OHRA Tandartsverzekering

ohra.png€ 116,50p/m Restitutiepolis

  Plus- en minpunten

 • add_circle_outline

  Door de 100% vrije zorgkeuze kun je altijd zelf kiezen welke zorgverlener je bezoekt

 • add_circle_outline

  Scherpe premie voor tandartsverzekering

 • remove_circle_outline

  Maximale vergoeding van €500,- bij tandartsverzekering

OHRA, onderdeel van de Nationale Nederlanden groep, is een middelgrote verzekeraar met ongeveer 800.000 klanten. Naast zorgverzekeringen biedt OHRA ook andersoortige verzekeringen aan, zoals reisverzekeringen.

Tabeloverzicht: OHRA tandartsverzekeringen

Deze tabel maakt inzichtelijk welke tandartspakketten OHRA biedt, de dekking en overige relevante informatie.

OHRA Tand Sterk Tandengaaf 250 Tandengaaf 500
Vergoeding tandartskosten? Ja Ja Ja
Wat wordt er precies vergoed? 75% van bepaalde tandheelkundige kosten tot max. €250,- per jaar 100% van de tandheelkundige kosten tot max. €250,- per jaar 100% van de tandheelkundige kosten tot max. €500,- per jaar
Vergoeding Orthodontie Geen Geen Geen
Acceptatie-voorwaarden Geen Geen Geen
Premie per maand €10,25 €16,62 €30,95
Bekijken

info_outlinePremies, voorwaarden en vergoedingen gelden voor 2020

In detail: OHRA tandartsverzekering

Bij OHRA kun je kiezen uit drie verschillende tandartsverzekeringen. De pakketten die worden aangeboden kennen een meer of minder uitgebreide dekking, afhankelijk van de wensen van de klant. OHRA onderscheidt de volgende pakketten: OHRA Tand Sterk, Tandengaaf 250 en Tandengaaf 500.

In het pakket Tand Sterk krijg je bepaalde behandelingen slechts beperkt vergoed. De Tandengaaf pakketten zijn uitgebreider en bieden in principe volledige dekking voor alle tandartsbehandelingen. De tandartsverzekeringen van OHRA bieden je vrije zorgkeuze, dat betekent dat je zelf kunt kiezen naar welke tandarts je wilt gaan.

Worden techniekkosten vergoed?

In de polisvoorwaarden van OHRA wordt duidelijk dat voor de meeste behandelingen de techniek- en materiaalkosten worden vergoed, bijvoorbeeld de vervaardiging van kronen, inlays of bruggen.

Wat wordt er vergoed voor orthodontie?

Orthodontiekosten komen binnen de tandartsverzekeringen van OHRA niet voor vergoeding in aanmerking.

Vergoeding buitenland?

Indien je spoedeisende tandheelkundige zorg nodig hebt in het buitenland, komen deze kosten voor vergoeding in aanmerking.

Uitsluitingen?

Er zijn een aantal behandelvormen die bij OHRA niet voor vergoeding in aanmerking komen, het gaat onder meer om:

 • Behandelingen met betrekking tot het bleken van je tanden;
 • Orthodontie;
 • Abonnementskosten voor de tandarts.

Acceptatievoorwaarden?

Voor zowel de tandartsverzekeringen Tand Sterk, Tandengaaf 250 als Tandengaaf 500 gelden geen acceptatievoorwaarden.

Losse Tandartsverzekering?

Het is bij OHRA niet mogelijk een losse tandartsverzekering af te sluiten. Het is niet per se nodig een ander aanvullend pakket af te sluiten, echter dien je wel je basisverzekering ook bij OHRA af te sluiten.

Kun je het gehele jaar door een tandartsverzekering afsluiten?

Het is bij OHRA niet mogelijk het gehele jaar door een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten. De verzekering kan derhalve alleen ingaan op 1 januari van het volgende verzekeringsjaar.

Welke verzekeringspakketten biedt OHRA nog meer aan?

Behalve drie tandartsverzekeringen, biedt OHRA ook een aantal andere aanvullende pakketten aan die gedeeltelijk de kosten van orthodontie vergoeden.

OHRA Sterk

Dit is het goedkoopste aanvullende pakket dat OHRA aan zijn klanten biedt. Je krijgt onder meer spoedeisende medische zorg in het buiteland vergoed. Dit pakket vergoedt geen tandarts- of orthodontiekosten.

OHRA Aanvullend

Kenmerkend voor het aanvullend pakket is dat het een aantrekkelijke premie heeft met dekking voor de meest basale zaken. Het pakket vergoedt echter evenmin de kosten voor tandarts- of orthodontiekosten.

OHRA Extra Aanvullend

Zoek je een aanvullend pakket met een wat uitgebreidere dekking? Dan biedt OHRA Extra Aanvullend wellicht uitkomst. Dit pakket vergoedt geen tandartskosten, wel worden de kosten van orthodontie voor jongeren tot 18 jaar gedeeltelijk vergoed.

OHRA Uitgebreid

Dit is het meest uitgebreide pakket van OHRA. Hoewel het pakket geen tandartskosten vergoed, krijgen jongeren tot 18 jaar een vrij hoge vergoedingen voor orthodontiekosten.

Tabeloverzicht: OHRA Aanvullende pakketten

Onderstaand overzicht biedt een heldere kijk op de aanvullende pakketten van OHRA, meer specifiek in hoeverre tandarts- en orthodontiekosten daarin voor vergoeding in aanmerking komen.

OHRA Sterk Aanvullend Extra Aanvullend Uitgebreid
Vergoeding tandartskosten? Nee Nee Nee Nee
Vergoeding Orthodontie Geen Geen Orthodontie tot 18 jaar tot max. €1000,- voor de hele verzekerings-duur Orthodontie tot 18 jaar tot max. €2000,- voor de hele verzekerings-duur
Acceptatie-voorwaarden Geen Geen Geen Geen
Premie per maand €7,35 €12,24 €22,98 €43,61

info_outlinePremies, voorwaarden en vergoedingen gelden voor 2020

Direct naar OHRA

Nuttige informatie? Deel nu deze pagina

Copyright © 2020 Tandartsverzekering.nl