Zilverenkruis Tandartsverzekering

zilveren-kruis.png€ 105,95p/m Naturapolis

zilveren-kruis.png€ 119,45p/m Naturapolis

zilveren-kruis.png€ 123,75p/m Restitutiepolis

  Plus- en minpunten

 • add_circle_outline

  De zorgverzekeraar van meer dan 3,3 miljoen Nederlanders

 • add_circle_outline

  Ruime keuze uit zowel aanvullende als andere extra pakketten

 • add_circle_outline

  Ruime keuze uit een vijftal tandartsverzekeringen, met vergoeding tot € 1250,-

Zilveren Kruis mag zich rekenen tot één van de grootste Nederlandse verzekeraars. Vanaf 2015 zullen de verzekeraars Agis en TakeCareNow! opgaan in Zilveren Kruis. De verzekerden bij deze verzekeraars zullen automatisch klant van Zilveren Kruis worden. Deze verzekeraar, die onderdeel uitmaakt van de Achmea groep, blijft gezien bovenstaande ontwikkelingen gestaag doorgroeien.

Tabeloverzicht: Zilveren Kruis tandartsverzekeringen

In dit tabeloverzicht wordt uiteengezet welke vergoedingen de verschillende aanvullende tandartsverzekeringen van Zilveren Kruis precies bieden. Er geldt bovendien een aantrekkelijke premie voor jongeren tussen de 18 en 29 jaar.

Zilveren Kruis Tand Basis
Wat wordt er precies vergoed? 2 periodieke controles of 15 mins gebitsreiniging of 1 periodieke controle en 25 mins gebitsreiniging + max. €55,- vergoeding tandextractie incl. verdoving en vullingen
Vergoeding Orthodontie Geen
Acceptatie-voorwaarden Geen
Premie per maand €6,08
info_outlineDeze tabel is bijgewerkt op 15-12-2016.
Zilveren Kruis 1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren
Vergoeding tandartskosten? Ja Ja Ja Ja
Wat wordt er precies vergoed? 100% van de meest voorkomende tandheelkundige kosten, 75% van de overige tandheelkundige behandelingen tot max. €250,- per jaar 100% van de meest voorkomende tandheelkundige kosten, 75% van de overige tandheelkundige behandelingen tot max. €500,- per jaar 100% van de meest voorkomende tandheelkundige kosten, 75% van de overige tandheelkundige behandelingen tot max. €1000,- per jaar 100% van de meest voorkomende tandheelkundige kosten, 75% van de overige tandheelkundige behandelingen tot max. €1250,- per jaar
Vergoeding Orthodontie Geen Geen Geen Geen
Acceptatie-voorwaarden Geen Geen Ja Ja
Premie per maand (18 t/m 29 jaar) €12,25 €18,25 €30,95 €48,95
Premie per maand (30 t/m 65 jaar en ouder) €14,95 €20,95 €35,95 €58,95

info_outlineDeze tabel is bijgewerkt op 15-12-2016.

In detail: Tandartsverzekeringen Zilveren Kruis

Bij Zilveren Kruis kan de klant kiezen uit een viertal tandartsverzekeringen. Deze tandartsverzekeringen bieden, afhankelijk van de dekkingsgraad van het pakket, een meer of minder ruime vergoeding voor de kosten die je maakt bij onder meer de tandarts of mondhygiënist.

Je kan kiezen uit het pakket 1 ster, 2 sterren, 3 sterren of 4 sterren. Hoe meer sterren, hoe hoger de vergoedingen. In bovenstaand tabeloverzicht is reeds nader ingegaan op de exacte vergoedingen. Je kan bovendien zelf je tandarts uitkiezen, Zilveren Kruis biedt zijn klanten bij de aanvullende tandartsverzekeringen vrije zorgkeuze.

Worden techniekkosten vergoed?

Dit wordt niet expliciet vermeld in de polisvoorwaarden. Er wordt aangegeven dat veelvoorkomende tandartsbehandelingen volledig worden vergoed en overige behandelingen voor 75%. Voorts zijn er een aantal behandelingen/zaken uitgesloten van vergoeding. Welke dit zijn kan je hieronder bij uitsluitingen lezen.

Wat wordt er vergoed voor orthodontie?

Orthodontiekosten komen niet voor vergoeding in aanmerking in de tandartsverzekeringen van Zilveren Kruis. Deze kosten worden wel vergoed in de aanvullende verzekeringen die Zilveren Kruis aanbiedt.

Uitsluitingen?

