Ixorg Tandartsverzekering

Ixorg tandartsverzekering

Ixorg komt met een nieuw concept als tegenhanger van de tandartsverzekering: een spaarpotje waarbij je zelf een maandelijkse inleg kiest en een deel betaalt voor een ongevallenverzekering. Deze kleine verzekeraar is in het leven geroepen door de KNMT (Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot beevordering der Tandheelkunde) en Infomedics. Hoe onderscheidt Ixorg zich van andere verzekeraars?

  Plus- en minpunten

 • add_circle_outline

  Zelf sparen voor de reguliere tandartskosten

 • add_circle_outline

  Tot €10.000 wereldwijd verzekerd zijn voor gebitsschade door een ongeval

 • remove_circle_outline

  Tandartskosten blijf je uit eigen zak betalen, plus maandelijkse kosten voor deelname

 • remove_circle_outline

  Geen tandartsverzekering maar een spaarpot

 • Het uitgangspunt van Ixorg is goede mondzorg toegankelijk en betaalbaar te maken voor iedereen. Mondzorgkosten zijn in principe te voorzien, het idee achter Ixorg is je alleen te verzekeren voor de onvoorzienbare kosten: een ongeval. Een nieuwe wijze van financieren van je tandartskosten. Je betaalt namelijk alleen de werkelijke kosten die je maakt. Met een tandartsverzekering betaal je een vaste premie per maand en als je geen kosten maakt krijg je deze niet ‘terug’. Bij Ixorg stop je daarentegen de maandelijkse inleg in een spaarpotje en spaar je zelf voor de tandartskosten. Zo voorkom je dat je meer betaalt aan premie dan je daadwerkelijk nodig hebt.

  Ixorg versus Tandartsverzekering

  De grote verschillen tussen Ixorg en een reguliere tandartsverzekering zitten met name in de financiering. Bij Ixorg blijft het geld je eigendom, terwijl bij een tandartsverzekering je een premie betaalt waarvoor je een vergoeding krijgt bij gemaakte kosten. Maak je geen (of lage) kosten dan kan het voorkomen dat je meer premie betaalt dan je daadwerkelijke tandartskosten.

  Ixorg Tandartsverzekering
  Je gespaarde geld blijft van jou Hogere dekking dan premie indien je de dekking volledig ‘benut’
  Hoge dekking bij schade door ongeval Verschilt per verzekering. Normaliter niet zo’n hoge vergoeding in vergelijking tot Ixorg
  Betaling tandartsrekening direct door Ixorg vanuit spaarpot Verschilt per verzekeraar en tandartspraktijk
  Voorschot van maximaal €240,- bij te laag bedrag in spaarpot N.v.t.

  info_outlinePremies, voorwaarden en vergoedingen gelden voor 2020

  Tabeloverzicht: Ixorg

  Ixorg werkt dus op een andere manier als andere tandartsverzekeraars: je maakt een spaarpotje aan waarvan je zelf de maandelijkse inleg bepaalt. Daarnaast sluit je een ongevallenverzekering af voor (hoge) onvoorziene tandartskosten als gevolg van een ongeval. In onderstaande tabel maken wij duidelijk vanaf welke prijs je verzekerd kan zijn bij Ixorg en welke zaken onder de dekking vallen van deze verzekering.

  Ixorg Eigen maandelijkse inleg Ongevallenverzekering
  Jijzelf Minimaal €2,- per maand: boven dit bedrag bepaal je zelf de hoogte van je inleg. Je betaalt €4,85 per maand voor een ongevallenverzekering. Schade aan je gebit door een ongeval is wereldwijd tot €10.000,- gedekt.
  Overige gezinsleden Minimaal €2,- per maand: boven dit bedrag bepaal je zelf de hoogte van je inleg. Elk volgend gezinslid betaalt €3,85 per maand voor een ongevallenverzekering. Schade aan je gebit door een ongeval is wereldwijd tot €10.000,- gedekt.
  Kinderen Kinderen tot 18 jaar betalen geen inleg (bouw gratis een potje op voor je kinderen voor bijvoorbeeld orthodontie). Geen ongevallendekking, dit valt onder de basisverzekering.
  Bekijken

