ZorgDirect Tandartsverzekering

zorgdirect.png€ 124,65p/m Restitutiepolis

  Plus- en minpunten

 • add_circle_outline

  Keuze uit drie tandartsverzekeringen met vergoedingen voor het overgrote deel van de behandelingen incl. techniekkosten

 • add_circle_outline

  Spoedeisende tandheelkundige zorg in het buitenland ook verzekerd

 • add_circle_outline

  8% collectiviteitskorting op de basisverzekering via ZorgDirect ‘online gemak’

 • remove_circle_outline

  Relatief laag vergoedingspercentage van 75% voor de behandelingen in de tandartsverzekeringen

ZorgDirect is sinds 2015, als onderdeel van zorgverzekeraar Eno, als online ‘betaalbare’ verzekeraar in het leven geroepen. Eno, waar ook zorgverzekeraar Salland onder valt, heeft zo’n 155 jaar ervaring in het verzekeren van zorg. Met ZorgDirect worden de pijlen gericht op Hollanders die tegen een lage premie een volledige zorgverzekering zoeken met een degelijke klantenservice.

Tabeloverzicht: ZorgDirect tandartsverzekeringen

Indien je overweegt bij ZorgDirect, naast de basisverzekering, een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten heb je de keuze uit de pakketten TandExtra, TandPlus en TandTop. Bekijk bij het afsluiten goed naar de te verwachten tandartskosten gezien de gezondheid van je gebit. Houd hierbij ook rekening met de acceptatie van het pakket TandTop: hiervoor dien je een vragenlijst (acceptatieformulier) in te vullen alvorens je definitief wordt toegelaten tot deze aanvullende verzekering.

ZorgDirect TandExtra TandPlus TandTop
Vergoeding tandartskosten? Ja Ja Ja
Wat wordt er precies vergoed? 75% tot max. €250,- per jaar 75% tot max. €500,- per jaar 75% tot max. €1.000,- per jaar
Vergoeding Orthodontie Ja, tot 18 jaar 75% tot max. €250,- per jaar (met verwijzing) Ja, tot 18 jaar 75% tot max. €500,- per jaar (met verwijzing) Ja, tot 18 jaar 75% tot max. €1.000,- per jaar (met verwijzing)
Acceptatie-
voorwaarden
Geen Geen Ja, acceptatie-formulier
Ongevallen Geen Geen Geen
Premie per maand €12,10 €20,75 €41,80
Bekijken

info_outlinePremies, voorwaarden en vergoedingen gelden voor 2020

In detail: Tandartsverzekering ZorgDirect

Op bepaalde punten kan de tandartsverzekering van ZorgDirect wellicht nog vragen oproepen. Om deze reden kan hieronder een overzicht van antwoorden op specifieke vragen over bijvoorbeeld de vergoeding van orthodontie, techniekkosten of tandartszorg in het buitenland worden gevonden.

Vergoeding techniekkosten

De behandelingen die vanuit de tandartsverzekeringen van ZorgDirect voor vergoeding in aanmerking komen zijn inclusief techniekkosten. Heb je bijvoorbeeld TandPlus afgesloten met een vergoeding van 75% tot max. €500,-? Dan vallen de techniekkosten ook voor 75% onder dit maximumbedrag.

Vergoeding orthodontiekosten

Orthodontie komt voor jongeren tot 18 jaar vanuit de tandartsverzekeringen van ZorgDirect voor vergoeding in aanmerking onder dezelfde voorwaarden als alle andere tandartsbehandelingen. Als je 18 jaar of ouder bent krijg je geen vergoeding.

Gelden er uitsluitingen?

Uitgesloten van vergoeding zijn de gemaakte kosten door het niet nakomen van een afspraak. ZorgDirect biedt een vergoeding voor de behandelingen met de volgende prestatiecodes van de Nederlandse ZorgAutoriteit: A, B, C, E, G, H, J, M, P, R, T, V en X codes.

Worden er bij ZorgDirect acceptatievoorwaarden gehanteerd?

Ja, voor het pakket TandTop geldt een medische selectie. Zorg & Zekerheid kan namelijk vragen om een verklaring in te vullen omtrent de te verwachte tandartskosten. Alleen als je hiermee instemt kun je in aanmerking komen voor de tandartsverzekering TandTop. Voor TandExtra en TandPlus gelden geen acceptatievoorwaarden.

Kun je een losse tandartsverzekering afsluiten?

Nee. Het is bij ZorgDirect niet mogelijk om een losse aanvullende verzekering af te sluiten zonder dat je een basisverzekering bij ZorgDirect hebt afsloten.

Spoedeisende tandheelkundige zorg in het buitenland

Bij alle tandartsverzekeringen van ZorgDirect is spoedeisende mondzorg in het buitenland standaard meeverzekerd. Deze zorg is wel beperkt tot behandelingen genoemd in de ‘Lijst Spoedeisende Mondzorg’, terug te vinden op de website van ZorgDirect.

Wordt er onderscheid gemaakt op basis van leeftijd bij premiebepaling?

Nee, iedereen die bij ZorgDirect de basisverzekering afsluit kan profiteren van 8% collectiviteitskorting ‘online gemak’ van de verzekeraar zelf.

Direct naar ZorgDirect

Nuttige informatie? Deel nu deze pagina

Copyright © 2020 Tandartsverzekering.nl