Univé Tandartsverzekering

De coöperatieve vereniging Univé is één van de grootste verzekeraars op de Nederlandse markt. Univé werkt zonder winstoogmerk, waarbij de leden-verzekerden centraal staan. Univé is een totaalverzekeraar, dat wil zeggen dat er naast zorgverzekeringen en tandartsverzekeringen ook andere soorten verzekeringen aangeboden worden. Denk hierbij aan bepaalde schadeverzekeringen.

Univé 2024 premie berekenen:

Selecteer eerst de basiszorgverzekering, daarna kunnen aanvullende pakketten en/of tandartsverzekering geselecteerd worden.

  Plus- en minpunten

 • add_circle_outline

  Je kunt zonder premietoeslag of andere consequenties een losse tandartsverzekering afsluiten

 • add_circle_outline

  Geen winstoogmerk. Wordt er winst gemaakt? Dan zal dit worden geïnvesteerd in productverbetering, dienstverlening en eventuele premiekortingen

 • add_circle_outline

  Uitgebreide keuze uit verschillende basis- en tandartspakketten

 • add_circle_outline

  Je kunt bij de basisverzekering Select enkel kiezen voor de pakketten Tand 250 en Tand 500 en niet voor de tandartspakketten Tand Goed, Beter en Best met uitgebreide vergoedingen voor orthodontie.

In detail: Univé tandartsverzekering

Univé biedt drie soorten basispakketten aan. Indien je kiest voor het meest basale basispakket, de Zorg Select polis, kan je kiezen uit twee verschillende aanvullende tandartsverzekeringen. Het gaat om Tand 250 en Tand 500.

Daarnaast kan je bij Univé kiezen voor de basispakketten Zorg Geregeld polis of Zorg Vrij polis, die meer keuzevrijheid bieden. Bij deze pakketten kun je drie verschillende tandartsverzekeringen afsluiten. Het gaat om Tand Goed, Tand Beter en Tand Best.

De pakketten lopen op van minder tot meer uitgebreide dekking. Univé heeft met bepaalde tandartsen contracten gesloten, echter staat dit niet in de weg dat je zelf voor een tandarts naar keuze in jouw buurt kan kiezen. De contracten hebben met name een bepaalde kwaliteitsgarantie ten doel.

Worden techniekkosten vergoed?

In de tandartsverzekeringen van Univé komen de techniek- en materiaalkosten voor vergoeding in aanmerking.

Wat wordt er vergoed voor orthodontie?

De tandartsverzekeringen Tand Beter en Tand Best bieden een vergoeding voor orthodontiekosten. Zie bovenstaande tabel voor meer specifieke informatie.

Uitsluitingen?

Bepaalde behandelingen worden in de tandartsverzekeringen van Univé niet vergoed. Het gaat bijvoorbeeld om verdoving onder algehele narcose.

Acceptatievoorwaarden?

Alleen voor de tandartsverzekering Tand Best gelden acceptatievoorwaarden. Verzekerden vanaf 18 jaar dienen een tandheelkundige verklaring in te vullen. Op basis van deze verklaring wordt beoordeeld of er bepaalde dure behandelingen in het verschiet liggen die aan acceptatie in de weg staan.

Losse Tandartsverzekering?

Bij Univé is het mogelijk om een losse tandartsverzekering afsluiten. In andere woorden, je hoeft geen basiszorgverzekering bij Univé te hebben om een aanvullende verzekering te kunnen afsluiten. Univé is één van de weinige verzekeraars welke hiervoor geen premietoeslag of gezondheidsverklaring hanteert. De acceptatievoorwaarden zijn wel nog steeds van toepassing voor de aanvullende tandartsverzekering Tand Best.

Wordt er onderscheid gemaakt op basis van leeftijd?

Verzekerden tot 18 jaar krijgen een hogere vergoeding voor orthodontiekosten bij de tandartsverzekeringen Tand Beter en Tand Best. In bovenstaande tabel wordt het verschil in vergoeding inzichtelijk gemaakt.

Direct naar Univé

info_outlinePremies, voorwaarden en vergoedingen gelden voor 2024

Nuttige informatie? Deel nu deze pagina

Copyright © 2024 Tandartsverzekering.nl