  info_outlinePremies, voorwaarden en vergoedingen gelden voor 2020

  De minimuminleg is €2,- per maand: de achterliggende gedachte is dat je met dit bedrag in ieder geval voldoende opspaart voor één jaarlijkse controle van je gebit. Benieuwd met welk bedrag je je spaarpotje moet gaan vullen? Op de website van Ixorg kun je gebruikmaken van een handige rekentool.

  Wat is er precies gedekt bij de ongevallenverzekering?

  De ongevallenverzekering dekt ‘beschadiging aan het gebit door een van buitenaf komende kracht’, bijvoorbeeld tijdens sport- en spelactiviteiten. Er zijn een paar situaties uitgezonderd van dekking, het gaat onder meer om:

 • Beroepssporters;
 • Gevaarlijke (vecht)sporten;
 • Opzettelijke (of door grove schuld) schade aan je gebit;
 • Schade als gevolg van eten, inclusief snoep en andere zoetigheden.

Hoe sluit ik een verzekering af bij Ixorg?

Om een spaarpotje aan te maken bij Ixorg en een ongevallenverzekering af te sluiten dien je de volgende stappen te doorlopen:

 • Bepaal het bedrag dat je maandelijks opzij wil leggen voor mondzorg

Je kunt zelf of in samenspraak met je tandarts bepalen hoeveel geld je maandelijks opzij wil leggen voor tandarts- en/of andere mondzorgkosten. Je kunt ook gebruikmaken van de rekentool op de website van Ixorg.

 • Meld je aan bij Ixorg

De volgende stap is jezelf aanmelden op de website van Ixorg. Op de website kun je een online aanmeldingsformulier invullen. Binnen luttele seconden zal je van deze aanmelding een bevestiging ontvangen en kun je direct aan de slag. Na bevestiging van de aanmelding heb je gelijk toegang tot het Ixorg portal dat inzicht biedt in je opgebouwde spaartegoed en de gemaakte tandartskosten.

Wat als ik geld overhoud aan het eind van het jaar?

Indien je minder mondzorgkosten maakt dan verwacht, kun je het opgespaarde geld mee naar het volgende jaar nemen. Ook kun je ervoor kiezen de maandelijkse inleg in het volgende jaar te verlagen met het geld dat je hebt overgehouden. Ten slotte heb je de keuze om het geld terug te laten storten op je rekening: het opgespaarde geld blijft immers gewoon van jou.

Wat als ik meer tandartskosten maak dan verwacht?

Heb je in een bepaald jaar onvoldoende geld bij elkaar gespaard om je mondzorgbehandelingen te bekostigen? Ixorg kan je in dat geval een voorschot geven van maximaal je jaarbudget. Het voorschot zal overigens nooit meer dan €240,- kunnen zijn, ook niet als je een hoger jaarbudget hebt. Hoe betaal je dit voorschot terug? Dat kan via de resterende maandtermijnen, zonder rente of andere extra kosten. Mocht je dergelijke onvoorziene situaties willen voorkomen, je kunt er tevens voor kiezen in je spaarpotje een bedrag ‘onvoorzien’ mee te nemen.

Tot slot: wat te doen bij een ongeval?

Op het moment dat je na een ongeval van de schrik bent bekomen kunt je contact opnemen met de internationale hulplijn van Ixorg. Bij vragen word je 24/7 te woord gestaan door Ixorg en via de ongevallenverzekering worden herstelkosten van je gebit tot €10.000,- gedekt. Naast deze dekking krijg je via Ixorg korting op Philips Sonicare producten om je gebit extra gezond te houden.

Direct naar Ixorg

Nuttige informatie? Deel nu deze pagina

Copyright © 2020 Tandartsverzekering.nl