Pro Life Tandartsverzekering

prolife.png€ 115,95p/m budget polis

prolife.png€ 125,45p/m naturapolis

  Plus- en minpunten

 • add_circle_outline

  Zorg afgestemd op christelijke normen en waarden

 • add_circle_outline

  Keuze uit een drietal tandartsverzekeringen met een aantrekkelijke premie

 • add_circle_outline

  Hoge basispremie

Pro Life is een Nederlandse zorgverzekeraar met een christelijke inslag. De verzekering zoekt aansluiting bij de christelijke principes en visie op het leven. Dit doet Pro Life onder meer door christelijke zorg aan te bieden. Zo werken bijvoorbeeld de natuurgeneeskundigen in Christelijke centra conform wat in bijbel geschreven staat. Naast de basisverzekering kun je bij Pro Life drie verschillende tandartsverzekeringen afsluiten.

Tabeloverzicht: Pro Life tandartsverzekeringen

In onderstaand tabeloverzicht is uiteengezet welke tandartsverzekeringen je bij Pro Life kunt afsluiten, de dekking en andere relevante informatie.

Pro Life Tand Small Tand Medium Tand Large
Vergoeding tandartskosten? Ja Ja Ja
Wat wordt er precies vergoed? 100% voor de meest voorkomende behandelingen en 75% voor alle overige behandelingen tot max. €250,- per jaar 100% voor de meest voorkomende behandelingen en 75% voor alle overige behandelingen tot max. €500,- per jaar 100% voor de meest voorkomende behandelingen en 75% voor alle overige behandelingen tot max. €1.000,- per jaar
Vergoeding Orthodontie Geen Geen Geen
Acceptatie-
voorwaarden
Geen Geen Ja
Premie per maand €13,95 €25,50 €42,95
Bekijken

info_outlinePremies, voorwaarden en vergoedingen gelden voor 2020

In detail: Pro Life Tandartsverzekeringen

Je kunt bij Pro Life dus kiezen uit de verzekeringen Tand Small, Tand Medium en Tand Large. De naam van elk pakket geeft de mate van uitgebreidheid al duidelijk aan. De tandartsverzekeringen van Pro Life bieden je geen vrije zorgkeuze. Pro Life werkt met gecontracteerde zorgverleners om goede afspraken te kunnen maken over de kwaliteit, prijs en veiligheid.

Ben je van plan om een tandartsverzekering af te sluiten bij Pro Life en ben je op zoek naar meer gedetailleerde informatie? Hieronder worden de drie verschillende tandartsverzekeringen van Pro Life op een aantal specifieke aandachtspunten langsgelopen. Zo wordt bijvoorbeeld inzichtelijk gemaakt of er bepaalde zaken worden uitgesloten van vergoeding.

Worden techniekkosten vergoed?

Indien je de polisvoorwaarden van Pro Life erop naslaat, wordt dit niet expliciet vermeld. Echter, in de lijst met uitsluitingen worden de techniek- en materiaalkosten evenmin genoemd.

Wat wordt er vergoed voor orthodontie?

De tandartsverzekeringen van Pro Life vergoeden geen orthodontiekosten. Daarvoor dien je een aanvullend pakket af te sluiten.

Uitsluitingen?

Bepaalde behandelingen of andere zaken kunnen zijn uitgesloten van vergoeding door je zorgverzekeraar. Ook Pro Life heeft bepaalde zaken uitgesloten van vergoeding, het gaat om:

 • Orthodontiekosten
 • Niet nagekomen afspraken
 • Keuringsrapportages en tandheelkundige verklaringen
 • Het bleken (uitwendig) van je tanden of kiezen
 • MRA (een anti-snurk prothese)
 • Tandartsabonnementen
 • Verdoving onder algehele narcose

Acceptatievoorwaarden?

Indien je bij Pro Life kiest voor de meest uitgebreide tandartsverzekering (TandLarge), krijg je te maken met acceptatievoorwaarden. Je dient voor het afsluiten van deze verzekering een aanvraagformulier in te vullen. Na het invullen krijg je direct te horen of je wordt toegelaten tot de verzekering.

Losse tandartsverzekering?

Indien je een tandartsverzekering bij Pro Life wilt afsluiten, dien je ook voor de basisverzekering verzekerd te zijn bij Pro Life. Wel kun je de tandartsverzekeringen los van eventuele andere aanvullende verzekeringen afsluiten.

Kun je het gehele jaar door een tandartsverzekering afsluiten?

In het geval je al verzekerd bent bij een andere verzekeraar en overstapt naar Pro Life, kan de oude verzekering worden opgezegd tot uiterlijk 31 december van het lopende verzekeringsjaar. De nieuwe verzekering zal altijd per 1 januari van het nieuwe jaar ingaan.

Welke verzekeringspakketten biedt Pro Life nog meer aan?

Behalve drie tandartsverzekeringen, biedt Pro Life ook een viertal aanvullende verzekeringen aan. Het gaat om de aanvullende pakketten Smallpolis, Mediumpolis, Largepolis en Extra Largepolis. In de laatste drie pakketten ontvangen kinderen tot 18 jaar, naast vergoedingen voor onder meer fysiotherapie of anticonceptie, een royale vergoeding voor orthodontiekosten.

Tabeloverzicht: Pro Life aanvullende pakketten

In hoeverre worden tandarts- of orthodontiekosten vergoed in de aanvullende pakketten van Pro Life? In onderstaande tabel wordt dit op gedetailleerde wijze inzichtelijk gemaakt.

Pro Life Smallpolis Mediumpolis Largepolis Extra Largepolis
Vergoeding tandartskosten? Nee Nee Nee Nee
Vergoeding Orthodontie Geen Geen Tot 18 jaar: max. €2.000,- Tot 18 jaar: max. €2.500,-
Acceptatie-
voorwaarden
Geen Geen Geen Geen
Premie per maand €7,50 €19,75 €37,25 €69,95

info_outlinePremies, voorwaarden en vergoedingen gelden voor 2020

Direct naar Pro Life

Nuttige informatie? Deel nu deze pagina

Copyright © 2020 Tandartsverzekering.nl