Univé Tandartsverzekering

unive.png€ 105,85p/m Naturapolis

unive.png€ 126,00p/m Restitutiepolis

  Plus- en minpunten

 • add_circle_outline

  Je kunt zonder premietoeslag of andere consequenties een losse tandartsverzekering afsluiten

 • add_circle_outline

  Geen winstoogmerk. Wordt er winst gemaakt? Dan zal dit worden geïnvesteerd in productverbetering, dienstverlening en eventuele premiekortingen

 • add_circle_outline

  Uitgebreide keuze uit verschillende basis- en tandartspakketten

 • add_circle_outline

  Je kunt bij de basisverzekering Select enkel kiezen voor de losse tandmodules en niet voor de tandartspakketen Tand Goed, Beter en Best

 • add_circle_outline

  De pakketen Jong, Gezin en Vitaal zijn niet online af te sluiten

De coöperatieve vereniging Univé is één van de grootste verzekeraars op de Nederlandse markt. Univé werkt zonder winstoogmerk, waarbij de leden-verzekerden centraal staan. Univé is een totaalverzekeraar, dat wil zeggen dat er naast zorgverzekeringen en tandartsverzekeringen ook andere soorten verzekeringen aangeboden worden. Denk hierbij aan bepaalde schadeverzekeringen.

Tabeloverzicht: Univé tandartsverzekeringen Zorg Select polis

Uit onderstaand tabeloverzicht wordt duidelijk welke tandartsverzekeringen Univé aanbiedt in combinatie met de naturalapolis Zorg Select.

Univé Tand 250 Tand 500
Vergoeding tandartskosten? Ja Ja
Wat wordt er precies vergoed? 75% van de tandheelkundige kosten tot max. €250,- per jaar 75% van de tandheelkundige kosten tot max. €250,- per jaar
Vergoeding Orthodontie Geen Geen
Acceptatie-
voorwaarden
Geen Geen
Premie per maand €11,95 €22,95
Bekijken

info_outlinePremies, voorwaarden en vergoedingen gelden voor 2019

Tabeloverzicht: Univé tandartsverzekeringen Zorg Geregeld en Zorg Vrij polis

Uit onderstaand tabeloverzicht wordt duidelijk welke tandartsverzekeringen Univé aanbiedt in combinatie met de Zorg Geregeld en Zorg Vrij polis.

Univé Tand Goed Tand Beter Tand Best
Vergoeding tandartskosten? Ja Ja Ja
Wat wordt er vergoed? 100% periodieke controles en 80% van de tandheelkundige kosten max. €250,- per jaar 100% periodieke controles en 80% van de tandheelkundige kosten tot max. €500,- per jaar 100% periodieke controles en 80% van de tandheelkundige kosten tot max. €1.000,- per jaar
Vergoeding Orthodontie tot 18 jaar Geen Max. €1.500,- gedurende de hele verzekeringsduur Max. €2.500,- gedurende de hele verzekeringsduur
Vergoeding Orthodontie vanaf 18 jaar Geen Max. €500,- gedurende de hele verzekeringsduur Max. €1.500,- gedurende de hele verzekeringsduur
Acceptatie-
voorwaarden
Geen Geen Ja
Premie per maand €13,95 €25,95 €45,95
Bekijken

info_outlinePremies, voorwaarden en vergoedingen gelden voor 2019

In detail: Univé tandartsverzekering

Univé biedt drie soorten basispakketten aan. Indien je kiest voor het meest basale basispakket, de Zorg Select polis, kan je kiezen uit twee verschillende aanvullende tandartsverzekeringen. Het gaat om Tand 250 en Tand 500.

Daarnaast kan je bij Univé kiezen voor de basispakketten Zorg Geregeld polis of Zorg Vrij polis, die meer keuzevrijheid bieden. Bij deze pakketten kun je drie verschillende tandartsverzekeringen afsluiten. Het gaat om Tand Goed, Tand Beter en Tand Best.

De pakketten lopen op van minder tot meer uitgebreide dekking. Univé heeft met bepaalde tandartsen contracten gesloten, echter staat dit niet in de weg dat je zelf voor een tandarts naar keuze in jouw buurt kan kiezen. De contracten hebben met name een bepaalde kwaliteitsgarantie ten doel.

Worden techniekkosten vergoed?

In de tandartsverzekeringen van Univé komen de techniek- en materiaalkosten voor vergoeding in aanmerking.

