Veelgestelde vragen

Er bestaat nogal wat onduidelijkheid rondom tandartsverzekeringen en de vergoedingen van tandartskosten. Lees hieronder de meest gestelde vragen voor beantwoording van je vragen.

Wel of juist geen tandartsverzekering af sluiten?

De keuze of je wel of geen tandartsverzekering moet afsluiten hangt af van de te verwachten kosten aan het gebit. Heb je een zeer gezond gebit dan kan het voordeliger zijn geen tandartsverzekering af te sluiten. Wel is het aan te raden de kosten die je jaarlijks bespaard opzij te zetten voor een eventuele ingreep. Vraag je tandarts een inschatting te maken van de te verwachten kosten, voor 1, 3 en eventueel 5 jaar.

Is een aanvullende tandartsverzekering noodzakelijk?

Jaarlijks wordt bepaald welke kosten vergoed worden vanuit de basisverzekering. De dekking van de basisverzekering is bestaat voor volwassenen is zeer beperkt en het kan dus voordeliger zijn een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten.

Boven welke kosten is een tandartsverzekering voordeliger?

Het break-even-point verschilt per tandartsverzekering en genoten behandeling, maar in de regel geldt dat wanneer je meer dan 200,- kosten per jaar maakt de al voordeliger uit bent met een tandartsverzekering.

Mag een zorgverzekeraar mij weigeren voor een tandartsverzekering?

Zorgverzekeraars zijn verplichte iedereen aan te nemen voor de basisverzekering. Voor aanvullende polissen mogen zorgverzekeraars zelf bepalen wie zijn aannemen. Dus ja een zorgverzekeraar mag je weigeren voor een aanvullende tandartsverzekering.

Mag ik de aanvullende tandartsverzekering bij een andere verzekeraar afsluiten dan mijn huidige zorgverzekeraar?

Ja, in principe mag je de aanvullende tandartsverzekering bij een andere verzekeraar afsluiten. Houdt er echter wel rekening mee dat niet iedere verzekeraar dit doet en dat het in sommige gevallen onhandig kan uitpakken.

Wat vergoedt een tandartsverzekering?

De vergoedingen verschillen per verzekeraar en gekozen polis. Lees dus altijd goed welke kosten vergoed worden en welk percentage van de kosten vergoed wordt.

Tandartsverzekeringen vergelijken

Nuttige informatie? Deel nu deze pagina

Copyright © 2020 Tandartsverzekering.nl