Er zijn een aantal zaken die bij Zilveren Kruis niet voor vergoeding in aanmerking komen. Het betreft onder meer de kosten van:

 • Orthodontie
 • Niet nagekomen afspraken
 • Keuringsrapporten
 • Tandartsabonnementen
 • Tandheelkundige verklaringen
 • Behandelingen uitgevoerd door een tandtechnicus
 • Het bleken (uitwendig) van tanden en kiezen

Acceptatievoorwaarden?

Indien je er voor kiest de aanvullende tandartsverzekering van 3 of 4 sterren af te sluiten, geldt er een medische acceptatieplicht. Dat betekent dat je een tandartsverklaring nodig hebt. In deze verklaring wordt de staat van je gebit uiteengezet en wordt beoordeeld of er dure behandelingen aan zitten te komen. Is dit het geval, dan wordt je voor deze aanvullende verzekeringen geweigerd.

Losse Tandartsverzekering?

Indien je een aanvullende tandartsverzekering afsluit bij Zilveren Kruis, kan je deze los van de overige aanvullende pakketten afsluiten. Je kan deze verzekeringen echter niet los van de basisverzekering afsluiten.

Wordt er onderscheid gemaakt op basis van leeftijd?

Bij Zilveren Kruis wordt onderscheid gemaakt op basis van leeftijd voor wat betreft de hoogte van de premie van de tandartsverzekeringen. Jongeren tussen de 18 tot en met 29 jaar betalen een aanzienlijk lagere premie dan andere leeftijdscategorieën.

Kan je het gehele jaar door een tandartsverzekering afsluiten?

Dit staat evenmin expliciet vermeld op de website van Zilveren Kruis. Wel staat duidelijk vermeld dat je de tandartsverzekeringen niet gedurende het hele jaar kan wijzigen. Dit is alleen mogelijk tot uiterlijk 31 december van het lopende verzekeringsjaar. De wijziging gaat dan vanaf 1 januari van het volgende jaar in.

Welke verzekeringspakketten biedt Zilveren Kruis nog meer aan?

Zilveren Kruis biedt naast de vier tandartsverzekeringen ook nog een aantal aanvullende verzekeringen aan die gedeeltelijk orthodontiekosten vergoeden.

Zilveren Kruis 1 ster

Het meest basale aanvullende pakket van Zilveren Kruis wordt gekenmerkt door een in verhouding met de overige pakketten lage dekking en lage premie. Ideaal voor klanten die een kleine aanvulling zoeken. Dit pakket vergoed geen tandarts- of orthodontiekosten.

Zilveren Kruis 2 sterren

Ben je op zoek naar een iets hogere dekking met een lage premie? Dan biedt het 2 sterren pakket uitkomst. In dit pakket worden onder meer zaken als fysiotherapie of anticonceptie vergoed. Tandarts- of orthodontiekosten komen echter niet voor vergoeding in aanmerking.

Zilveren Kruis 3 sterren

Een uitgebreid pakket met een betaalbare premie, zo kan het 3 sterren pakket van Zilveren Kruis worden omschreven. In dit pakket vind je naast vergoedingen voor bijvoorbeeld fysiotherapie ook een vergoeding voor jongeren tot 18 jaar met betrekking tot orthodontiekosten.

Zilveren Kruis 4 sterren

Het meest uitgebreide pakket van Zilveren Kruis is het 4 sterren pakket. Dit pakket wordt gekenmerkt door ruime vergoedingen, waaronder tot op bepaalde hoogte ook de kosten voor orthodontie.

Tabeloverzicht: Zilveren Kruis aanvullende pakketten

In dit tabeloverzicht wordt duidelijk in hoeverre de aanvullende pakketten van Zilveren Kruis tandarts- of orthodontiekosten vergoeden.

Zilveren Kruis 1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren
Vergoeding tandartskosten? Nee Nee Nee Nee
Wat wordt er precies vergoed? N.v.t. N.v.t. N.v.t. N.v.t.
Vergoeding Orthodontie Geen Geen Tot 18 jaar eenmalig tot max. €2000,- Tot 18 jaar eenmalig tot max. €2500,-
Acceptatie-voorwaarden Geen Geen Geen Geen
Premie per maand (18 t/m 29 jaar) €6,55 €15,95 €24,95 €45,95
Premie per maand (30 t/m 44 jaar) €7,25 €17,95 €31,75 €61,95
Premie per maand (45 of ouder) €8,25 €18,50 €33,50 €63,50

info_outlineDeze tabel is bijgewerkt op 15-12-2016.

Ga direct naar Zilverenkruis

Nuttige informatie? Deel deze pagina online

Copyright 2017 Tandartsverzekering.nl