HEMA Tandartsverzekering

HEMA staat voornamelijk bekend om zijn warenhuizen met vestigingen door heel Nederland. Naast overheerlijke rookworst kan je bij HEMA ook terecht voor verschillende soorten verzekeringen. Eén van deze verzekeringen is de HEMA zorgverzekering, welke wordt aangeboden in samenwerking met zorgverzekeraar Menzis. Ter aanvulling op deze zorgverzekering kun je drie verschillende tandartsverzekeringen afsluiten.

HEMA 2024 premie berekenen:

Selecteer eerst de basiszorgverzekering, daarna kunnen aanvullende pakketten en/of tandartsverzekering geselecteerd worden.

  Plus- en minpunten

 • add_circle_outline

  Met je zorgpas krijg je het hele jaar 10% korting op bijna alles bij HEMA

 • add_circle_outline

  De HEMA tandartsverzekering ‘Tandarts 3’ biedt een hoge vergoeding zonder toelatings- of acceptatievoorwaarden

 • remove_circle_outline

  Orthodontiekosten worden niet vergoed voor ouder dan 18 jaar

In detail: HEMA Tandartsverzekeringen

Indien je een zorgverzekering bij HEMA afsluit, kun je ervoor kiezen deze uit te breiden met een tandartsverzekering. Je kunt kiezen uit drie verschillende varianten, Tandarts 1, Tandarts 2 of Tandarts 3. Afhankelijk van je wensen, kun je de keuze laten vallen op een meer of minder uitgebreide variant.

De tandartsverzekeringen van HEMA bieden je overigens geen vrije zorgkeuze, wel heeft HEMA met meer dan 35.000 zorgverleners afspraken gemaakt. De keuze is dus alles behalve beperkt.

Worden techniekkosten vergoed?

In de voorwaarden van de HEMA zorg- en tandartsverzekeringen wordt niet expliciet vermeld of de techniek- en materiaalkosten voor vergoeding in aanmerking komen. Uit de voorwaarden blijkt echter dat alle behandelingen (met uitzondering van de hieronder genoemde uitsluitingen) volledig worden vergoed.

Wat wordt er vergoed voor orthodontie?

De HEMA tandartsverzekeringen bieden geen vergoeding voor orthodontiekosten. Wel is het mogelijk in een andere aanvullend pakket een vergoeding voor orthodontiekosten te krijgen voor kinderen tot 18 jaar.

Vergoeding buitenland?

Bij de HEMA tandartsverzekeringen krijg je alleen de kosten van Nederlandse zorgaanbieders vergoed.

Uitsluitingen?

In de volgende situaties ontvang je vanuit je HEMA tandartsverzekering geen vergoeding van de gemaakte tandheelkundige kosten:

 • Je bent je afspraak niet nagekomen
 • Je maakt orthodontiekosten

Acceptatievoorwaarden?

Voor de HEMA tandartsverzekeringen gelden geen acceptatievoorwaarden.

Losse tandartsverzekering?

De tandartsverzekeringen van HEMA zijn onlosmakelijk verbonden aan de basiszorgverzekering van HEMA. Wel bestaat de mogelijkheid de tandartsverzekeringen los van eventuele overige aanvullende verzekeringen af te sluiten.

Kun je het gehele jaar door een tandartsverzekering afsluiten?

Indien je al verzekerd bent bij een andere verzekeraar en wilt overstappen naar HEMA, kan dat tot uiterlijk 31 december van het lopende verzekeringsjaar. De verzekering gaat dan vanaf 1 januari lopen. Idem voor de tandartsverzekeringen.

Direct naar HEMA

info_outlinePremies, voorwaarden en vergoedingen gelden voor 2024

Nuttige informatie? Deel nu deze pagina

Copyright © 2024 Tandartsverzekering.nl