Menzis Tandartsverzekering

Menzis behoort tot de top 5 grootste zorgverzekeraars in Nederland. Het concern bestaat uit de verzekeraars Menzis, Azivo en budgetlabel Anderzorg. Door afspraken te maken met verschillende zorgverleners probeert Menzis de kwaliteit, betaalbaarheid en veiligheid van de geleverde zorg te waarborgen. Bij Menzis heb je de keuze uit drie varianten basiszorgverzekeringen en tandartsverzekeringen.

Menzis 2024 premie berekenen:

Selecteer eerst de basiszorgverzekering, daarna kunnen aanvullende pakketten en/of tandartsverzekering geselecteerd worden.

  Plus- en minpunten

 • add_circle_outline

  Geen selectie op gezondheid of leeftijd

 • add_circle_outline

  Menzis TandVerzorgd 750 biedt een hoge vergoeding voor mondzorgkosten zonder acceptatievoorwaarden

 • remove_circle_outline

  Relatief hoge basispremie voor vrije (ziekenhuis) keuze

In detail: Tandartsverzekeringen Menzis

De basiszorgverzekering van Menzis kan worden uitgebreid met één van de drie aanvullende tandartsverzekeringen: TandVerzorgd 250, TandVerzorgd 500 en TandVerzorgd 750. De naam van deze verzekeringen verklapt in feite al de hoogte van de maximale vergoedingen. Afhankelijk van de gezondheid van je gebit en de tandartskosten die je het komende jaar verwacht te maken kan je kiezen voor een meer of minder uitgebreide tandartsverzekering.

Vergoeding techniekkosten

De techniekkosten voor bepaalde tandheelkundige behandelingen komen onder dezelfde voorwaarden als de behandeling zelf voor vergoeding in aanmerking.

Vergoeding Orthodontie

Orthodontiekosten komen alleen in de aanvullende tandartsverzekering ‘TandVerzorgd 750’ voor vergoeding in aanmerking. Tot 18 jaar krijgen kinderen eenmalig tot €2.000,- vergoed en vanaf 18 jaar krijgen volwassenen eenmalig 80% tot een maximum van €500,- vergoed. Er geldt bovendien een wachttijd van één jaar alvorens de vergoeding kan worden ontvangen. Deze wachttijd geldt voor jou echter niet wanneer je al een soortgelijke tandartsverzekering hebt voor je naar Menzis overstapt.

Vergoeding buitenland

Spoedeisende tandheelkundige hulp in het buitenland komt onder dezelfde voorwaarden als het aanvullende pakket dat je hebt afgesloten voor vergoeding in aanmerking.

Uitsluitingen

De tandartsverzekeringen van Menzis sluiten ook bepaalde behandelingen uit van vergoeding. Het gaat onder meer om:

 • Het uitwendig bleken van je gebit (E97 en E98);
 • Orthodontie met betrekking tot TandVerzorgd 250 en TandVerzorgd 500.

Acceptatievoorwaarden Menzis

Bij Menzis gelden voor de tandartsverzekeringen geen acceptatievoorwaarden in de vorm van een vragenlijst over de gezondheid van je gebit of een medische selectie in de vorm van een tandartsverklaring. Let wel, er gelden bij de tandartsverzekeringen TandVerzorgd 500 en TandVerzorgd 750 wachttijden voor kronen, implantaten en bruggen (en orthodontie bij TandVerzorgd 750). De wachttijd bedraagt voor alle behandelingen één jaar. Dit houdt in dat je gedurende de wachttijd premie betaalt, maar nog vergoeding ontvangt voor deze behandeling(en).

Losse tandartsverzekering bij Menzis?

Het is niet mogelijk een Menzis tandartsverzekering ‘los’ van de basiszorgverzekering af te sluiten.

Wordt er bij Menzis onderscheid gemaakt op basis van leeftijd?

Er vindt bij Menzis geen selectie op leeftijd of gezondheid plaats.

Kan een tandartsverzekering bij Menzis het hele jaar door worden afgesloten?

Bij Menzis is het alleen mogelijk tot 1 januari van het nieuwe jaar over te stappen. In bepaalde situaties is het ook mogelijk buiten de overstapperiode van half november tot 1 januari over te stappen. Ben je net 18 geworden? Wissel je van werkgever? Of verhuis je vanuit het buitenland weer terug naar Nederland? In deze gevallen is het ook mogelijk tussendoor een nieuwe zorg- en tandartsverzekering af te sluiten bij Menzis.

Direct naar Menzis

info_outlinePremies, voorwaarden en vergoedingen gelden voor 2024

Nuttige informatie? Deel nu deze pagina

Copyright © 2024 Tandartsverzekering.nl