United Consumers VGZ Tandartsverzekering

unitedconsumers.png€ 113,95p/m Naturapolis

unitedconsumers.png€ 121,31p/m Restitutiepolis

  Plus- en minpunten

 • add_circle_outline

  Relatief lage premie door de 5% korting op de basisverzekeringen van VGZ via het UnitedConsumers ZorgCollectief

 • add_circle_outline

  Aantrekkelijke premie op de eigen lijn aanvullende verzekeringen, opgezet in samenwerking met zorgverzekeraar VGZ. Klanten krijgen 15% korting via het UnitedConsumers ZorgCollectief

 • add_circle_outline

  Gratis tandongevallenverzekering bij het afsluiten van een aanvullende- of tandartsverzekering

 • remove_circle_outline

  Voor de tandartsverzekering TandZeker 500 geldt een wachttijd van 12 maanden voor de vergoeding van prijzige behandelingen als orthodontie, kronen, bruggen of een implantaat.

Zorgverzekeraar VGZ

VGZ is met zijn 4,1 miljoen klanten één van de grootste spelers op de zorgverzekeringsmarkt. VGZ maakt deel uit van de coöperatie VGZ, waar bijvoorbeeld ook de verzekeraars Bewuzt en Univé onder vallen.

Wat is het verschil tussen United Consumers en VGZ?

Zorgverzekeraar VGZ heeft zijn handen ineen geslagen met United Consumers, een Nederlands consumentencollectief dat zich inzet voor het verlagen van vaste lasten voor Nederlandse huishoudens. Op basis van deze samenwerking kan via het collectief van United Consumers een VGZ basisverzekering met 5% korting worden aangeboden. Daarnaast is het mogelijk een drietal aanvullende zorgverzekeringen af te sluiten en heb je keuze uit een tweetal aanvullende tandartsverzekeringen. Op deze verzekeringen wordt een korting van 15% aangeboden.

Tabeloverzicht: United Consumers tandartsverzekeringen

Hieronder worden de twee tandartsverzekeringen van United Consumers, gecreëerd in samenwerking met zorgverzekeraar VGZ, nader uitgelicht. Op deze verzekeringen wordt 15% korting gegeven en krijg je bovendien een gratis tandongevallenverzekering.

VGZ UC TandZeker 250 UC TandZeker 500
Vergoeding tandartskosten? Ja Ja
Wat wordt er precies vergoed? 100% controle en 80% van de tandheelkundige kosten tot max. €250,- 100% controle en 80% van de tandheelkundige kosten tot max. €500,-
Vergoeding Orthodontie Geen Tot 18 jaar: 80% tot max. €1000,-
Acceptatie-
voorwaarden
Geen Geen
Premie per maand €12,48 €21,82
Bekijken

info_outlinePremies, voorwaarden en vergoedingen gelden voor 2020

Tabeloverzicht: VGZ tandartsverzekeringen

In onderstaande tabel worden de verschillende tandartsverzekeringen van VGZ inzichtelijk gemaakt. Hieruit blijkt in hoeverre tandartskosten in elk pakket voor vergoeding in aanmerking komen. Deze verzekeringen kunnen alleen direct bij VGZ worden afgesloten en worden niet in samenwerking met het United Consumers collectief aangeboden.

VGZ Tand Goed Tand Beter Tand Best
Vergoeding tandartskosten? Ja Ja Ja
Wat wordt er precies vergoed? 100% controle en 80% van de tandheelkundige kosten tot max. €250,- 100% controle en 80% van de tandheelkundige kosten tot max. €500,- 100% controle en 80% van de tandheelkundige kosten tot max. €1000,-
Vergoeding Orthodontie Geen Tot 18 jaar max. €1500,- voor de hele looptijd. Vanaf 18 jaar max. €500 Tot 18 jaar max. €2500,- voor de hele looptijd. Vanaf 18 jaar max. €1500
Acceptatie-
voorwaarden
Geen Geen Geen
Premie per maand €13,90 €22,50 €44,00

info_outlinePremies, voorwaarden en vergoedingen gelden voor 2020

In detail: United Consumers VGZ tandartsverzekering

Bij de United Consumers VGZ tandartsverzekering heb je de keuze uit twee opties. Deze verzekeringen dekken tot op bepaalde hoogte de kosten die je maakt bij bijvoorbeeld je mondhygiënist, orthodontist of tandarts. Afhankelijk van de kosten die je verwacht te maken, kies je voor een meer of minder uitgebreide tandartsverzekering.

