Delta Lloyd Tandartsverzekering

delta-lloyd.png€ 114,80p/m Restitutiepolis

  Plus- en minpunten

 • add_circle_outline

  100% vrije zorgkeuze

 • add_circle_outline

  Second opinion van een topspecialist via Best Doctors®

 • add_circle_outline

  Hoge vergoedingen voor orthodontie in de aanvullende pakketten

 • add_circle_outline

  Relatief hoge basispremie

Delta Lloyd behoort tot de vijf grootste zorgverzekeraars in Nederland. De Delta Lloyd groep is actief in de financiële dienstverlening en biedt voornamelijk verzekeringen en bancaire producten aan. Onder de vleugels van de Delta Lloyd groep zijn eveneens de verzekeraars OHRA en ABN Amro verzekeringen ondergebracht. Naast zorgverzekeringen biedt Delta Lloyd ook diverse andere soorten verzekeringen aan, denk hierbij aan woon- of vervoersverzekeringen.

Tabeloverzicht: Delta Lloyd tandartsverzekeringen

In onderstaande tabel wordt inzichtelijk gemaakt welke zaken de tandartsverzekeringen van Delta Lloyd precies vergoeden.

Delta Lloyd TandenGaaf 250 TandenGaaf 500 TandenGaaf 1000 TandenGaaf 1500
Vergoeding tandartskosten? Ja Ja Ja Ja
Wat wordt er precies vergoed? 100% van alle tandheelkundige behandelingen door een tandarts of mondhygiënist tot max. €250,- per jaar 100% van alle tandheelkundige behandelingen door een tandarts of mondhygiënist tot max. €500,- per jaar 100% van alle tandheelkundige behandelingen door een tandarts of mondhygiënist tot max. €1000,- per jaar 100% van alle tandheelkundige behandelingen door een tandarts of mondhygiënist tot max. €1500,- per jaar
Vergoeding Orthodontie Geen Geen Geen Geen
Acceptatie-
voorwaarden
Geen Geen Ja Ja
Premie per maand €16,33 €29,02 €46,03 €62,55
Bekijken

info_outlinePremies, voorwaarden en vergoedingen gelden voor 2018

In detail: Tandartsverzekeringen Delta Lloyd

Bij Delta Lloyd kun je kiezen uit vier verschillende tandartsverzekeringen. Inhoudelijk verschillen de tandartsverzekeringen niet zozeer, het verschil zit hem in het maximale bedrag wat je jaarlijks vergoed krijgt. De TandenGaaf verzekeringen, zoals de tandartsverzekeringen van Delta Lloyd genoemd worden, bieden je de keuze uit een relatief lage tot zeer hoge jaarlijkse vergoedingen.

Het gaat om Tandengaaf 250, 500, 1000 en 1500, de namen verwijzen ook direct naar de maximale jaarlijkse vergoeding. In bovenstaand tabeloverzicht staan de vergoedingen van de verschillende TandenGaaf verzekeringen vermeld.

Worden techniekkosten vergoed?

Hoewel dit niet expliciet staat vermeld in de polisvoorwaarden, blijkt uit de genoemde voorbeelden in de voorwaarden dat bijvoorbeeld bij het aanbrengen van een kroon of implantaat geldt dat de techniek- en materiaalkosten volledig voor vergoeding in aanmerking komen.

Wat wordt er vergoed voor orthodontie?

Orthodontiekosten worden niet vergoed vanuit de tandartsverzekeringen van Delta Lloyd. Wel komen deze kosten voor vergoeding in aanmerking vanuit de aanvullende verzekeringspakketten die Delta Lloyd aanbiedt. Zie de tabel onderaan de pagina voor de exacte vergoedingsbedragen.

Uitsluitingen?

Bepaalde behandelingen/zaken worden uitgesloten van vergoeding. Het gaat onder meer om de kosten van:

 • Tandartsabonnementen
 • Het bleken van tanden/kiezen
 • Orthodontie

Acceptatievoorwaarden?

Voor de aanvullende tandartsverzekeringen TandenGaaf 1000 en 1500 gelden acceptatievoorwaarden. Onder overlegging van een tandartsverklaring, waarin je tandarts constateert dat je binnen nu en 2 jaar geen hoge tandartsrekeningen verwacht, wordt je pas toegelaten tot deze twee verzekeringsvarianten.

Losse Tandartsverzekering?

Je kunt bij Delta Lloyd geen tandartsverzekering los van de basisverzekering afsluiten. Wel is het mogelijk de tandartsverzekeringen los van eventuele andere aanvullende verzekeringspakketten af te sluiten.

Wordt er onderscheid gemaakt op basis van leeftijd?

Er wordt bij Delta Lloyd geen onderscheid gemaakt op basis van leeftijd in bijvoorbeeld de bepaling van de hoogte van de premie.

Kun je het gehele jaar door een tandartsverzekering afsluiten?

Dit staat niet expliciet vermeld in de voorwaarden van de tandartsverzekeringen van Delta Lloyd. Je sluit de verzekering echter tegelijkertijd af met de basisverzekering, wat betekent dat dit alleen tijdens de overstapperiode kan.

Welke verzekeringspakketten biedt Delta Lloyd nog meer aan?

Naast tandartsverzekeringen biedt Delta Lloyd ook een zestal aanvullende verzekering aan. Van deze verzekeringen bieden de vier meest uitgebreide varianten een ruime vergoeding voor orthodontiekosten. Op deze verzekeringen zal hieronder nader worden ingegaan.

Delta Lloyd Extra

Een degelijk aanvullende pakket met dekking voor onder meer medische zorg in het buitenland en fysiotherapie. Opvallend is de al vrij ruime dekking voor orthodontiekosten. Zie onderstaande tabel voor meer specifieke informatie.

Delta Lloyd Compleet

Dit aanvullend pakket wordt gepromoot als het ideale gezinspakket. Het pakket kent uitgebreide vergoedingen voor zaken als fysiotherapie en orthodontie.

Delta Lloyd Comfort

Een zeer uitgebreid pakket met hoge vergoedingen, daar staat Delta Lloyd comfort voor. Je krijgt onder meer een zeer hoge vergoeding voor orthodontiekosten.

Delta Lloyd Top

De meest uitgebreide aanvullende verzekering van Delta Lloyd. Het unieke aan dit pakket is dat je de kosten voor orthodontie volledig tot het marktconforme tarief vergoed krijgt.

Tabeloverzicht: Delta Lloyd aanvullende pakketten

In dit tabeloverzicht wordt uiteengezet in hoeverre de aanvullende tandartsverzekeringen van Delta Lloyd orthodontie- of tandartskosten vergoeden.

Delta Lloyd Extra Compleet Comfort Top
Vergoeding tandartskosten? Nee Nee Nee Nee
Vergoeding Orthodontie Orthodontie tot 18 jaar 80% tot max. €1000,- gedurende de hele looptijd Orthodontie tot 18 jaar 80% tot max. €1750,- gedurende de hele looptijd Orthodontie tot 18 jaar 80% tot max. €2250,- gedurende de hele looptijd Orthodontie tot 18 jaar 100% tot max. het gebruikelijke marktconforme tarief.
Acceptatie-
voorwaarden
Geen Geen Geen Geen
Premie per maand €25,15 €38,92 €66,10 €146,34

info_outlinePremies, voorwaarden en vergoedingen gelden voor 2018

Direct naar Delta Lloyd

Nuttige informatie? Deel nu deze pagina

Copyright 2017 Tandartsverzekering.nl