Anderzorg Tandartsverzekering

anderzorg.png€ 108p/m Naturapolis

  Plus- en minpunten

 • add_circle_outline

  Tevens aanvullende pakketten met dekking voor tandartskosten

 • add_circle_outline

  Combinatiekortingen bij afsluiten meerdere aanvullende modules

 • add_circle_outline

  Geen hogere vergoeding dan €500,- mogelijk

 • add_circle_outline

  Voor de verzekering Tand geldt een wachttijd van 1 jaar voor de vergoeding van orthodontie, kronen, bruggen en implantaten

Anderzorg is een zorgverzekeraar die zijn pijlen met name richt op het jonge publiek en studenten. Onder de vleugels van Menzis biedt Anderzorg naast een basisverzekering verschillende aanvullende zorgverzekeringen aan, waaronder een tandartsverzekering.

Tabeloverzicht: Anderzorg Tandartsverzekering

Anderzorg biedt een drietal aanvullende pakketten. Krijg je toch nog regelmatig een behoorlijke tandartsrekening door de bus en zoek je een vergoeding voor deze kosten, dan kan de specifieke aanvulling Anderzorg Tand uitkomst bieden. Er geldt voor deze tandartsverzekering in tegenstelling tot veel andere verzekeraars namelijk geen maximale vergoeding. Hoewel Anderzorg samenwerkt met bepaalde gecontracteerde zorgverleners, kan je vrij kiezen naar welke tandarts je gaat zonder in te boeten op de vergoedingen van de behandelingskosten.

Anderzorg biedt de volgende tandartsverzekeringen aan:

Anderzorg Tand Tand 75% 250 Tand 100% 250 Tand 100% 500
Vergoeding 100% vergoeding voor consulten, 80% voor veelvoorkomende behandelingen tot max. €500,- 75% vergoeding tot max. €250,- per jaar 100% vergoeding tot max. €250,- per jaar 100% vergoeding tot max. €500,- per jaar
Vergoeding Orthodontie Orthodontie vanaf 18 jaar tot max. €500,- (wachttijd 1 jaar) Geen Geen Geen
Premie per maand €18,50 €9,50 €13,50 €29,95
Bekijken

info_outlinePremies, voorwaarden en vergoedingen gelden voor 2019

In onderstaande tabel wordt per aanvullend pakket nog eens inzichtelijk gemaakt of, en zo ja in hoeverre tandartskosten voor vergoeding in aanmerking komen.

Anderzorg Budget Jong Extra
Vergoeding tandartskosten? Ja Ja Nee
Wat wordt er precies vergoed? 75% van alle verrichtingen tot max. €250,- 100% vergoeding voor consulten, 80% voor veelvoorkomende behandelingen tot max. €150,- x
Vergoeding Orthodontie Geen Geen Geen
Acceptatie-
voorwaarden
Geen Geen Geen
Premie per maand €12,50 €15,75 €14,95
Bekijken

info_outlinePremies, voorwaarden en vergoedingen gelden voor 2019

In detail: Anderzorg Tandartsverzekering

De tandartsverzekering ‘Tand’ vergoedt alle consulten voor de volle 100% en andere veelvoorkomende behandelingen voor 80%. Denk hierbij aan de kosten voor het vullen van een gaatje, het maken van een röntgenfoto of het trekken van een tand of kies. Dit komt weinig voor bij andere verzekeraars en dat maakt deze tandartsverzekering uniek. Bovendien worden orthodontiekosten vanaf 18 jaar ook tot een maximum van €500,- vergoed gedurende de hele verzekeringsduur.

Worden techniekkosten vergoed?

Voor de vergoeding van techniekkosten geldt hetzelfde vergoedingspercentage als die geldt voor de betreffende behandeling.

Wat wordt er vergoed voor orthodontie?

De orthodontiekosten worden in het pakket Tand vanaf 18 jaar ook tot een maximum van €500,- vergoed gedurende de hele verzekeringsduur.

Zijn er behandelingen uitgesloten van vergoeding?

Niet alle behandelingen komen voor vergoeding in aanmerking, welke behandelingen je precies vergoed krijgt wordt duidelijk uit de tabel met prestatiecodes die Anderzorg op zijn pagina ‘mondzorg’ heeft opgenomen. Uit deze tabel wordt duidelijk tot welk maximumpercentage of bedrag de prestatiecodes worden vergoed.

Acceptatievoorwaarden?

Anderzorg hanteert geen medische acceptatievoorwaarden. Er geldt bij Anderzorg Tand echter wel een wachttijd van een jaar voor de vergoeding van orthodontie, kronen, bruggen en implantaten. De wachttijd houdt in dat je pas in je tweede verzekeringsjaar de kosten voor deze specifieke behandelingen vergoed kunt krijgen.

Losse Tandartsverzekering Anderzorg?

Bij Anderzorg is het niet mogelijk een losse tandartsverzekering af te sluiten, dat wil zeggen los van de basisverzekering die Anderzorg aanbiedt.

Wordt er onderscheid gemaakt op basis van leeftijd?

Indien je tussen de 18 en 22 jaar bent, krijg je tandvervangende hulp met niet-plastische materialen alsmede het inzetten van implantaten vergoed. Je dient vooraf wel toestemming te vragen aan Anderzorg.

Welke aanvullende pakketten biedt Anderzorg nog meer aan?

Naast een aanvullende tandartsverzekering kan je bij Anderzorg ook terecht voor een aantal andere aanvullende pakketten.

Anderzorg Budget

Met Anderzorg Budget sluit je bovenop het basispakket een zowel een tandarts- als een aanvullende verzekering af. Onder meer de volgende zaken komen voor vergoeding in aanmerking:

 • 9 behandelingen bij de fysiotherapeut
 • Medisch noodzakelijke zorg in het buitenland
 • 75% van de tandartskosten tot een maximum van €250,-

Anderzorg Jong

Dit pakket is afgestemd op de levensfase van jongeren en studenten. Je krijgt onder meer de volgende zaken vergoed:

 • 9 behandelingen bij de fysiotherapeut
 • Medisch noodzakelijke zorg in het buitenland
 • Tandartskosten, 100% consulten en 80% overige veelvoorkomende behandelingen tot max. €150,-
 • Voorbehoedsmiddelen vanaf 21 jaar 100%
 • Alternatieve geneeswijzen voor 80% tot een maximum van €200,-

Anderzorg Extra

Ben je op zoek naar een uitgebreide, aanvullende verzekering die een veelheid aan vergoedingen biedt? Dan is Anderzorg Extra wellicht wat voor je. Het pakket biedt:

 • Geen vergoeding voor tandartskosten
 • Vergoeding voor 9 behandelingen fysiotherapie
 • Medisch noodzakelijke zorg in het buitenland
 • Voorbehoedsmiddelen vanaf 21 jaar 100%
 • Alternatieve geneeswijzen voor 80% tot een maximum van €400,-

Direct naar Anderzorg

Nuttige informatie? Deel nu deze pagina

Copyright © 2019 Tandartsverzekering.nl