Vergelijken en overstappen

De knoop doorhakken voor het afsluiten van een nieuwe tandartsverzekering of zorgverzekering kan soms best lastig zijn. De keuze uit zorgverzekeraars is reuze en deze verzekeraars bieden op hun beurt weer een veelheid aan (aanvullende) verzekeringspakketten met verschillende voorwaarden aan. Door de bomen het bos blijven zien is dan niet altijd even gemakkelijk.

Om het allemaal wat behapbaarder te maken kun je op deze pagina via onze vergelijkingstools verschillende tandarts- en zorgverzekeringen vergelijken op premie, (netto) vergoeding en specifieke voorwaarden.

Tandartsverzekering vergelijken

Met deze handige vergelijkingstool kom je er op eenvoudige wijze achter welke tandartsverzekering het beste aansluit op jouw persoonlijke wensen. Je dient hierbij de volgende stappen te doorlopen:

 1. Kies de gewenste vergoeding voor je tandartsverzekering: tot maximaal €250,-, €500,-, €750,- €1.000 of €1.500,- per jaar;
 2. Vervolgens kun je verschillende tandartsverzekeringen bij verschillende verzekeraars in die categorie met elkaar vergelijken:
 3. Premie: wat kost de verzekering je per maand?;
 4. De dekkingsgraad (het percentage wat je vergoed krijgt van de tandartsbehandelingen);
 5. De netto vergoeding: wat krijg je daadwerkelijk vergoed na aftrek van de premiekosten?;
 6. Acceptatievoorwaarden: gelden er toelatingsvoorwaarden tot de verzekering?

Tandartsverzekeringen vergelijken

Acceptatievoorwaarden vergelijken

Veel zorgverzekeraars hanteren voor aanvullende tandartsverzekeringen met een hoge maximale vergoeding acceptatievoorwaarden. Aan de hand van een vragenlijst of tandartsverklaring wordt de staat van je gebit inzichtelijk gemaakt en bepaald of je wordt toegelaten tot de verzekering. Er zijn echter ook verzekeraars die een hoge vergoeding bieden zonder acceptatievoorwaarden te hanteren. Daarnaast kan het zijn dat voor bepaalde kostbare behandelingen, bijvoorbeeld het aanbrengen van kronen, bruggen of implantaten, een wachttijd van een jaar geldt. Om door de bomen het bos te blijven zien, hebben wij in een handig overzicht de acceptatievoorwaarden van diverse zorgverzekeraars met elkaar vergeleken. Zo kun je in één oogopslag zien welke verzekeraars een hoge vergoeding zonder acceptatievoorwaarden bieden.

Acceptatievoorwaarden vergelijken

Orthodontie vergelijken

Orthodontiekosten komen slechts zeer beperkt voor vergoeding in aanmerking vanuit de basisverzekering van je zorgverzekering: er dient sprake te zijn van een groei- of ontwikkelingsstoornis van het gebit of de kaak. Voor jezelf, maar misschien ook als ouder voor je kind, kunnen de kosten van orthodontie behoorlijk hoog oplopen. Een aanvullende (tandarts)verzekering met orthodontiedekking biedt dan uitkomst. De vergoeding van orthodontiekosten is in deze aanvullende pakketten of tandartsverzekeringen echter niet altijd even duidelijk. Om deze reden hebben wij in een orthodontievergelijker alle orthodontievergoedingen voor je gebundeld en onderscheid gemaakt tussen de vergoeding van orthodontie tot 18 jaar en vanaf 18 jaar. In de vergelijker kun je op eenvoudige wijze de verschillende vergoedingen en bijbehorende premies met elkaar vergelijken. Daarnaast is direct zichtbaar of er acceptatievoorwaarden of wachttijden gelden voor de aanvullende verzekering.

Orthodontie vergelijken

Premie zorgverzekering

Benieuwd naar de nieuwe premies van alle zorgverzekeringen van de verschillende zorgverzekeraars? Door op de onderstaande button te klikken kom je bij een handig overzicht terecht. Daarnaast kun je in één oogopslag zien in hoeverre de premie ten opzichte van het voorgaande jaar is gestegen of gedaald.

Basispremies vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken

Je tandartsverzekering is over het algemeen nauw verbonden met je zorgverzekering. Hoewel het bij bepaalde verzekeraars wel mogelijk is de tandartsverzekering bij een andere verzekeraar te laten lopen, is het vaak handiger en voordeliger je zorgverzekering en tandartsverzekering bij dezelfde zorgverzekeraar af te sluiten. Met onze handige vergelijkingstool kun je aan de hand van je persoonlijke wensen bepalen welke zorgverzekering het beste bij je past. Je kunt de verzekeringen met elkaar vergelijken op onder meer:

 1. Premie;
 2. Dekking voor mondzorg;
 3. Dekking voor fysiotherapie;
 4. Dekking voor alternatieve geneeswijzen;
 5. Dekking voor brillen & lenzen;
 6. Buitenlanddekking;
 7. Vrije zorgkeuze.

Opzeggen en overstappen

De overstapperiode van je zorgverzekering, van december tot eind januari, stelt je ook in staat een nieuwe tandartsverzekering af te sluiten, eventueel bij een andere zorgverzekeraar. Indien je de huidige zorgverzekering inclusief tandartsverzekering niet op tijd opzegt, wordt de verzekering automatisch verlengd. Zorg er dus voor, als je wilt overstappen, dat je je zorgverzekering tijdig opzegt (uiterlijk voor 1 januari van het nieuwe verzekeringsjaar). In bepaalde gevallen is het echter wel mogelijk tussentijds over te stappen, het gaat onder meer om expats die na een tijd in het buitenland hebben gewoond weer in Nederland gaan wonen of jongeren die net de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt.

Lees meer over het overstappen van een tandartsverzekering.

Tandartsvergoedingen vergelijken

Zoek je een handige tool om de tandartsvergoedingen van een bepaalde verzekeraar naast andere aanvullende opties met elkaar te vergelijken? Bekijk bijvoorbeeld ook de vergoedingen van fysiotherapie, vaccinaties en alternatieve geneeswijzen.

Hier kan je de tandartsvergoedingen vergelijken.

Nuttige informatie? Deel nu deze pagina

Copyright © 2024 Tandartsverzekering.nl