Menzis Tandartsverzekering

menzis.png€ 103p/m Naturapolis

menzis.png€ 119p/m Naturapolis

menzis.png€ 122p/m restiturie

  Plus- en minpunten

 • add_circle_outline

  Geen selectie op gezondheid of leeftijd

 • remove_circle_outline

  Hoge basispremie

 • remove_circle_outline

  Minimale zorgcontracten in de omgeving van Brabant

Menzis behoort tot de top 5 grootste zorgverzekeraars in Nederland. Het concern bestaat uit de verzekeraars Menzis, Azivo en budgetlabel Anderzorg. Door afspraken te maken met verschillende zorgverleners probeert Menzis de kwaliteit, betaalbaarheid en veiligheid van de geleverde zorg te waarborgen. Bij Menzis heb je de keuze uit drie varianten basiszorgverzekeringen en tandartsverzekeringen.

 • De tandartsverzekering ‘Menzis TandVerzorgd 750’ biedt een hoge vergoeding voor mondzorgkosten zonder acceptatievoorwaarden;
 • Bij vragen over zorg kan je direct contact opnemen met een zorgadviseur. Indien je op zoek bent naar zorg, kan je gebruik maken van de handige zorgvinder: bij de zoekresultaten worden ook ervaringen van patiënten weergegeven.

Tabeloverzicht: Menzis Tandartsverzekeringen

De basiszorgverzekering van Menzis kan worden uitgebreid met één van de drie aanvullende tandartsverzekeringen: TandVerzorgd 250, TandVerzorgd 500 en TandVerzorgd 750. De naam van deze verzekeringen verklapt in feite al de hoogte van de maximale vergoedingen. Afhankelijk van de gezondheid van je gebit en de tandartskosten die je het komende jaar verwacht te maken kan je kiezen voor een meer of minder uitgebreide tandartsverzekering. Voor de tandartsverzekeringen van Menzis geldt geen medische selectie: wel geldt bij de varianten TandVerzorgd 500 en TandVerzorgd 750 een wachttijd van een jaar voor kronen, implantaten en bruggen (en orthodontie bij TandVerzorgd 750). In onderstaande tabel vindt je een globaal overzicht van de vergoedingen.

Menzis TandVerzorgd 250 TandVerzorgd 500 TandVerzorgd 750
Vergoeding tandartskosten? Ja Ja Ja
Wat wordt er precies vergoed? 100% voor controle en 80% voor overige behandelingen tot maximaal €250,- per jaar 100% voor controle en 80% voor overige behandelingen tot maximaal €500,- per jaar 100% voor controle en 80% voor overige behandelingen tot maximaal €750,- per jaar
Vergoeding orthodontie Geen Geen Tot 18 jaar eenmalig max. €2.000,- en vanaf 18 jaar eenmalig 80% tot max. €500,-
Acceptatievoorwaarden Geen Geen, wachttijd van 1 jaar voor kronen, bruggen en implantaten Geen, wachttijd van 1 jaar voor kronen, bruggen, implantaten en orthodontie
Premie per maand €11,50 €17,95 €31,95

info_outlineDeze tabel is bijgewerkt op 15-12-2016.

In detail: Tandartsverzekeringen Menzis

Uit bovenstaande tabel is duidelijk geworden in hoeverre tandartskosten bij Menzis in hoofdlijnen vanuit de verschillende tandartsverzekeringen voor vergoeding in aanmerking komen. Van hoofdlijnen wordt nu overgegaan tot een bespreking van verzekeringsvoorwaarden in detail. In de polisvoorwaarden van de tandartsverzekeringen van Menzis wordt onder meer ingegaan op de vergoeding van techniekkosten, tandheelkundige kosten in het buitenland en orthodontie. Ook wordt beschreven welke zaken uitgesloten zijn van verzekering en of er acceptatievoorwaarden gelden. Deze zaken worden in onderstaand overzicht uitgelicht.

Vergoeding techniekkosten

De techniekkosten voor bepaalde tandheelkundige behandelingen komen onder dezelfde voorwaarden als de behandeling zelf voor vergoeding in aanmerking.

Vergoeding Orthodontie

Orthodontiekosten komen alleen in de aanvullende tandartsverzekering ‘TandVerzorgd 750’ voor vergoeding in aanmerking. Tot 18 jaar krijgen kinderen eenmalig tot €2.000,- vergoed en vanaf 18 jaar krijgen volwassenen eenmalig 80% tot een maximum van €500,- vergoed. Er geldt bovendien een wachttijd van één jaar alvorens de vergoeding kan worden ontvangen.

Vergoeding buitenland

Spoedeisende tandheelkundige hulp in het buitenland komt onder dezelfde voorwaarden als het aanvullende pakket dat je hebt afgesloten voor vergoeding in aanmerking.

Uitsluitingen

De tandartsverzekeringen van Menzis sluiten ook bepaalde behandelingen uit van vergoeding. Het gaat onder meer om:

 • Het uitwendig bleken van je gebit (E97 en E98);
 • Orthodontie met betrekking tot TandVerzorgd 250 en TandVerzorgd 500.

Acceptatievoorwaarden Menzis

Bij Menzis gelden voor de tandartsverzekeringen geen acceptatievoorwaarden in de vorm van een vragenlijst over de gezondheid van je gebit of een medische selectie in de vorm van een tandartsverklaring. Wel gelden bij de tandartsverzekeringen TandVerzorgd 500 en TandVerzorgd 750 wachttijden voor kronen, implantaten en bruggen (en orthodontie bij TandVerzorgd 750). De wachttijd bedraagt voor alle behandelingen één jaar.

Losse tandartsverzekering bij Menzis?

Het is niet mogelijk een Menzis tandartsverzekering ‘los’ van de basiszorgverzekering af te sluiten.

Wordt er bij Menzis onderscheid gemaakt op basis van leeftijd?

Er vindt bij Menzis geen selectie op leeftijd of gezondheid plaats.

Kan een tandartsverzekering bij Menzis het hele jaar door worden afgesloten?

Bij Menzis is het alleen mogelijk tot 1 januari van het nieuwe jaar over te stappen. In bepaalde situaties is het ook mogelijk buiten de overstapperiode van half november tot 1 januari over te stappen. Ben je net 18 geworden? Wissel je van werkgever? Of verhuis je vanuit het buitenland weer terug naar Nederland? In deze gevallen is het ook mogelijk tussendoor een nieuwe zorg- en tandartsverzekering af te sluiten bij Menzis.

Bieden andere aanvullende verzekeringen ook dekking voor bepaalde tandheelkundige kosten?

Ja, in het aanvullende pakket ‘JongerenVerzorgd’ komen tandartskosten voor vergoeding in aanmerking:

Menzis JongerenVerzorgd
Vergoeding tandartskosten? Ja
Wat wordt er precies vergoed? 100% voor controle en 80% voor overige behandelingen tot maximaal €150,- per jaar. Geen vergoeding voor kronen, implantaten, bruggen, parodontologie, inlays gnathologie en prothesen.
Vergoeding orthodontie Geen
Acceptatievoorwaarden Geen
Premie per maand €15,95

info_outlineDeze tabel is bijgewerkt op 15-12-2016.

Nuttige informatie? Deel deze pagina online

Copyright 2017 Tandartsverzekering.nl