acceptatievoorwaarden. Alvorens je deze verzekeringen kunt afsluiten zal ONVZ je een aantal tandheelkundige vragen stellen om te bepalen of wordt toegelaten tot de verzekering. De verzekeraar wil namelijk voorkomen dat klanten met achterstallig onderhoud snel een verzekering met zeer hoge dekking afsluiten. De tandartsverzekering Tandfit D, het meest uitgebreide pakket, kan overigens alleen samen met de aanvullende verzekering ‘Topfit’ worden afgesloten.

Bestaat de mogelijkheid een losse tandartsverzekering af te sluiten?

Ja. Bij ONVZ bestaat de mogelijkheid alle tandartsverzekeringen zonder een basisverzekering af te sluiten. Je kunt bij het afsluiten van de verzekeringen ‘geen’ basisverzekering selecteren. Er geldt hierbij echter wel een premietoeslag van 50%. Wederom kan het meest uitgebreide pakket, Tandfit D, alleen in combinatie met het aanvullende pakket ‘Topfit’ worden afgesloten. In dit geval geldt de toeslag voor zowel de premie van Tandfit D als de premie van Topfit.

Kun je het hele jaar door een tandartsverzekering afsluiten?

Je kan wijzigingen doorgeven aangaande je aanvullende (tandarts)verzekering tot uiterlijk 1 februari van het volgende jaar.

Zijn er andere aanvullende verzekeringen met tandheelkundige dekkingen af te sluiten bij ONVZ?

In de andere aanvullende verzekeringspakketten van ONVZ kunnen jongeren tot 18 jaar en verzekerden van 18 jaar en ouder een vergoeding voor de kosten van orthodontie krijgen. Hieronder een overzicht:

ONVZOrthodontie tot 18Orthodontie boven 18Goed om te wetenPrijs per maand
OntzorgPlusGeen dekkingGeen dekkingDirecte acceptatie€ 4,18
Vrije Keuze BenfitGeen dekkingGeen dekkingDirecte acceptatie€ 20,60
Vrije Keuze ExtrafitGeen dekkingGeen dekkingDirecte acceptatie-
Vrije Keuze Optifit€ 1.000 per jaar (tot in totaal € 2.000 in 2 jaar)Geen dekkingMedische acceptatie€ 43,01
Vrije Keuze StartfitGeen dekkingGeen dekkingDirecte acceptatie€ 7,90
Vrije Keuze Topfit€ 1.000 per jaar (tot in totaal € 3.000 in 3 jaar)100% tot € 500 per jaarMedische acceptatie€ 64,87
WereldfitGeen dekkingGeen dekkingDirecte acceptatie€ 3,49
Naar ONVZ

info_outlinePremies, voorwaarden en vergoedingen gelden voor 2021

Direct naar ONVZ

Nuttige informatie? Deel nu deze pagina

Copyright © 2020 Tandartsverzekering.nl