Ixorg Tandartsverzekering

Ixorg tandartsverzekering

Ixorg komt met een nieuw concept als tegenhanger van de gewone tandartsverzekering, je kunt hier los een tandongevallenverzekering afsluiten. Deze kleine verzekeraar is in het leven geroepen door de KNMT (de beroepsorganisatie van tandartsen, orthodontisten en kaakchirurgen in Nederland) en Infomedics. Hoe onderscheidt Ixorg zich van andere verzekeraars?

  Plus- en minpunten

 • add_circle_outline

  Tot €10.000 wereldwijd verzekerd zijn voor gebitsschade door een ongeval

 • add_circle_outline

  Deze verzekering is los af te sluiten

 • remove_circle_outline

  Je betaalt zelf de reguliere tandartskosten

Het uitgangspunt van Ixorg is goede mondzorg toegankelijk en betaalbaar te maken voor iedereen. Mondzorgkosten zijn in principe te voorzien, het idee achter Ixorg is je alleen te verzekeren voor de onvoorziene kosten: een ongeval. Een nieuwe wijze van financieren van je tandartskosten. Je betaalt namelijk alleen de werkelijke kosten die je maakt. Met een tandartsverzekering betaal je een vaste premie per maand en als je geen kosten maakt krijg je deze niet ’terug’. Met Ixorg voorkom je dat je meer betaalt aan premie dan je daadwerkelijk nodig hebt.

Ixorg versus Tandartsverzekering

De grote verschillen tussen Ixorg en een reguliere tandartsverzekering zitten met name in de financiering. Maak je geen (of lage) kosten dan kan het voorkomen dat je meer premie betaalt dan je daadwerkelijke tandartskosten bij een ‘normale’ tandartsverzekering. Bij Ixorg betaal je alleen om onvoorziene kosten door een ongeval te dekken, reguliere tandartskosten betaal je zelf.

Ixorg Tandartsverzekering
Hoge dekking bij schade door ongeval Verschilt per verzekering. Normaliter niet zo’n hoge vergoeding in vergelijking tot Ixorg
Directe uitkering van maximaal €400,- bij ziekenhuisopname N.v.t.
Naar Ixorg

info_outlinePremies, voorwaarden en vergoedingen gelden voor 2021

Als je door een ongeval in het ziekenhuis wordt opgenomen gaat dit normaal ten koste van je eigen risico in de basisverzekering. Precies om deze reden keert Ixorg bij een ziekenhuisopname vanwege een ongeval een bedrag van €400,- uit, wanneer de opname 24 uur of langer duurt. Daarmee is het eigen risico bij Ixorg financieel afgedekt.

Tabeloverzicht: Ixorg

Ixorg werkt dus op een andere manier als andere tandartsverzekeraars: je sluit een losse ongevallenverzekering af voor (hoge) onvoorziene tandartskosten als gevolg van een ongeval. In onderstaande tabel maken wij duidelijk vanaf welke prijs je verzekerd kan zijn bij Ixorg en welke zaken onder de dekking vallen van deze verzekering.

Ixorg Ongevallenverzekering
Verzekerde Je betaalt €3,95 per maand voor een ongevallenverzekering. Schade aan je gebit door een ongeval is wereldwijd tot €10.000,- gedekt.
Naar Ixorg

info_outlinePremies, voorwaarden en vergoedingen gelden voor 2021

De premie is €3,95 per maand en hiermee is schade aan je gebit die je oploopt door een ongeval, verzekerd tot maximaal € 10.000 per ongeval. Er worden maximaal twee ongevallen per contractjaar vergoed.

Wat is er precies gedekt bij de ongevallenverzekering?

De ongevallenverzekering dekt ‘beschadiging aan het gebit door een van buitenaf komende kracht’, bijvoorbeeld tijdens sport- en spelactiviteiten. Er zijn een paar situaties uitgezonderd van dekking, het gaat onder meer om:

 • Beroepssporters;
 • Gevaarlijke (vecht)sporten;
 • Opzettelijke (of door grove schuld) schade aan je gebit;
 • Schade als gevolg van eten, inclusief snoep en andere zoetigheden.

Hoe sluit ik een verzekering af bij Ixorg?

Ixorg onderscheidt zich van andere verzekeraars doordat je deze verzekering los kunt afsluiten. Het maakt dus niet uit waar je een basiszorgverzekering hebt, je kunt deze aanvullende tandongevallenverzekering altijd afsluiten. Er gelden dan ook geen acceptatievoorwaarden of een wachttijd.

Meld je aan bij Ixorg

Je kunt jezelf aanmelden op de website van Ixorg. Op de website kun je een online aanmeldingsformulier invullen. Binnen luttele seconden zal je van deze aanmelding een bevestiging ontvangen en kun je direct aan de slag. Na bevestiging van de aanmelding heb je gelijk toegang tot het Ixorg portal.

Wat te doen bij een ongeval?

Op het moment dat je na een ongeval van de schrik bent bekomen kunt je contact opnemen met de internationale hulplijn van Ixorg. Bij vragen word je 24/7 te woord gestaan door Ixorg en via de ongevallenverzekering worden herstelkosten van je gebit tot €10.000,- gedekt.

Nuttige informatie? Deel nu deze pagina

Copyright © 2021 Tandartsverzekering.nl