HEMA Tandartsverzekering

hema.png€ 113p/m Combinatiepolis

  Plus- en minpunten

 • add_circle_outline

  Met je zorgpas krijg je het hele jaar 10% korting op bijna alles bij HEMA

 • add_circle_outline

  De HEMA tandartsverzekering ‘Tandarts 3’ biedt een hoge vergoeding zonder toelatings- of acceptatievoorwaarden

 • remove_circle_outline

  Orthodontiekosten worden niet vergoed voor ouder dan 18 jaar

HEMA staat voornamelijk bekend om zijn warenhuizen met vestigingen door heel Nederland. Naast overheerlijke rookworst kan je bij HEMA ook terecht voor verschillende soorten verzekeringen. Eén van deze verzekeringen is de HEMA zorgverzekering, welke wordt aangeboden in samenwerking met zorgverzekeraar Menzis. Ter aanvulling op deze zorgverzekering kun je drie verschillende tandartsverzekeringen afsluiten.

Direct naar HEMA

Tabeloverzicht: HEMA tandartsverzekeringen

Deze tabel geeft op duidelijke wijze weer welke tandartspakketten HEMA aanbiedt, de precieze dekking en overige relevante informatie.

HEMA Tandarts 1 Tandarts 2 Tandarts 3
Vergoeding tandartskosten? Ja Ja Ja
Wat wordt er precies vergoed? 80% van de behandelingen – 100% preventieve controle tot max. €250,- per jaar 80% van de behandelingen – 100% preventieve controle tot max. €500,- per jaar 80% van de behandelingen – 100% preventieve controle tot max. €750,- per jaar
Vergoeding Orthodontie Geen Geen Geen
Acceptatie-
voorwaarden
Geen Geen Nee
Premie per maand €12 €24 €38
Bekijken

info_outlinePremies, voorwaarden en vergoedingen gelden voor 2020

In detail: HEMA Tandartsverzekeringen

Indien je een zorgverzekering bij HEMA afsluit, kun je ervoor kiezen deze uit te breiden met een tandartsverzekering. Je kunt kiezen uit drie verschillende varianten, Tandarts 1, Tandarts 2 of Tandarts 3. Afhankelijk van je wensen, kun je de keuze laten vallen op een meer of minder uitgebreide variant.

De tandartsverzekeringen van HEMA bieden je overigens geen vrije zorgkeuze, wel heeft HEMA met meer dan 35.000 zorgverleners afspraken gemaakt. De keuze is dus alles behalve beperkt.

Worden techniekkosten vergoed?

In de voorwaarden van de HEMA zorg- en tandartsverzekeringen wordt niet expliciet vermeld of de techniek- en materiaalkosten voor vergoeding in aanmerking komen. Uit de voorwaarden blijkt echter dat alle behandelingen (met uitzondering van de hieronder genoemde uitsluitingen) volledig worden vergoed.

Wat wordt er vergoed voor orthodontie?

De HEMA tandartsverzekeringen bieden geen vergoeding voor orthodontiekosten. Wel is het mogelijk in een andere aanvullend pakket een vergoeding voor orthodontiekosten te krijgen voor kinderen tot 18 jaar.

Vergoeding buitenland?

Bij de HEMA tandartsverzekeringen krijg je alleen de kosten van Nederlandse zorgaanbieders vergoed.

Uitsluitingen?

In de volgende situaties ontvang je vanuit je HEMA tandartsverzekering geen vergoeding van de gemaakte tandheelkundige kosten:

 • Je bent je afspraak niet nagekomen
 • Je maakt orthodontiekosten

Acceptatievoorwaarden?

Voor de HEMA tandartsverzekeringen gelden geen acceptatievoorwaarden.

Losse tandartsverzekering?

De tandartsverzekeringen van HEMA zijn onlosmakelijk verbonden aan de basiszorgverzekering van HEMA. Wel bestaat de mogelijkheid de tandartsverzekeringen los van eventuele overige aanvullende verzekeringen af te sluiten.

Kun je het gehele jaar door een tandartsverzekering afsluiten?

Indien je al verzekerd bent bij een andere verzekeraar en wilt overstappen naar HEMA, kan dat tot uiterlijk 31 december van het lopende verzekeringsjaar. De verzekering gaat dan vanaf 1 januari lopen. Idem voor de tandartsverzekeringen.

Welke verzekeringspakketten biedt HEMA nog meer aan?

Naast drie tandartsverzekeringen biedt HEMA ook drie verschillende aanvullende verzekeringspakketten aan.

Aanvullend 1

De meest ‘kale’ aanvullende verzekering van HEMA met vergoedingen voor onder meer fysiotherapie en anticonceptie.

Aanvullend 2

Ben je op zoek naar iets hogere vergoedingen? Dan biedt Aanvullend 2 uitkomst, in dit pakket krijg je hogere vergoedingen en wordt onder meer ook de eigen bijdrage van geneesmiddelen vergoed.

Aanvullend 3

Aanvullend 3 is het meest uitgebreide aanvullende pakket van HEMA. Dit pakket biedt als enige een vergoeding voor orthodontiekosten voor jongeren tot 18 jaar. Hiervoor geldt echter een wachttijd van een jaar. Dit betekent dat je tijdens de wachttijd premie betaalt, maar de orthodontiekosten nog niet gedekt worden.

Tabeloverzicht: HEMA Aanvullende pakketten

In dit tabeloverzicht wordt inzichtelijk gemaakt in hoeverre de aanvullende pakketten van HEMA tandarts- of orthodontiekosten vergoeden.

HEMA Aanvullend 1 Aanvullend 2 Aanvullend 3
Vergoeding tandartskosten? Nee Nee Nee
Vergoeding Orthodontie Geen Geen Orthodontie tot 18 jaar met een wachttijd van 1 jaar tot max. €1.500,- voor de hele verzekeringsduur
Acceptatie-
voorwaarden
Geen Geen Geen
Premie per maand €8 €16 €29

info_outlinePremies, voorwaarden en vergoedingen gelden voor 2020

Direct naar HEMA

Nuttige informatie? Deel nu deze pagina

Copyright © 2020 Tandartsverzekering.nl