Tarieven en berekeningen

Op deze pagina vind je een overzicht van actuele tandartstarieven en handige berekeningen die je verder kunnen helpen bij het bepalen en kiezen van een passende tandartsverzekering.

Tandartstarieven

Ieder jaar worden door de Nederlandse Zorgautoriteit (afgekort NZa) middels de prestatie- en tariefbeschikking tandheelkundige zorg de tandartstarieven voor het volgende zorgjaar bekend gemaakt. Deze nieuwe tarieven zullen per 1 januari van het volgende jaar in werking treden en zijn gedurende een jaar geldig. Ben je benieuwd naar de maximale prijs voor een bepaalde tandheelkundige behandeling die je tandarts of mondzorgverlener in rekening mag brengen?

Op Tandartsverzekering.nl hebben wij een compleet overzicht opgesteld om onze websitebezoekers inzicht te bieden in de actuele tandartstarieven maar juist ook de tarieven van de afgelopen jaren. Handig om te checken hoe duur een bepaalde behandeling uit kan gaan vallen en om te bekijken in hoeverre ten opzichte van de voorgaande jaren de tarieven zijn gestegen. Tot slot: indien je een prijzige tandheelkundige behandeling verwacht te ondergaan (van €250,- of meer), is je tandarts of andere mondzorgverlener verplicht een prijsopgave te doen (je een begroting te overhandigen).

Bekijk op deze pagina de tandartstarieven 2022.

Benieuwd naar de tarieven uit voorgaande jaren? Bekijk op de volgende pagina’s de tandartstarieven 2021, tandartstarieven 2020, tandartstarieven 2018, tandartstarieven 2017 en tot slot de tandartstarieven 2016.

Tarieven Orthodontie

Jaarlijks wordt door de NZa (Nederlandse Zorgautoriteit) via de prestatie- en tariefbeschikking orthodontische zorg de tarieven voor het volgende zorgjaar gepubliceerd. De betreffende tarieven treden per 1 januari van het volgende jaar in werking en zijn geldig tot en met 31 december van hetzelfde jaar. Wil je duidelijkheid omtrent het maximale tarief van een orthodontische behandeling?

Raadpleeg dan onze pagina tarieven orthodontie 2022.

Op zoek naar tarieven uit voorgaande jaren? Bekijk onze pagina tarieven orthodontie 2021.

Netto vergoeding

De netto vergoeding van je tandartsverzekering is het bedrag wat je overhoudt na aftrek van de kosten die je op jaarbasis kwijt bent aan het betalen van je premie. Stel je voor: je tandartsverzekering vergoed voor 100% je tandartskosten tot maximaal €250,- per jaar. Je betaalt hiervoor €10 per maand premie, wat op jaarbasis neerkomt op €120,- euro. Je netto vergoeding is dan €250 – €120 = €130,-. Als je tandartskosten naar verwachting hoger zijn dan de premie die je op jaarbasis gaat betalen, dan is het afsluiten van een tandartsverzekering geen slecht idee.

Lees hier meer over de netto vergoeding.

Nuttige informatie? Deel nu deze pagina

Copyright © 2024 Tandartsverzekering.nl