Just Tandartsverzekering

Just, onderdeel van de CZ-groep waartoe ook de grote zorgverzekeraar CZ toebehoort, is een online zorgverzekeraar. Je bent via de website van Just via je pc, tablet of smartphone zelf in staat om je zorgzaken te regelen. Niet alleen het afsluiten van je zorgverzekering en aanvullende dekkingen, ook vragen over je gezondheid of declaraties kunnen eenvoudig online of via de app worden ingediend. Bij Just kun je kiezen voor de tandartsverzekering Just Smile.

  Plus- en minpunten

  Naturapolis met een relatief lage premie
 • add_circle_outline

  75% vergoeding van alle tandartskosten tot max. €250 per jaar

 • add_circle_outline

  Extra korting op de tandartsverzekeringen voor jongeren tot 30 jaar

 • add_circle_outline

  Online je verzekeringszaken regelen: breng wijzigingen aan in je persoonlijke gegevens, sluit (aanvullende) verzekeringen af en declareer zorgkosten via de website of app van Just.

 • remove_circle_outline

  Het is alleen online mogelijk je declaraties in te dienen en verzekeringszaken te regelen

 • remove_circle_outline

  Relatief beperkte keuze uit twee tandartsverzekeringen

In detail: Just Tandartsverzekering

De basisverzekering van Just kan indien je dat wenst worden uitgebreid met verschillende aanvullende vergoedingen. Deze vergoedingen kunnen worden opgesplitst in aanvullende pakketten en aanvullende tandartsverzekeringen. De tandartsverzekeringen Just Smile biedt naast dekking voor reguliere tandheelkundige kosten ook dekking voor mondzorg bij ongevallen, tot €10.000 per ongeval. In de tabel hieronder wordt het pakket nader toegelicht:

In onderstaand overzicht wordt de aanvullende tandartsverzekering van Just gedetailleerd besproken. Er wordt daarbij nader ingegaan op bepaalde specifieke vergoedingen, bijvoorbeeld de vergoeding van techniekkosten. Ook eventuele uitsluitingen van vergoeding worden besproken. Bekijk hieronder een greep uit de antwoorden op verschillende vragen met betrekking tot de tandartsverzekeringen van Just.

Vergoeding techniek- en materiaalkosten

Indien je de tandartsverzekering Just Smile hebt afgesloten bij Just, krijg je de behandeling en geldende techniekkosten vergoed tot het maximale vergoedingsbedrag en –percentage van je tandartsverzekering.

Vergoeding orthodontie

Vanuit de tandartsverzekering van Just krijg je geen vergoeding voor orthodontie.

Vergoeding tandheelkundige hulp in het buitenland

Vanuit de tandartsverzekering krijg je geen vergoeding voor spoedeisende tandheelkundige hulp in het buitenland. Voor een vergoeding voor deze kosten kan je één van de aanvullende verzekeringspakketten (Start, Basic of Extra) afsluiten.

Uitsluitingen

Niet alle vormen van tandheelkundige zorg komen voor vergoeding in aanmerking. Er gelden de volgende uitsluitingen:

 • Bleken van je tanden
 • Abonnementskosten bij je tandarts
 • Keuringsrapportages
 • Tandheelkundige verklaringen

Hanteert Just acceptatievoorwaarden?

Bepaalde zorgverzekeraars vragen bij het afsluiten van een tandartsverzekering met relatief hoge vergoedingen om een vragenlijst in te vullen of een tandartsverklaring te sturen. In deze vragenlijst (en ook bij een tandartsverklaring) wordt de staat van je gebit beoordeeld. Deze drempel tot toelating wordt ook acceptatie genoemd. Bij Just geldt voor de tandartsverzekering geen acceptatievoorwaarden.

Wordt er bij Just onderscheid gemaakt op basis van leeftijd?

Ja, jongeren tot 30 jaar krijgen extra korting op de aanvullende zorgverzekeringen en tandartsverzekering van Just.

Direct naar Just

info_outlinePremies, voorwaarden en vergoedingen gelden voor 2024

Nuttige informatie? Deel nu deze pagina

Copyright © 2024 Tandartsverzekering.nl