United Consumers VGZ Tandartsverzekering

VGZ is met zijn 4,1 miljoen klanten één van de grootste spelers op de zorgverzekeringsmarkt. VGZ maakt deel uit van de coöperatie VGZ, waar bijvoorbeeld ook de verzekeraars Bewuzt en Univé onder vallen.

United Consumers VGZ 2024 premie berekenen:

Selecteer eerst de basiszorgverzekering, daarna kunnen aanvullende pakketten en/of tandartsverzekering geselecteerd worden.

  Plus- en minpunten

 • add_circle_outline

  Relatief lage premie door de 5% korting op de basisverzekeringen van VGZ via het UnitedConsumers ZorgCollectief

 • add_circle_outline

  Aantrekkelijke premie op de eigen lijn aanvullende verzekeringen, opgezet in samenwerking met zorgverzekeraar VGZ. Klanten krijgen 15% korting via het UnitedConsumers ZorgCollectief

 • add_circle_outline

  Gratis tandongevallenverzekering bij het afsluiten van een aanvullende- of tandartsverzekering

 • remove_circle_outline

  Voor de tandartsverzekering TandZeker 500 geldt een wachttijd van 12 maanden voor de vergoeding van prijzige behandelingen als orthodontie, kronen, bruggen of een implantaat.

In detail: United Consumers VGZ tandartsverzekering

Bij de United Consumers VGZ tandartsverzekering heb je de keuze uit twee opties. Deze verzekeringen dekken tot op bepaalde hoogte de kosten die je maakt bij bijvoorbeeld je mondhygiënist, orthodontist of tandarts. Afhankelijk van de kosten die je verwacht te maken, kies je voor een meer of minder uitgebreide tandartsverzekering.

Wat is het verschil tussen United Consumers en VGZ?

Zorgverzekeraar VGZ heeft zijn handen ineen geslagen met United Consumers, een Nederlands consumentencollectief dat zich inzet voor het verlagen van vaste lasten voor Nederlandse huishoudens. Op basis van deze samenwerking kan via het collectief van United Consumers een VGZ basisverzekering met 5% korting worden aangeboden. Daarnaast is het mogelijk een drietal aanvullende zorgverzekeringen af te sluiten en heb je keuze uit een tweetal aanvullende tandartsverzekeringen. Op deze verzekeringen wordt een korting van 15% aangeboden. Bovendien een gratis tandongevallenverzekering.

Worden techniekkosten vergoed?

Alle tandartsverzekeringen van United Consumers VGZ vergoeden de tandheelkundige zorg inclusief techniek- en materiaalkosten. Er gelden een aantal uitzonderingen, zoals orthodontische zorg of verdoving onder algehele narcose.

Wat wordt er vergoed voor orthodontie?

In de pakketten TandZeker 250 en 500 komt orthodontie voor volwassenen niet voor vergoeding in aanmerking. Kinderen tot 18 jaar krijgen wel een vergoeding voor orthodontiekosten in het pakket TandZeker 500, deze bedraagt 80% van de behandelkosten tot maximaal €1000,-. Er geldt bovendien een wachttijd van 12 maanden alvorens de verzekeraar overgaat tot vergoeding. In de bovenste tabel worden de exacte vergoedingen van United Consumers op gedetailleerde wijze weergegeven.

Vergoeding buitenland?

Indien je tandheelkundige zorg in het buitenland nodig hebt, krijg je deze kosten vergoed. Wel geldt, net als in Nederland, de maximale jaarlijkse vergoeding.

Uitsluitingen?

Sommige behandelingen worden niet vergoed door de tandartsverzekeringen van United Consumers VGZ. Het betreft onder meer:

 • Orthodontische zorg voor volwassenen
 • Tanden bleken
 • De kosten van niet nagekomen afspraken
 • Algehele narcose (code A20)

Acceptatievoorwaarden?

Voor de pakketten TandZeker 250 en TandZeker 500 gelden geen acceptatievoorwaarden.

Wordt er onderscheid gemaakt op basis van leeftijd?

United Consumers VGZ maakt wat betreft het vaststellen van de premie geen onderscheid op basis van leeftijd.

Direct naar United Consumers – VGZ

info_outlinePremies, voorwaarden en vergoedingen gelden voor 2024

Nuttige informatie? Deel nu deze pagina

Copyright © 2024 Tandartsverzekering.nl