De Friesland Tandartsverzekering

Met zo’n 565.000 verzekerden is De Friesland de nummer vijf in rij van de grootste zorgverzekeraars in Nederland. Deze van origine Friese verzekeraar opereert op landelijk niveau en profileert zich als een betrouwbare, toegankelijke zorgverzekeraar die zich continue inzet voor de verbetering en de kwaliteit van zorg.

De Friesland 2024 premie berekenen:

Selecteer eerst de basiszorgverzekering, daarna kunnen aanvullende pakketten en/of tandartsverzekering geselecteerd worden.

  Plus- en minpunten

 • add_circle_outline

  Ruime keuze uit scherp geprijsde aanvullende tandartsverzekeringen

 • remove_circle_outline

  Zorgverzekering met name gericht op inwoners van de provincie Friesland

In detail: tandartsverzekeringen De Friesland

De tandartsverzekeringen van De Friesland hebben ten opzichte van de tandartsverzekeringen van andere verzekeraars een relatief lage premie. Bij De Friesland kan je kiezen uit 2 basisverzekeringen me elk hun eigen tandartsverzekeringen:

Zelf Bewust Polis: Er kan gekozen worden voor een basale of uitgebreide tandartsverzekering. De Friesland onderscheidt de volgende pakketten: AV Tand Opstap, AV Tand Doorstap.

Alles Verzorgd Polis: Er kan gekozen worden voor een basale, ruime of zeer uitgebreide tandartsverzekering. De Friesland onderscheidt de volgende pakketten: AV Tand Standaard, AV Tand Extra en AV Tand Optimaal.

Vergoeding buitenland?

In hoeverre krijg je tandartskosten die je maakt in het buitenland vergoed? Alle tandartsverzekeringen van De Friesland vergoeden alleen de noodzakelijke spoedeisende tandartszorg. Ook is het mogelijk niet-spoedeisende behandelingen te ondergaan. Er gelden hiervoor strengere eisen, neem in dat geval contact op met je verzekeraar.

Acceptatievoorwaarden?

Bij de tandartsverzekeringen AV Tand Standaard en AV Tand Extra gelden geen acceptatievoorwaarden. Indien je echter bij De Friesland kiest voor AV Tand Optimaal, dien je een tandheelkundige verklaring te overleggen. Aan de hand van dit keuringsrapport wordt vastgesteld of je in aanmerking komt voor AV Tand Optimaal.

Losse tandartsverzekering?

Bij de Friesland is het mogelijk een losse tandartsverzekering af te sluiten. Hiervoor betaal je wel een hogere premie, neem contact op met de klantenservice van de Friesland om een losse tandartsverzekering af te sluiten.

Uitsluitingen?

Er zijn bepaalde behandelingen die niet voor vergoeding in aanmerking komen, dit kan per pakket verschillen. Hieronder een greep uit de behandelingen die uitgesloten zijn van vergoeding:

 • Esthetische behandelvormen
 • Uitwendige bleking van elementen
 • Niet nagekomen afspraken
 • Keuringsrapporten

Wordt er onderscheid gemaakt op basis van leeftijd?

Er wordt bij het afsluiten van een tandartsverzekering bij De Friesland slechts onderscheid gemaakt op basis van leeftijd met betrekking tot de hoogte van de premie. Zo krijgen jongeren van 18 tot 22 jaar €2,- korting per maand op de premie van alle tandartsverzekeringen.

Kan je het gehele jaar door een tandartsverzekering afsluiten?

Indien je nog geen tandartsverzekering hebt afgesloten bij De Friesland, kan je deze het hele jaar door afsluiten. Er geldt dan wel een medisch selectie. Kom je door deze selectie, dan gaat de verzekering de eerstvolgende maand in. Indien je de tandartsverzekering wilt wijzigen, naar bijvoorbeeld een pakket met hogere dekking, dan kan dat tot uiterlijk 31 december van het verzekerde jaar. De wijziging gaat dan in op 1 januari van het volgende jaar.

Direct naar De Friesland

info_outlinePremies, voorwaarden en vergoedingen gelden voor 2024

Nuttige informatie? Deel nu deze pagina

Copyright © 2024 Tandartsverzekering.nl