De Friesland Tandartsverzekering

defriesland.png€ 110,50p/m Zelf Bewust Polis

defriesland.png€ 125,45p/m Alles Verzorgd Polis

  Plus- en minpunten

 • add_circle_outline

  Ruime keuze uit een drietal scherp geprijsde aanvullende tandartsverzekeringen

 • remove_circle_outline

  Zorgverzekering met name gericht op inwoners van de provincie Friesland

Met zo’n 565.000 verzekerden is De Friesland de nummer vijf in rij van de grootste zorgverzekeraars in Nederland. Deze van origine Friese verzekeraar opereert op landelijk niveau en profileert zich als een betrouwbare, toegankelijke zorgverzekeraar die zich continue inzet voor de verbetering en de kwaliteit van zorg.

Direct naar De Friesland

Tabeloverzicht: De Friesland tandartsverzekeringen

Bij De Friesland kan je kiezen uit drie soorten tandartsverzekeringen. Er kan gekozen worden voor een basale, ruime of zeer uitgebreide tandartsverzekering. De Friesland onderscheidt de volgende pakketten: AV Tand Standaard, AV Tand Extra en AV Tand Optimaal.

Deze tabel geeft op overzichtelijke wijze weer welke tandartsverzekeringen De Friesland aanbiedt, de dekking en overige relevante informatie.

De Friesland AV Tand Standaard AV Tand Extra AV Tand Optimaal
Vergoeding tandartskosten? Ja Ja Ja
Wat wordt er precies vergoed? 100% meest voorkomende tandartskosten. 80% van de meeste overige tandartskosten tot max. €250,- per jaar 100% meest voorkomende tandartskosten. 80% van de meeste overige tandartskosten tot max. €500,- per jaar 100% meest voorkomende tandartskosten. 80% van de meeste overige tandartskosten tot max. €1000,- per jaar
Vergoeding Orthodontie Geen Geen Vanaf 18 jaar eenmalig €750,-
Vergoeding techniekkosten Geen Geen 80% vergoeding
Vergoeding buitenland Alleen spoedeisende zorg Alleen spoedeisende zorg Alleen spoedeisende zorg
Acceptatievoorwaarden Geen Geen Ja
Premie per maand €13,25 €23,25 €36,25
Bekijken

info_outlinePremies, voorwaarden en vergoedingen gelden voor 2020

In detail: tandartsverzekeringen De Friesland

De tandartsverzekeringen van De Friesland hebben ten opzichte van de tandartsverzekeringen van andere verzekeraars een relatief lage premie. De premie legt dan wel gewicht in de schaal bij de afweging van het kiezen van een tandartsverzekering, maar is niet altijd het belangrijkste. Bij het kiezen en afsluiten van een tandartsverzekering kunnen verschillende (vergoeding specifieke) vragen rijzen.

Vergoeding buitenland?

In hoeverre krijg je tandartskosten die je maakt in het buitenland vergoed? Alle tandartsverzekeringen van De Friesland vergoeden alleen de noodzakelijke spoedeisende tandartszorg. Ook is het mogelijk niet-spoedeisende behandelingen te ondergaan. Er gelden hiervoor strengere eisen, neem in dat geval contact op met je verzekeraar.

Acceptatievoorwaarden?

Bij de tandartsverzekeringen AV Tand Standaard en AV Tand Extra gelden geen acceptatievoorwaarden. Indien je echter bij De Friesland kiest voor AV Tand Optimaal, dien je een tandheelkundige verklaring te overleggen. Aan de hand van dit keuringsrapport wordt vastgesteld of je in aanmerking komt voor AV Tand Optimaal.

Losse tandartsverzekering?

Bij de Friesland is het mogelijk een losse tandartsverzekering af te sluiten. Hiervoor betaal je wel een hogere premie, neem contact op met de klantenservice van de Friesland om een losse tandartsverzekering af te sluiten.

Uitsluitingen?

Er zijn bepaalde behandelingen die niet voor vergoeding in aanmerking komen, dit kan per pakket verschillen. Hieronder een greep uit de behandelingen die uitgesloten zijn van vergoeding:

 • Materiaal- en techniekkosten (alleen uitgesloten bij AV Tand Standaard en Extra)
 • Orthodontie (alleen uitgesloten bij AV Tand Standaard en Extra)
 • Esthetische behandelvormen
 • Uitwendige bleking van elementen
 • Mondbeschermers (alleen uitgesloten bij AV Tand Standaard en Extra)
 • Algehele narcose als verdovingsvorm (alleen uitgesloten bij AV Tand Standaard en Extra)
 • Niet nagekomen afspraken
 • Keuringsrapporten

Wordt er onderscheid gemaakt op basis van leeftijd?

Er wordt bij het afsluiten van een tandartsverzekering bij De Friesland slechts onderscheid gemaakt op basis van leeftijd met betrekking tot de hoogte van de premie. Zo krijgen jongeren van 18 tot 22 jaar €2,- korting per maand op de premie van alle tandartsverzekeringen.

Kan je het gehele jaar door een tandartsverzekering afsluiten?

Indien je nog geen tandartsverzekering hebt afgesloten bij De Friesland, kan je deze het hele jaar door afsluiten. Er geldt dan wel een medisch selectie. Kom je door deze selectie, dan gaat de verzekering de eerstvolgende maand in. Indien je de tandartsverzekering wilt wijzigen, naar bijvoorbeeld een pakket met hogere dekking, dan kan dat tot uiterlijk 31 december van het verzekerde jaar. De wijziging gaat dan in op 1 januari van het volgende jaar.

Aanvullende pakketten die ook mondzorg vergoeden

Naast de drie tandartsverzekeringen biedt de Friesland ook een viertal overige aanvullende verzekeringen aan. In hoeverre deze pakketten een bepaalde mondzorgvergoeding bieden, wordt duidelijk in onderstaande tabel. Zowel het pakket AV Extra en AV Optimaal vergoeden de kosten van orthodontie tot op bepaalde hoogte.

De Friesland AV Budget AV Standaard AV Extra AV Optimaal
Vergoeding tandartskosten? Nee Nee Nee Nee
Wat wordt er precies vergoed? N.v.t. N.v.t. N.v.t. N.v.t.
Vergoeding Orthodontie Geen Geen Orthodontie tot 18 jaar tot max. €1750,- voor de hele verzekerings-duur Orthodontie tot 18 jaar tot max. €2000,- voor de hele verzekerings-duur
Acceptatievoorwaarden Geen Geen Geen Geen
Premie per maand €7,50 €15,50 €24,25 €49,95

info_outlinePremies, voorwaarden en vergoedingen gelden voor 2020

Direct naar De Friesland

Nuttige informatie? Deel nu deze pagina

Copyright © 2020 Tandartsverzekering.nl