Je hebt de keuze uit United Consumers TandZeker 250 en TandZeker 500. In hoeverre je de tandartskosten in deze pakketten precies vergoed krijgt, is reeds inzichtelijk gemaakt in het bovenstaande tabeloverzicht. Je kan daarbij zelf kiezen naar welke tandarts je wilt gaan, het is dus niet per se nodig naar een gecontracteerde zorgverlener te gaan.

Worden techniekkosten vergoed?

Alle tandartsverzekeringen van United Consumers VGZ vergoeden de tandheelkundige zorg inclusief techniek- en materiaalkosten. Er gelden een aantal uitzonderingen, zoals orthodontische zorg of verdoving onder algehele narcose.

Wat wordt er vergoed voor orthodontie?

In de pakketten TandZeker 250 en 500 komt orthodontie voor volwassenen niet voor vergoeding in aanmerking. Kinderen tot 18 jaar krijgen wel een vergoeding voor orthodontiekosten in het pakket TandZeker 500, deze bedraagt 80% van de behandelkosten tot maximaal €1000,-. Er geldt bovendien een wachttijd van 12 maanden alvorens de verzekeraar overgaat tot vergoeding. In de bovenste tabel worden de exacte vergoedingen van United Consumers op gedetailleerde wijze weergegeven.

Vergoeding buitenland?

Indien je tandheelkundige zorg in het buitenland nodig hebt, krijg je deze kosten vergoed. Wel geldt, net als in Nederland, de maximale jaarlijkse vergoeding.

Uitsluitingen?

Sommige behandelingen worden niet vergoed door de tandartsverzekeringen van United Consumers VGZ. Het betreft onder meer:

 • Orthodontische zorg voor volwassenen
 • Tanden bleken
 • De kosten van niet nagekomen afspraken
 • Algehele narcose (code A20)

Acceptatievoorwaarden?

Voor de pakketten TandZeker 250 en TandZeker 500 gelden geen acceptatievoorwaarden.

Wordt er onderscheid gemaakt op basis van leeftijd?

United Consumers VGZ maakt wat betreft het vaststellen van de premie geen onderscheid op basis van leeftijd.

Welke verzekeringspakketten biedt United Consumers VGZ nog meer aan?

Naast de twee verschillende aanvullende tandartsverzekeringen zijn er ook nog een aantal andere aanvullende pakketten. Per 2020 biedt United Consumers eigen varianten aanvullende verzekeringen aan. Deze aanvullende pakketten vergoeden geen tandartskosten of orthodontie.

United Consumers ZorgZeker 1

Dit pakket is specifiek samengesteld voor klanten die op zoek zijn naar een beperkte vergoeding van bepaalde aanvullende zorg, zoals fysiotherapie, anticonceptie of alternatieve geneeswijzen.

United Consumers ZorgZeker 2

Naast extra ruime vergoeding van bovenstaande aanvullende zorg, biedt dit pakket de verzekerde bovendien een uitgebreidere vergoeding voor bijvoorbeeld huidbehandelingen, brillen en lenzen en steunzolen.

United Consumers ZorgZeker 3

De meest uitgebreide optie om je aanvullend te verzekeren. Nog ruimere vergoedingen voor alle voornoemde aanvullende zorg en extra vergoeding voor bijvoorbeeld diëtetiek.

Direct naar United Consumers – VGZ

Nuttige informatie? Deel nu deze pagina

Copyright © 2020 Tandartsverzekering.nl