Zilveren Kruis Tandartsverzekering

Zilveren Kruis mag zich rekenen tot één van de grootste Nederlandse verzekeraars. Samen met FBTO, Interpolis, Pro Life en De Friesland behoort Zilveren Kruis tot de Achmea groep.

Zilveren Kruis 2024 premie berekenen:

Selecteer eerst de basiszorgverzekering, daarna kunnen aanvullende pakketten en/of tandartsverzekering geselecteerd worden.

  Plus- en minpunten

 • add_circle_outline

  Zilveren Kruis is de zorgverzekeraar van meer dan 3,4 miljoen Nederlanders

 • add_circle_outline

  Ruime keuze uit een vijftal tandartsverzekeringen, met vergoeding tot € 1250,-

 • add_circle_outline

  Je kunt een aanvullende verzekering afsluiten zonder dat je basiszorgverzekering bij Zilveren Kruis hebt

 • add_circle_outline

  De ingangsdatum van de losse aanvullende verzekering is in elk geval 1 januari volgend op de aanvraag

In detail: Tandartsverzekeringen Zilveren Kruis

Bij Zilveren Kruis kan de klant kiezen uit een vijftal tandartsverzekeringen. Deze tandartsverzekeringen bieden, afhankelijk van de dekkingsgraad van het pakket, een meer of minder ruime vergoeding voor de kosten die je maakt bij onder meer de tandarts of mondhygiënist.

Je kunt kiezen uit Tand Basis of de tandartsverzekeringen 1 ster, 2 sterren, 3 sterren of 4 sterren. Hoe meer sterren, hoe hoger de vergoedingen. In bovenstaand tabeloverzicht is reeds nader ingegaan op de exacte vergoedingen. Je kunt bovendien zelf je tandarts uitkiezen, Zilveren Kruis biedt zijn klanten bij de aanvullende tandartsverzekeringen vrije zorgkeuze.

Worden techniekkosten vergoed?

Dit wordt niet expliciet vermeld in de polisvoorwaarden. Er wordt aangegeven dat veelvoorkomende tandartsbehandelingen volledig worden vergoed en overige behandelingen voor 75%. Voorts zijn er een aantal behandelingen/zaken uitgesloten van vergoeding. Welke dit zijn kun je hieronder bij uitsluitingen lezen.

Wat wordt er vergoed voor orthodontie?

Orthodontiekosten komen niet voor vergoeding in aanmerking in de tandartsverzekeringen van Zilveren Kruis. Deze kosten worden wel vergoed in de aanvullende verzekeringen die Zilveren Kruis aanbiedt.

Uitsluitingen?

Er zijn een aantal zaken die bij Zilveren Kruis niet voor vergoeding in aanmerking komen. Het betreft onder meer de kosten van:

 • Orthodontie
 • Niet nagekomen afspraken
 • Keuringsrapporten
 • Tandartsabonnementen
 • Tandheelkundige verklaringen
 • Behandelingen uitgevoerd door een tandtechnicus
 • Het bleken (uitwendig) van tanden en kiezen

Acceptatievoorwaarden?

Indien je ervoor kiest de aanvullende tandartsverzekering van 3 of 4 sterren af te sluiten, geldt er een medische acceptatieplicht. Dat betekent dat je een tandartsverklaring nodig hebt. In deze verklaring wordt de staat van je gebit uiteengezet en wordt beoordeeld of er dure behandelingen aan zitten te komen. Is dit het geval, dan word je voor deze aanvullende verzekeringen geweigerd.

Losse Tandartsverzekering?

Ja, je kunt alle aanvullende verzekeringen los van de basisverzekering afsluiten.

Wordt er onderscheid gemaakt op basis van leeftijd?

Bij Zilveren Kruis wordt onderscheid gemaakt op basis van leeftijd voor wat betreft de hoogte van de premie van de tandartsverzekeringen met sterren. Jongeren van 18 tot en met 29 jaar betalen een aanzienlijk lagere premie dan andere leeftijdscategorieën. De premie voor het Tand Basis is daarentegen wel voor iedere leeftijd gelijk.

Kun je het gehele jaar door een tandartsverzekering afsluiten?

Nee. Je kunt tot en met eind januari een tandartsverzekering afsluiten voor het aankomende kalenderjaar.

Welke verzekeringspakketten biedt Zilveren Kruis nog meer aan?

Zilveren Kruis biedt naast de vier tandartsverzekeringen ook nog een aantal aanvullende verzekeringen aan die gedeeltelijk orthodontiekosten vergoeden.

Zilveren Kruis 1 ster

Het meest basale aanvullende pakket van Zilveren Kruis wordt gekenmerkt door een in verhouding met de overige pakketten lage dekking en lage premie. Ideaal voor klanten die een kleine aanvulling zoeken. Dit pakket vergoedt geen tandarts- of orthodontiekosten.

Zilveren Kruis 2 sterren

Ben je op zoek naar een iets hogere dekking met een lage premie? Dan biedt het 2 sterren pakket uitkomst. In dit pakket worden onder meer zaken als fysiotherapie of anticonceptie vergoed. Tandarts- of orthodontiekosten komen echter niet voor vergoeding in aanmerking.

Zilveren Kruis 3 sterren

Een uitgebreid pakket met een betaalbare premie, zo kan het 3 sterren pakket van Zilveren Kruis worden omschreven. In dit pakket vind je naast vergoedingen voor bijvoorbeeld fysiotherapie ook een vergoeding voor jongeren tot 18 jaar met betrekking tot orthodontiekosten.

Zilveren Kruis 4 sterren

Het meest uitgebreide pakket van Zilveren Kruis is het 4 sterren pakket. Dit pakket wordt gekenmerkt door ruime vergoedingen, waaronder tot op bepaalde hoogte ook de kosten voor orthodontie.

Ga direct naar Zilveren Kruis

info_outlinePremies, voorwaarden en vergoedingen gelden voor 2024

Nuttige informatie? Deel nu deze pagina

Copyright © 2024 Tandartsverzekering.nl