CZdirect Tandartsverzekering

czdirect.png€ 105,45p/m Naturapolis

  Plus- en minpunten

  Naturapolis met een relatief lage premie
 • add_circle_outline

  100% vergoeding van alle tandartskosten tot max. €350 per jaar

 • add_circle_outline

  Extra korting op de tandartsverzekeringen voor jongeren tot 30 jaar

 • add_circle_outline

  Online je verzekeringszaken regelen: breng wijzigingen aan in je persoonlijke gegevens, sluit (aanvullende) verzekeringen af en declareer zorgkosten via de website of app van CZdirect.

 • remove_circle_outline

  Het is alleen online mogelijk je declaraties in te dienen en verzekeringszaken te regelen

 • remove_circle_outline

  Relatief beperkte keuze uit twee tandartsverzekeringen

CZdirect, onderdeel van de CZ-groep waartoe ook de grote zorgverzekeraar CZ toebehoort, is een online zorgverzekeraar. Je bent via de website van CZdirect via je pc, tablet of smartphone zelf in staat om je zorgzaken te regelen. Niet alleen het afsluiten van je zorgverzekering en aanvullende dekkingen, ook vragen over je gezondheid of declaraties kunnen eenvoudig online of via de app worden ingediend. Bij CZdirect heb je de keuze uit twee tandartsverzekeringen: Tand 1 en Tand 2.

Tabeloverzicht: CZdirect tandartsverzekering

De basisverzekering van CZdirect kan indien je dat wenst worden uitgebreid met verschillende aanvullende vergoedingen. Deze vergoedingen kunnen worden opgesplitst in aanvullende pakketten en aanvullende tandartsverzekeringen. De tandartsverzekeringen waar je uit kunt kiezen zijn: Tand 1 en Tand 2. Beide verzekeringen bieden naast dekking voor reguliere tandheelkundige kosten ook dekking voor mondzorg bij ongevallen: tot €10.000 per ongeval. In de tabel hieronder worden de pakketten Tand 1 en 2 nader uiteengezet:

CZdirect Tand 1 Tand 2
Vergoeding tandartskosten? Ja Ja
Wat wordt er precies vergoed? 75% tot max. €250,- per jaar 75% tot max. €500,- per jaar
Vergoeding Orthodontie Geen Geen
Acceptatie-
voorwaarden
Geen Geen
Premie per maand €8,20 €16,25
Bekijken

info_outlinePremies, voorwaarden en vergoedingen gelden voor 2018

In detail: CZdirect Tandartsverzekering

In onderstaand overzicht worden beide aanvullende tandartsverzekeringen van CZdirect gedetailleerd besproken. Er wordt daarbij nader ingegaan op bepaalde specifieke vergoedingen, bijvoorbeeld de vergoeding van techniekkosten. Ook eventuele uitsluitingen van vergoeding worden besproken. Bekijk hieronder een greep uit de antwoorden op verschillende vragen met betrekking tot de tandartsverzekeringen van CZdirect.

Vergoeding techniek- en materiaalkosten

Indien je de tandartsverzekering Tand 1 of Tand 2 hebt afgesloten bij CZdirect, krijg je de behandeling en geldende techniekkosten vergoed tot het maximale vergoedingsbedrag en –percentage van je tandartsverzekering.

Vergoeding orthodontie

Vanuit Tand 1 en Tand 2 krijg je geen vergoeding voor orthodontie.

Vergoeding tandheelkundige hulp in het buitenland

Vanuit de tandartsverzekeringen Tand 1 en Tand 2 krijg je geen vergoeding voor spoedeisende tandheelkundige hulp in het buitenland. Voor een vergoeding voor deze kosten kan je één van de aanvullende verzekeringspakketten (Start, Basic of Extra) afsluiten.

Uitsluitingen

Niet alle vormen van tandheelkundige zorg komen voor vergoeding in aanmerking. Er gelden bij CZdirect Tand 1 en 2 de volgende uitsluitingen:

 • Bleken van je tanden
 • Abonnementskosten bij je tandarts
 • Keuringsrapportages
 • Tandheelkundige verklaringen

Hanteert CZdirect acceptatievoorwaarden?

Bepaalde zorgverzekeraars vragen bij het afsluiten van een tandartsverzekering met relatief hoge vergoedingen om een vragenlijst in te vullen of een tandartsverklaring te sturen. In deze vragenlijst (en ook bij een tandartsverklaring) wordt de staat van je gebit beoordeeld. Deze drempel tot toelating wordt ook acceptatie genoemd. Bij CZdirect gelden voor beide tandartsverzekeringen geen acceptatievoorwaarden.

Wordt er bij CZdirect onderscheid gemaakt op basis van leeftijd?

Ja, jongeren tot 30 jaar krijgen extra korting op de aanvullende zorgverzekeringen en tandartsverzekeringen van CZdirect.

Direct naar CZdirect

Nuttige informatie? Deel deze pagina online

Copyright 2017 Tandartsverzekering.nl