Wat wordt er vergoed voor orthodontie?

De tandartsverzekeringen Tand Beter en Tand Best bieden een vergoeding voor orthodontiekosten. Zie bovenstaande tabel voor meer specifieke informatie.

Uitsluitingen?

Bepaalde behandelingen worden in de tandartsverzekeringen van Univé niet vergoed. Het gaat bijvoorbeeld om verdoving onder algehele narcose.

Acceptatievoorwaarden?

Alleen voor de tandartsverzekering Tand best gelden acceptatievoorwaarden. Verzekerden vanaf 18 jaar dienen een tandheelkundige verklaring in te vullen. Op basis van deze verklaring wordt beoordeeld of er bepaalde dure behandelingen in het verschiet liggen die aan acceptatie in de weg staan.

Losse Tandartsverzekering?

Bij Univé is het mogelijk om een losse tandartsverzekering afsluiten. In andere woorden, je hoeft geen basiszorgverzekering bij Univé te hebben om een aanvullende verzekering te kunnen afsluiten. Univé is één van de weinige verzekeraars welke hiervoor geen premietoeslag of gezondheidsverklaring hanteert. De acceptatievoorwaarden zijn wel nog steeds van toepassing voor de aanvullende tandartsverzekering Tand Best.

Wordt er onderscheid gemaakt op basis van leeftijd?

Verzekerden tot 18 jaar krijgen een hogere vergoeding voor orthodontiekosten bij de tandartsverzekeringen Tand Beter en Tand Best. In bovenstaande tabel wordt het verschil in vergoeding inzichtelijk gemaakt.

Welke verzekeringspakketten biedt Univé nog meer aan?

Naast de twee tandartsverzekeringen bij de Zorg Select polis en de drie tandartsverzekeringen bij de Zorg Geregeld polis of Zorg Vrij polis biedt Univé ook nog een viertal totaalpakketten aan. Deze totaalpakketten vergoeden naast een veelheid aan andere zaken ook tandheelkundige kosten.

Univé Jong Pakket

Een pakket speciaal gericht op jongeren tussen de 18 en 27 jaar. De dekking is afgestemd op deze levensfase, met onder meer vergoedingen voor de tandarts, anticonceptie en fysiotherapie.

Univé Fit & Vrij Pakket

Dit pakket is gericht op mensen die een gezonde leefwijze nastreven en zich fit voelen. Een pakket met veel vrijheid, nu je een vrij besteedbaar zorgtegoed krijgt van €1000,- op jaarbasis. Dit tegoed kan je bijvoorbeeld besteden aan tandartskosten of fysiotherapie. Voor de vergoeding van tandheelkundige kosten geldt echter wel een maximum.

Univé Gezin Pakket

Het Univé Gezin pakket is een totaalpakket voor het hele gezin. Ruime dekking voor zaken als fysiotherapie, tandheelkundige kosten, kraamzorg en bijvoorbeeld orthodontie voor de kinderen.

Univé Vitaal Pakket

Zijn de kinderen inmiddels de deur uit? En mag je jezelf tot de 50-plussers rekenen? Dan biedt het Vitaal pakket uitkomst. Het pakket is op deze levensfase afgestemd en biedt onder meer vergoeding voor tandheelkundige kosten, fysiotherapie en bepaalde zorghotels.

Tabeloverzicht: Univé totaalpakketten

In het onderstaande tabeloverzicht worden de totaalpakketten vermeld, meer specifiek in hoeverre tandarts- en orthodontiekosten voor vergoeding in aanmerking komen.

Univé Jong Gezin Vitaal
Vergoeding tandartskosten? Ja Ja Ja
Wat wordt er precies vergoed? 80% van de behandelkosten tot max. €450,- per jaar 80% van de behandelkosten tot max. €450,- per jaar 80% van de behandelkosten tot max. €450,- per jaar
Vergoeding Orthodontie Orthodontie vanaf 18 jaar tot max. €350,- gedurende de hele looptijd Orthodontie vanaf 18 jaar tot max. €350,- gedurende de hele looptijd Geen
Acceptatie-
voorwaarden
Geen Geen Geen
Premie per maand €34,95 €63,95 €53,95

info_outlinePremies, voorwaarden en vergoedingen gelden voor 2019

Direct naar Univé

Nuttige informatie? Deel nu deze pagina

Copyright © 2019 Tandartsverzekering.nl